Jyväskylän yliopisto

Tervetuloa seuraamaan uusien professoreiden juhlaluentoja verkossa 9.12.

Jaa

Jyväskylän yliopiston kahdeksan uutta professoria kertovat tieteenalojensa tuoreista tutkimusaiheista videoiduilla juhlaluennoilla. Juhlaluennot julkaistaan verkossa Jyväskylän yliopiston Moniviestin-kanavalla 9.12.

Juhlaluennot kertovat monialaisen yliopiston tutkimuksen kirjosta. Uusien professorien aloja ovat korkeakoulututkimus, varhaiskasvatus, psykologia, koulutuksen arviointitutkimus, fysiikan opetus, eläinekologia, virustutkimus sekä kasvatustiede.

Luennoilla kerrotaan mm. uusista keinoista virusinfektioita vastaan, hyvinvoinnista ja motivaatiosta kiihtyvässä työelämässä sekä opetuksesta monikielistyvässä Suomessa.

Yksittäisen luennon kesto on noin 10 minuuttia. Avaussanat esittää vararehtori Henrik Kunttu.

Professorit ja luennot ovat (linkistä professorin esittelyyn):

Taina Saarinen: Korkeakoulututkimus monitasoisena ja monipaikkaisena

Niina Rutanen: Alle kolmivuotiaiden varhaiskasvatus: lasten eletty tila ja tilalliset käytännöt varhaiskasvatuksen siirtymissä

Taru Feldt: Hyvinvointi ja motivaatio kiihtyvässä työelämässä

Juhani Rautopuro: Arviointitutkimus koulutusjärjestelmämme tukena

Pekka Koskinen: Opetuksen kehittämisen fysiikkaa

Tapio Mappes:Eläimet muuttuvassa maailmassa

Varpu Marjomäki: Uusin, turvallisin keinoin virusinfektioita vastaan

Heidi Harju-Luukkainen: Monikielistyvä Suomi - Seuraako opetus yhteiskunnan muutosta?

Luennot ovat nähtävissä 9.12. alkaen Moniviestimessä: https://moniviestin.jyu.fi/ 2 viikon ajan.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, viestinta@jyu.fi

https://www.jyu.fi/fi/akateemiset-tapahtumat/uusien-professoreiden-juhlaluennot/uusien-professoreiden-juhlaluennot

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme