Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Heli Laurila

Jaa

Suomen Monikkoperheet ry:n vuosikokouksessa 24.11.2018 järjestön puheenjohtajaksi vuosille 2019-2020 on valittu Heli Laurila Lempäälästä. Heli on 2010 syntyneiden kaksostyttöjen äiti. Heli Laurila on ollut Pirkanmaan alueyhdistyksen toiminnassa aktiivisesti mukana vuodesta 2011 lähtien ja Suomen Monikkoperheet ry:n hallituksessa vuodesta 2013.

Suomen Monikkoperheet ry painottaa ensi vuonna toiminnassaan monikkoperhevalmennuksen ja vapaaehtoistyön kehittämistä. Suomen Monikkoperheet ry:ssä on mukana kymmeniä vapaaehtoisia, joiden työ on erittäin tärkeää monikkoperheiden hyvinvoinnin kannalta.


-Vapaaehtoistyö ja monikkovalmennus ovat tärkeitä teemoja itselleni. Itseäni henkilökohtaisesti kiinnostaa tuleva kaksivuotiskausi siinä mielessä, että siinä on paljon mielenkiintoisia tapahtumia. On tulossa kahdet isot vaalit: eduskuntavaalit ja maakuntavaalit. Sen lisäksi on tulossa Suomen Monikkoperheet ry:n 25-vuotisjuhlavuosi, Heli Laurila toteaa.

Monikkoperhevalmennus käynnistyy Kotkassa ja Kajaanissa

Monikkoperhevalmennus on kaksosia, kolmosia tai nelosia odottaville tarkoitettu valmennus, jota toteutetaan eri puolilla Suomea vapaaehtoisten ja ammattilaisten yhteistyöllä. Tulevana vuonna räätälöity monikkoperhevalmennus käynnistetään kahdella uudella paikkakunnalla (Kotka ja Kajaani) nykyisen viidentoista paikkakunnan lisäksi (Valmennuspaikkakunnat:  http://www.suomenmonikkoperheet.fi/toiminta/monikkoperhevalmennus/  )

Valmentajien ja muiden alueilla toimivien vapaaehtoisten lisäksi Suomen Monikkoperheet ry:ssä työskentelee kymmeniä vapaaehtoisia, jotka antavat aikaansa tehdäkseen Monikkoperheet-lehteä tai toimiakseen silloin kun monikkoperheiden edunvalvonnassa tarvitaan aktiivista puuttumista epäkohtiin. Heille järjestö haluaa luoda selkeämmät toiminnan puitteet selkeyttämällä vapaaehtoisten rekrytointia, perehdyttämistä, tehtävänkuvia ja tavoitteita.

Rahankeräyskampanja tulee

Uuden puheenjohtajan johdolla käynnistetään myös ensimmäistä kertaa järjestön historiassa rahankeräysluvan alaista varainhankintaa monikkoperheiden hyväksi.
Poliisihallitus on myöntänyt luvan vuodelle 2019. Kampanjan etenemistä voi seurata www.suomenmonikkoperheet.fi -sivustolla ja Suomen Monikkoperheet ry -Facebook-sivulla.

Vuoden 2019 puolella kerättäviä varoja käytetään kaksosten, kolmosten ja nelosten perheiden hyvinvointia edistävään työhön. Varoja tarvitaan heti esimerkiksi vahvemman tuen järjestämiseen vapaaehtoisille monikkoperhevalmentajille.

Uudessa hallituksessa laaja edustus ympäri Suomen

Suomen Monikkoperheet ry:n vuosikokouksessa 24.11. valittiin myös hallituksen kokoonpano seuraavalle vuodelle.

Varsinaiset jäsenet

2019, Kesäläinen Katja, Turun Seudun Monikkoperheet ry (jatkava)

2019, Korhonen Maaria, Pohjois-Suomen Monikkoperheet ry (jatkava)

2019, Lahti Heli, Helsingin Seudun Monikkoperheet ry (jatkava)

2019-2020, Hukka Heidi, Päijät-Hämeen Monikkoperheet ry (valittiin nyt uudelle kaksivuotiskaudelle)

2019-2020, Nyyssönen Riku, Savon Monikkoperheet ry (valittiin nyt uudelle kaksivuotiskaudelle)

2019-2020, Puttonen Karita, Keski-Suomen Monikkoperheet ry (valittiin nyt uudelle kaksivuotiskaudelle)

Varajäsenet

2019, Kiviranta-Kukkonen Sannamari, Pohjois-Karjalan Monikkoperheet ry (jatkava)

2019, Pousi-Hietala Jaana, Etelä-Karjalan Monikkoperheet ry (jatkava)

2019, Anttila Tuula, Kaakon Monikkoperheet ry (jatkava)

2019-2020, Karttunen Teija, Helsingin Seudun Monikkoperheet ry (uusi jäsen)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla KumpulaToiminnanjohtaja

Hallinto, talouden ja toiminnan suunnittelu ja toteutus, Monikkoperheet-lehden päätoimittaja, varainhankinta, materiaalituotanto, tiedotus, sosiaalipoliittinen työ ja vaikuttamistoiminta.

Puh:050 3280 730toiminnanjohtaja@suomenmonikkoperheet.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

http://www.monikkoperheet.fi

Suomen Monikkoperheet ry

Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Stea / Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 17 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet

Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 750 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Monikkoperheet ry

Kaksosten päivänä puhutaan kaksosuuden voimasta ja yksilön ainutlaatuisuudesta19.1.2022 13:06:16 EET | Tiedote

Kaksosten päivänä 2.2.2022 tapetille nostetaan kaksosena olemisen monet eri puolet. Suomen Monikkoperheet ry järjestää päivänä maksuttoman webinaarin, jonka teemana on Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri. Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus? Puhujina toimivat näyttelijä, kaksonen Elena Leeve, lastenpsykiatri Tuulikki Trias sekä toiminnanjohtaja Ulla Kumpula. Tapahtuman juontaa toimittaja Maarit Tastula.

Perhevapaauudistus tunnisti monikkovanhempien yhtäaikaisen vanhempainvapaan tarpeen9.12.2021 15:59:27 EET | Tiedote

Eduskunta hyväksyi perhevapaauudistuksen keskiviikkona 8.12.2021. Monikkoperheiden osalta uudistus lisäsi toivotusti kaksosten, kolmosten ja nelosten vanhempien mahdollisuutta olla hoitamassa vauvoja yhtäaikaisesti raskaus- ja vanhempainrahalla. Lisäksi uudistuksessa kasvatettiin vanhempainrahapäivien määrää myös toisena, kolmantena ja neljäntenä syntyneiden monikkolasten osalta, vaikkakin vanhemmat saavat heistä edelleen selkeästi vähemmän vanhempainrahapäiviä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme