Naantalin kaupunki

Teersalon palvelut paranevat: uusi palvelurakennus valmistui

Jaa

Velkualle, Teersalon rantaan on valmistunut uusi palvelurakennus. Rakennuksesta löytyvät pesukoneet, suihkut ja wc-tilat sekä keittiö, mitkä ovat niin alueen asukkaiden, vapaa-ajanasukkaiden kuin myös matkailijoiden ja veneilijöiden käytettävissä.

– Uusi palvelurakennus tuo rantaan sieltä puuttuvat palvelut. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen myöntämä maaseuturahaston tuki teki kaupungille mahdolliseksi tämän hankkeen toteuttamisen, toteaa Naantalin kaupungin viestintä- ja kehittämispäällikkö Tiina Rinne-Kylänpää.

Kaupungin tilapalvelujen toteuttama rakennusprojekti alkoi Teersalossa Arvolan kiinteistön purkamisella kesällä 2020, ja varsinaisen huoltorakennuksen rakentaminen alkoi syksyllä. Rakennustyöt saatiin valmiiksi tammikuussa. Tiloissa tehdään vielä viimeisiä viimeistelyitä, ja huoltorakennus voidaan avata kaikkien käyttöön keväällä 2021.

Palvelurakennuksen ylläpidosta ja käyttöoikeudesta huolehtii Haukantupa Oy, Wanhan Salakuljettajan toiminnan pyörittämisen ohessa. Kaupungin ja Haukantupa Oy:n välinen sopimus on voimassa viisi vuotta kevääseen 2026 saakka.

– Virallisesti huoltorakennuksen vuosittainen toimikausi ulottuu kesäkuun alusta elokuun loppuun, mutta aukioloaikoja on mahdollista ulottaa kysynnän mukaan laajemmaksikin, kertoo Naantalin kaupungin kiinteistöpäällikkö Pekka Alm.

Huoltorakennuksen ovissa on sähkölukot, jolloin tiloihin ei tarvita erillisiä avaimia, vaan sisäänpääsy onnistuu esimerkiksi pin-koodin avulla.

Naantalin kaupungin rakennuttajainsinööri Ilmari Penttilä kertoo, että huoltorakennus toteutettiin tavanomaisesta urakoinnista poikkeavana ”ranskalaisena urakkana”, jossa tilaaja määrittelee rakennettavan rakennuksen toiminnot ja laatutason sekä urakan loppusumman.

– Tällainen urakointimuoto antaa kokonaisurakoitsijalle hyvin paljon vapauksia toteutuksen suhteen. Itse rakentaminen olikin sujuva prosessi ja lopputulos on erittäin laadukas, Penttilä sanoo.

Urakkakilpailun voitti Rakant Oy, jonka urakkatarjous arvioitiin sisällöltään ja varustukseltaan laadukkaimmaksi. Huoltorakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Ark’Aboa Oy.

Tiina Rinne-Kylänpää kertoo, että vastaavanlaisille palvelutiloille katsottiin olevan Teersalon rannassa kysyntää. Teersalossa on vierasvenesatama, mutta varsinaisia palvelutiloja ei ole rannasta toistaiseksi löytynyt. Aikoinaan sellaiset löytyivät Kummelista, jossa erityisesti pyykinpesukoneet olivat kesäasukkaiden aktiivisessa käytössä. Sittemmin Kummelin käyttötarkoitus on kuitenkin muuttunut.

Peseytymis-, pyykin- ja astianpesu- sekä ruoanlaittomahdollisuuksien lisäksi tilat toimivat myös levähdyspaikkana Saariston Rengastien pyöräilijöille, odotushuoneena lossin ja yhteysaluksen käyttäjille sekä taukotilana bussinkuljettajille.

Saariston ranta-alueita uudistetaan

Naantalissa on viime vuosina kehitetty ranta-alueita eri puolilla saaristoa. Vuonna 2019 Naantalin kaupunki uudisti Rymättylän Röölän rantaa. Röölässä parannettiin silloin muun muassa vanhoja puulaitureita, veneiden laskuluiskaa sekä valaistusta.

Loppuvuodesta 2020 Merimaskun kirkonkylän rantaa uudistettiin, ja rantaan valmistui rantapolku sekä kalastuslaituri.

– Kaupungin elinvoimaohjelman yhtenä tavoitteena on saariston vetovoimaisuuden kehittäminen. Saariston ranta-alueet ja satamat ovat tärkeitä alueita, joita haluamme kehittää Naantalin kaupungin käyntikortteina, Rinne-Kylänpää toteaa.

Teersalon huoltorakennuksen rakennushanke on Euroopan maaseuturahaston rahoittama. Maaseuturahaston hankerahoitusta myönnettiin 147 114 euroa maksaneeseen rakennukseen 100 704 euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina Rinne-Kylänpää
viestintä- ja kehittämispäällikkö
040 900 0866
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Pekka Alm
Kiinteistöpäällikkö
044 733 4729
etunimi.sukunimi@naantali.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Naantalin kaupunginjohtajan valinta etenee – soveltuvuusarviointeihin lähetetään 4 hakijaa26.1.2021 09:17:06 EETTiedote

Naantalin kaupunginjohtajan virkaan haastateltiin kuutta hakijaa. Naantalin kaupunginhallituksen kokouksessa 25.1.2021 päätettiin soveltuvuusarviointeihin lähettää seuraavat henkilöt: Herpiö Mika Leppänen Laura Kattelus Lauri Rönnholm Riku Soveltuvuusarvioinnit järjestetään 1.–5.2. välisenä aikana. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto valitsee kaupunginjohtajan kokouksessaan 15.3.2021.

Merimaskun rantaa kunnostettiin: asukkaiden iloksi saatiin uusi rantapolku ja kalastuslaituri29.12.2020 09:00:00 EETTiedote

Merimaskun kirkonkylän ranta on uudistunut. Vierasvenelaiturin ja entisen lossilaiturin läheisyyteen on kunnostettu uusi rantapolku, joka kulkee rantapoukamaa pitkin. Sen varrelle on toteutettu uusi kalastuslaituri ja rantaan on tuotu pöytä-penkkiyhdistelmiä. Naantalin Energia toteuttaa rantaan vielä pollarivalaistuksen. Työt alueella alkoivat Merimaskussa marraskuussa. Rantaa on pienimuotoisesti ruopattu, kaislikoita on poistettu ja rantapenkka kivitetty luonnonkivillä viihtyisämmäksi kulkijoille. Kalastuslaituri asennettiin marraskuun puolessa välissä. Laituri on kahdeksan metriä pitkä massiivibetoniponttonilaituri. Vastaavanlaiset laiturit toteutettiin Raumakarille noin vuosi sitten. – Pienillä parannuksilla on pyritty lisäämään rannan kuntoa, viihtyisyyttä ja käytettävyyttä. Rantapolku parantaa rantaan pääsyä saaristoalueilla sekä merenrannan virkistyskäyttöä, toteaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mika Hirvi. Hirven mukaan Raumakarille toteutetut kalastuslaiturit ovat osoittaneet, e

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme