Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan 3.3. kokouksesta

Jaa

Lautakunta päätti kokouksessaan Kilon koulun perusopetuksen järjestämisestä 1.8.2021 alkaen.

Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2021 käyttösuunnitelman hyväksyminen

Varhaiskasvatuksen tulosidonnainen palveluseteli otetaan käyttöön 1.8.2021. Se tuoperheille uuden vaihtoehdon lapsen varhaiskasvatuksen järjestämiseen. Palvelusetelin avulla toteutettua varhaiskasvatusta varaudutaan järjestämään noin 1 700 lapselle. Lapsista osa siirtyy palvelusetelille muista varhaiskasvatuksen järjestämismuodoista, etenkin yksityisen hoidon tuelta.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuperusteet muuttuvat lakimuutoksen myötä. Maksuihin vaikuttavia perheiden tulorajoja korotetaan 1.8.2021 alkaen. Samalla perheen toisen lapsen enimmäismaksu alenee 50 prosentista 40 prosenttiin.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön käyttösuunnitelman vuodelle 2021.

Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2021 käyttösuunnitelman hyväksyminen

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta toteaa, että valitsevassa maailmanlaajuisessa koronapandemiatilanteessa, jossa opetustoimen on kurottava umpeen mittavaa oppimisen vajetta, ei ole mahdollista kohdistaa sopeutustoimia opetukseen. Koronapandemian aiheuttamat haasteet, toisen asteen maksuttomuus ja tilakustannusten nousu pakottavat kohdistamaan säästötoimia suoraan opetukseen. Lautakunta esittää lisätalousarviota opetustoimeen: suomenkieliseen perusopetukseen 2,9 milj. euroa sekä lukiokoulutukseen 700 000 euroa. Mikäli etäopetus jatkuu ja sen seurauksena syntyy säästöjä muun muassa kouluruokailusta, siivouksesta sekä kuljetuksista, lautakunta edellyttää, että syntyneet säästöt kohdistetaan täysimääräisesti vuoden 2021 aikana oppilashuollollisiin palveluihin. Lisäksi lautakunta esittää 600 000 euroa kakkosluokkalaisten iltapäiväkerhotoimintaan. Vastoin lautakunnan syksyllä 2020 käsittelemää talousarviota, kakkosluokkalaisten iltapäiväkerhotoiminta rajattiin ulos talousarviosta. Iltapäiväkerhotoiminnan mahdollistaminen on tärkeää pienten koululaisten turvallisen iltapäivän varmistamiseksi ja vanhemmille työssäkäynnin helpottamiseksi. Muilta osin lautakunta hyväksyy suomenkielisen opetuksen tulosyksikön käyttösuunnitelman vuodelle 2021. Suomenkielisen opetuksen tulosyksikölle varataan mahdollisuus tehdä teknisiä tarkennuksia.

Kilon koulun perusopetuksen järjestäminen 1.8.2021 lukien (palautettu 20.1.2021) (pöydälle 3.2.2021 ja 16.2.2021)

 Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta päätti, että Kilon koulun perusopetus järjestetään 1.8.2021 alkaen tilapäisissä opetuksen järjestämiseen soveltuvissa tiloissa.

Lautakunta päätti, että oppilaat jakautuvat väistötiloihin seuraavasti:

 Väistötila 

2021-2022 

2022-2023 

Syksy 2023 

 Karhusuon koulu 

3 lk 

   

 Laajalahden koulu 

   

3 lk ja 6 lk 

 Lintumetsän koulu 

1-2 lk 

1-2 lk 

1-2 lk 

 Monikko 

4-6 lk 

5 lk 

 

 Perkkaan koulu 

 

3-4 lk ja 6 lk 

4-5 lk 

Tässä vaihtoehdossa millekään koulussa jatkavalle luokka-asteelle ei tule opetuspisteen vaihtoa sekä kesällä 2022 että kesällä 2023.

Lautakunta esittää kuitenkin syvän huolensa väistöratkaisun vaikutuksista koulun ja koululaisten arjen sujuvuuteen ja velvoittaa virastoa selvittämään ja tarpeen mukaan tuomaan lautakunnan päätettäväksi uuden väistöratkaisun, mikäli väistöaikana voidaan taloudellisten resurssien puitteissa ottaa käyttöön muita väistö- tai siirtotiloja, jotka vähentävät väistöjen määrää tai muutoin helpottavat koulun ja koululaisten arjen sujuvuutta esimerkiksi lyhentämällä kuljettavaa koulumatkaa.

Lautakunta pyytää selvitystä nykyisen Kristillisen koulun (Karapellontie 11) käyttötarkoituksen jatkamisesta väistötilana. Lautakunnalle tuodaan selvitys kohteen kunnosta, rakennusvalvonnan lausunto sekä pyydetään lausunto Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marika Niemi, lautakunnan puheenjohtaja, puh. 040 822 8822, marika.k.niemi@gmail.com
Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja, puh. 050 511 3398, kaisu.m.toivonen@espoo.fi
Tapio Erma, lukiolinjan päällikkö, puh. 046 877 3216, tapio.erma@espoo.fi
Ilpo Salonen, perusopetuslinjan päällikkö, puh.050 354 6840, ilpo.salonen@espoo.fi
Virpi Mattila, varhaiskasvatuksen johtaja, puh. 050 347 5845, virpi.mattila@espoo.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Koronarokotusvuorossa tänä vuonna 60 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat espoolaiset sekä riskiryhmiin kuuluvat12.4.2021 17:23:40 EEST | Tiedote

Koronarokotuksen ajanvaraus on käynnissä tänä vuonna 60 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille sekä henkilöille, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1 tai 2. Koronavirustaudille altistavat sairaudet on listattu myös Espoon sivuille. Lue mitkä sairaudet ja tilat oikeuttavat riskiryhmäläisten rokotuksiin. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Vaxzevria. Rokotteet jaetaan HUSin, THL:n ja kuntien yhteisen suosituksen mukaan 29.3. alkaen seuraavasti: Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokote Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat Tänä vuonna 60-64 vuotta täyttävät 18-64 –vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. 16-17-vuotiaat, jotka kuuluvat riskiryhmään 1 AstraZeneca Vaxzevria-rokote Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat. Tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät THL:n linjauksen mukaisesti rokotettavan ei ole mahdollista valita, mitä rokotetta rokotuksessa käytetään. Kaikki kä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme