Storytel Oy

Tässä ovat ehdokkaat vuoden parhaiksi äänikirjoiksi!

Jaa

Suuri äänikirjapalkinto -finalistit ovat nyt selvillä. Juuri päättyneessä Storytel Awards -yleisöäänestyksessä annettiin lähes 12 000 ääntä.

Storytel palkitsee vuoden parhaat äänikirjat ja niiden lukijat Helsingissä Storytel Awards -gaalassa maaliskuussa 2020. Suuri äänikirjapalkinto jaetaan Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Palkinnon tavoitteena on edistää äänikirjamarkkinan kehitystä, jakaa kuuntelemisen iloa sekä tehdä tunnetuksi sitä, millainen merkitys ammattitaitoisilla lukijoilla on kuunteluelämyksen luomisessa.

Palkintoja jaetaan neljässä kategoriassa: kaunokirjallisuus, jännitys ja dekkarit, tietokirjallisuus ja elämäkerrat sekä lasten -ja nuortenkirjallisuus. Yleisöäänestys on nyt päättynyt ja kunkin kategorian finalistit on valittu äänten perusteella. Kaksi viikkoa kestäneessä Storytel Awards -yleisöäänestyksessä annettiin yhteensä lähes 12 000 ääntä.”Yleisöäänestys herätti runsaasti kiinnostusta ja suuri äänimäärä ilahdutti! Äänten määrä kertoo siitä, että Suuri äänikirjapalkinto on toivottu ja raikas lisä perinteisten kirjallisuuspalkintojen joukkoon. Erityisesti on kiitelty sitä, että äänikirjojen lukijoita palkitaan nyt ensimmäistä kertaa”, sanoo Storytelin maajohtaja Mari Wärri. Listalle nousi tuttuja ja odotettuja nimiä, mutta joukossa oli myös yllätyksiä – kirjoja, joita ei perinteisten kirjallisuuspalkintojen ehdokaslistoilla ole totuttu näkemään.

“Finalistikirjojen joukko on ihastuttavan monipuolinen. Se kertoo siitä, että tarina voi olla kuunneltuna aivan erilainen kokemus kuin mitä se luettuna olisi”, Wärri sanoo.Raadit valitsevat vuoden parhaat kirjat


Yleisöäänten perusteella jatkoon päässeet äänikirjat menevät raatien arvioitaviksi. Raadit muodostuvat kirjallisuuden asiantuntijoista, toimittajista, mediapersoonista ja äänikirjojen kuuntelijoista."Meille oli tärkeää saada raateihin mukaan kirja-alan asiantuntijoita, mutta myös laajemmin intohimoisia äänikirjojen ystäviä ja äänenkäytön ammattilaisia."

Kaunokirjallisuusraadin puheenjohtaja on Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja ja kirjallisuutta rakastava toimittaja Ronja Salmi. Raadissa istuu myös kirjailija, toimittaja ja kirjallisuuskriitikko Karo Hämäläinen sekä muusikko, tuottaja ja laulunkirjoittaja Janne Samuli Sirviö.

Jännityskirjallisuus ja dekkarit -raadin puheenjohtaja on juontaja, toimittaja ja radiopersoona Jone Nikula. Lisäksi raadissa on palkittu rikos- ja oikeustoimittaja ja tietokirjailija Tuomas Rimpiläinen sekä kirjoittaja ja kirjojen ystävä Kirsi Ranin.

Tietokirjallisuus ja elämäkerrat -raadin puheenjohtaja on kustannusalan vaikuttaja ja yksi Suomen parhaista kirja-alan asiantuntijoista Leena Majander-Reenpää. Hänen lisäkseen raadissa toimivat toimittaja ja mediapersoona Ina Mikkola ja Long Playn päätoimittaja ja tietokirjailija Antti Järvi.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus -raadin puheenjohtaja on Suomen menestynein tennistähti, kirjojen ystävä ja kahden lapsen isä Jarkko Nieminen. Hänen lisäkseen raadissa ovat kriitikko, kouluttaja ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden asiantuntija Päivi Heikkilä-Halttunen sekä 11-vuotias intohimoinen kirjojen ystävä ja vloggaaja Lukuhirmu Hertta.

Suuri äänikirjapalkinto jaetaan kunkin kategorian voittajateoksen kirjoittajalle sekä äänikirjan lukijalle. Jos palkittava kirja on ulkomainen käännösteos, luovutetaan palkinto kirjailijan sijaan kääntäjälle. Palkinnot jaetaan ja voittajat julkistetaan Storytel Awards -gaalassa Helsingissä 26. maaliskuuta 2020.


Storytel Awards -finalistit:


Kaunokirjallisuus:
Auschwitzin tatuoija (Heather Morris, lukija Markus Niemi, Aula & CO)
Sirkka (Anni Saastamoinen, lukija Pirjo Heikkilä, Kosmos)
Kaverin puolesta kyselen (Anna Karhunen, Tiia Rantanen, lukija Anna Karhunen, Tiia Rantanen, Kosmos)
Arkisatuja aikuisille (Ina Westman, Katja Lahti, lukija Krista Putkonen-Örn, Kustantamo S & S )
Bolla (Pajtim Statovci, lukija Kuisma Eskola, Otava)

Jännitys & dekkarit:
Veitsi (Jo Nesbø, lukija Jukka Pitkänen, Johnny Kniga)
Uskollinen lukija (Max Seeck, lukija Satu Paavola, Tammi)
Kultahäkki (Camilla Läckberg, lukija Karoliina Kudjoi, Otava)
Nokimusta seikkailu (Juha Vuorinen, lukija Jari Karjalainen, Diktaattori)
Viides Mooseksen kirja (Christina Larsson, lukija Karoliina Kudjoi, WA Publishing International)

Tietokirjallisuus & elämäkerrat:
Lihan loppu (Suvi Auvinen, lukija Jukka Pitkänen, Kosmos)
Putinin trollit (Jessikka Aro, lukija Satu Paavola, Johnny Kniga)
Mercedes Bentso (Venla Pystynen, Linda-Maria Roine, lukija Linda-Maria Roine, Johnny Kniga)
Valon antajat (Vappu Pimiä, Johanna Huhtamäki, lukija Vappu Pimiä, Otava)
Minun tarinani (Michelle Obama, lukija Krista Putkonen-Örn, Otava)

Lasten- ja nuortenkirjallisuus:
Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys (Hannele Lampela, lukija Elsa Saisio, Otava)
Homopojan opas (Eino Nurmisto, lukija Paavo Kääriäinen, Nemo)
Taltuta klassikko! (Maria Laakso, lukija Pirjo Heikkilä, Tammi)
Koiramäen Suomen historia (Mauri Kunnas, lukija Kuisma Eskola, Otava)
Tuhatkuolevan kirous (Siiri Enoranta, lukija Kati Tamminen, WSOY)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja kuvapyynnöt:

Mari Wärri
Storytel Finland Oy, maajohtaja
puh. 040 827 6727
mari.warri@storytel.com

Kuvat

Lataa
Auschwitzin tatuoija oli yksi äänestetyimmistä äänikirjoista.
Auschwitzin tatuoija oli yksi äänestetyimmistä äänikirjoista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 200 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Äänikirja voi helpottaa oloa ja lieventää yksinäisyyden tunteita myös koronakaranteenin keskellä – HelsinkiMissio jakaa Storytelin lahjoittamia äänikirjalahjakortteja23.4.2020 08:30:00 EESTTiedote

Sosiaalialan järjestö HelsinkiMissio tarjoaa yksinäisille senioreille ja muille avun tarpeessa oleville kirjakaveritoimintaa, jota äänikirjapalvelu Storytel tukee tuhannen äänikirjalahjakortin lahjoituksella. Äänikirjalahjakortteja jaetaan esimerkiksi yksinäisille senioreille, jotka voivat keskustella kuuntelemistaan teoksista vapaaehtoisen kirjakaverin kanssa. – Keskusteluyhteyttä yksinäisten senioreiden kanssa on tärkeää ylläpitää myös nyt, kun emme pääse käymään heidän luonaan. Lisäksi monet alkavat jo kärsiä heikentyneestä näöstä, joten kirjan lukeminen ei välttämättä ole helpoin vaihtoehto, siksi tarjoamme heille äänikirjoja, toteaa HelsinkiMission vapaaehtoistoiminnan päällikkö Hanna Kari. Lukemisen ja äänikirjojen kuuntelun hyödyistä on viime aikoina puhuttu paljon. Brittiläisen ajatushautomo Demosin pari vuotta sitten tekemän raportin mukaan kirjojen lukeminen tai kuunteleminen voivat merkittävästi vähentää yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden tunnetta. Lisäksi lukukokemukset to

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme