Espoon kaupunki - Esbo stad

Teatteri Hevosenkenkä tarjoaa netissä kuunnelman Satupäivän kunniaksi

Jaa

Espoolainen lastenteatteri, Teatteri Hevosenkenkä julkaisee valtakunnallisena Satupäivänä, sunnuntaina 18.10.2020 klo 15 kuunnelman sadusta ”Karhu jota ei ollutkaan”. Satu on Hevosenkengän virtuaalinen lahja kaikille espoolaislapsille paitsi Satupäivän, myös teatterin oman 45-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Karhu jota ei ollutkaan -sadun kuunnelma kestää 27 minuuttia ja sopii kaikenikäisille. Lapsille siinä on leikkisä toiminnan taso ja aikuisille lisäksi filosofinen sanoma. (Kuva: Teatteri Hevosenkenkä)
Karhu jota ei ollutkaan -sadun kuunnelma kestää 27 minuuttia ja sopii kaikenikäisille. Lapsille siinä on leikkisä toiminnan taso ja aikuisille lisäksi filosofinen sanoma. (Kuva: Teatteri Hevosenkenkä)

Kuunnelma julkaistaan Espoon kaupungin Soundcloud- ja Spotify-tileillä sekä Hevosenkengän Satukanavalla.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on Teatteri Hevosenkengän Satupäivän suojelija ja toivoo, että kuunnelma tavoittaisi kaikki espoolaislapset.

”Saduilla oli minulle lapsena suuri merkitys. Varmaan siksi pidän edelleen tarinoista – erityisesti Espoo-tarinasta”, Mäkelä pohtii.

”Lapsuuden lempisatuni oli ’Kun Myyrä sai auton’. Sitä luettiin uudestaan ja uudestaan. Omille lapsilleni luin kaikenlaisia satuja, sekä uusia että vanhoja. Monesti luettiin myös ’Kun Myyrä sai auton’. Kerroin omiakin satuja – varsinkin Teemu-poikani tykkäsi dinosaurussaduistani. Olimme ja olemme yhä Teatteri Hevosenkengän vakioasiakkaita ja faneja”, Mäkelä kertoo.

Leikkisä satu kera filosofisen sanoman

Karhu jota ei ollutkaan -sadun kuunnelma kestää 27 minuuttia ja sopii kaikenikäisille. Lapsille siinä on leikkisä toiminnan taso ja aikuisille lisäksi filosofinen sanoma. Kuunnelma julkaistaan aluksi vain suomeksi, mutta suunnitelmissa on tehdä siitä myös ruotsin- ja englanninkieliset versiot.

Kuunnelma sopii kuunneltavaksi niin kotona kuin kouluissa ja varhaiskasvatuksessakin. Kuunnelma lähetetään kuunneltavaksi myös espoolaisiin kouluihin ja varhaiskasvatukseen.

Teatteri Hevosenkenkä on valmistanut kuunnelman ohjelmistonsa ihka ensimmäisestä näytelmästä ”Karhu jota ei ollutkaan”. Teatterin historian ensimmäinen esitys nähtiin vuonna 1975 Haukilahden koululla Espoossa.

Nyt kuunnelman ohjaa vuoden 1975 tapaan teatterinjohtaja Kirsi Siren, joka on myös kirjoittanut käsikirjoituksen Frank Tashlinin alkuperäistarinan pohjalta.

Sadut ruokkivat osaltaan lasten lukuintoa

Sadun nimipäivänä 18.10. vietettävän valtakunnallisen Satupäivän tavoitteena on luoda lapsille, nuorille ja aikuisille yhteinen elämys arjen kiireiden keskellä ja tarjota kaikenikäisille mahdollisuus uppoutua yhdessä sadun maailmaan.

Saduilla, lastenkirjallisuudella ja -kulttuurilla on valtava merkitys lapsen kielen ja mielikuvituksen kehitykselle. Laadukas lastenkulttuuri antaa mahdollisuuksia myös vaikeiden kysymysten, kuten kuoleman, eron tai kiusaamisen käsittelyyn.

Espoon kouluissa ja varhaiskasvatuksessa lukemisen edistämiseksi tehdään töitä ympäri vuoden. Lukemisen maailmaan sukelletaan päiväkodeissa ja pienten oppilaiden kanssa esimerkiksi draaman, sanataiteen ja musiikin avulla. Espoossa käynnistyneessä Lukuinto-hankkeessa lapsia osallistetaan lukemiseen, erilaisten tekstien tuottamiseen ja ilmaisemaan itseään tekstien avulla.

"Ääneen lukeminen on yksi tapa tukea kielellisten valmiuksien kehittymistä. Ei pelkästään se, että lapsi harjoittelee ääneen lukua, vaan että hän kuulee ääneen lukemista. Tässä opettajilla ja kouluilla on keskeinen rooli lasten lukuerojen tasaamisessa, sillä tutkimusten mukaan kaikissa kodeissa ei lueta lapsille”, kertoo Espoon kaupungin koulutussuunnittelija Piritta Honkanen.

Lisätietoa

”Karhu jota ei ollutkaan” julkaistaan kuunnelmana Satupäivänä 18.10.2020

Lukuintoa ruokitaan lapsuudesta lähtien

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Teatterinjohtaja Kirsi Sirén, Teatteri Hevosenkenkä, puh. 040 541 8553, kirsi.siren@hevosenkenka.fi

Kuvat

Karhu jota ei ollutkaan -sadun kuunnelma kestää 27 minuuttia ja sopii kaikenikäisille. Lapsille siinä on leikkisä toiminnan taso ja aikuisille lisäksi filosofinen sanoma. (Kuva: Teatteri Hevosenkenkä)
Karhu jota ei ollutkaan -sadun kuunnelma kestää 27 minuuttia ja sopii kaikenikäisille. Lapsille siinä on leikkisä toiminnan taso ja aikuisille lisäksi filosofinen sanoma. (Kuva: Teatteri Hevosenkenkä)
Lataa
Kuunnelman tekijät ryhmäkuvassa. (Kuva: Teatteri Hevosenkenkä)
Kuunnelman tekijät ryhmäkuvassa. (Kuva: Teatteri Hevosenkenkä)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

En ny bok med temat Esbo skapas i ett färggrant samarbete mellan en konstnär och förskolebarn – under arbetet bollar barnen också med idéer kring framtidens Esbo30.10.2020 10:01:18 EETTiedote

Grupperna i förskoleundervisningen har bjudits in för att delta i illustrationsarbetet för bilderboken Kika in i Esbo. Syftet med boken är att beskriva staden på ett mångsidigt sätt och att inspirera barnen att själva berätta berättelser med Esbotema. Barnens tankar hörs även i samband med uppdateringen av Berättelsen om Esbo, stadens strategi.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän talousarvioehdotus 2021: Espoo turvaa palvelut kuntalaisille, vaikka korona tuo merkittäviä haasteita  29.10.2020 17:00:00 EETTiedote

Koronaviruspandemia on heikentänyt työllisyystilannetta sekä kunnallis- sekä yhteisöveron tuotto-odotuksia samalla, kun erityisesti sosiaali- ja terveystoimen palvelutarve on kasvanut. ”Kaupunki turvaa espoolaisten palvelut myös haastavana aikana. Henkilöstö on kehittänyt uusia digitaalisia palveluja, omaksunut uudet etätyötavat ja pystynyt nopeasti vastaamaan espoolaisten tarpeisiin. Palvelujen kehittämistä ja digitalisointia jatketaan tulevina vuosina”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Stadsdirektör Jukka Mäkeläs budgetförslag 2021: Esbo säkrar tjänsterna för invånarna trots de utmaningar coronapandemin medför29.10.2020 17:00:00 EETTiedote

Sysselsättningsläget har försämrats på grund av coronaviruspandemin. Likaså försämras avkastningen av kommunal- och samfundsskatterna, samtidigt som behovet av tjänster ökar, speciellt inom social- och hälsovårdssektorn. ”Staden säkerställer att Esboborna har tillgång till tjänster också i svåra tider. Personalen har utvecklat nya digitala tjänster, tillägnat sig nya sätt att arbeta på distans och snabbt svarat på Esbobornas behov. Vi fortsätter att utveckla och digitalisera tjänster under de kommande åren”, säger stadsdirektör Jukka Mäkelä.

Mayor Jukka Mäkelä’s budget proposal for 2021: Espoo will secure services for residents, in spite of major challenges posed by the coronavirus29.10.2020 17:00:00 EETPress release

The coronavirus pandemic has weakened the employment situation and the expected local income tax and corporation tax revenues, while especially the need for social and health services has increased. “The city will secure services for its residents even in these challenging times. Our personnel have developed new digital services, adopted new remote work methods and been able to respond quickly to the needs of our residents. The development and digitalisation of services will continue in the coming years,” says Jukka Mäkelä, Mayor of Espoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme