HUS

Syntyvyys nousussa Uudellamaalla: odotettavissa vilkas synnytyskesä

Jaa

HUSin alueen synnytysten määrä kasvoi keväällä 7,5 % vuoden takaiseen verrattuna.

Synnytykset HUS-alueen synnytyssairaaloissa 2018-2020.
Synnytykset HUS-alueen synnytyssairaaloissa 2018-2020.

Tammi–toukokuussa HUS-alueella synnytettiin yhteensä 6588 kertaa. Vastaavana ajanjaksona vuonna 2019 synnytyksiä hoidettiin 6131, eli kasvua on viime vuoteen verrattuna 457 synnytyksen verran (7,5 %). HYKS-alueen synnytyssairaaloissa, Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa, kokonaiskasvua on 283 synnytyksen verran (5,6 %).

”Kokonaissyntyvyyttä on vaikeaa ennakoida, ja luontaista vaihtelua on aina. Kehitys näyttää silti positiiviselta vuosikausia laskeneen synnytysten määrän jälkeen”, HUSin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen toteaa.

Kesä on tyypillisesti vilkasta aikaa synnytyssairaaloissa. Seppo Heinosen mukaan myös tästä kesästä on tulossa vilkas.

”Syntyvyyden nousu on ensisijaisesti yhteiskunnallinen ilmiö, jota emme osaa lääketieteen ammattilaisina täysin selittää. Aihe on ollut viime vuosina paljon esillä julkisuudessa. Silläkin voi olla jotain vaikutusta positiiviseen kehitykseen.”

Yli 80 prosenttia Uudenmaan alueen vauvoista syntyy Naistenklinikalla ja Espoon sairaalassa. Vuonna 2019 Uudellamaalla hoidettiin 15 549 synnytystä, joista 12 727 HYKS-alueella. HUSin synnytyssairaalat sijaitsevat Helsingissä Naistenklinikalla sekä Espoon, Lohjan ja Hyvinkään sairaaloissa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt sähköpostitse: tiedottaja Johanna Laitinen, johanna.laitinen@hus.fi

Kuvat

Synnytykset HUS-alueen synnytyssairaaloissa 2018-2020.
Synnytykset HUS-alueen synnytyssairaaloissa 2018-2020.
Lataa
Synnytysten määrät HUS-alueella sairaaloittain, vertailussa kevät 2019 ja 2020 (tammikuusta toukokuuhun)
Synnytysten määrät HUS-alueella sairaaloittain, vertailussa kevät 2019 ja 2020 (tammikuusta toukokuuhun)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme