Espoon kaupunki - Esbo stad

Tila- ja asuntojaosto 18.9.2017: Talousarvion valmistelussa kiinnitettävä erityistä huomiota koulu- ja päiväkoti-investointeihin

Jaa

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto (johtokunta) antoi kaupunginhallitukselle Tilapalvelut-liikelaitoksen esityksen talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2018 - 2020 käyttötalouden osalta sekä alustavan esityksen investointien osalta siten, että jaoston lisäpäätös huomioidaan talousarvion valmistelussa.

Lisäpäätöksessä tila- ja asuntojaosto toteaa, että strategialinjaus ”koulut kuntoon, nolla hätäväistöä ja sisäilmakohdetta” asettaa haasteita investointiohjelmalle.

Kouluinvestointien osalta keinovalikoiman tulee olla huomattavasti nykyistä suuremmassa roolissa osana kouluverkon kokonaisuutta. Tyyppikoulujen osuutta omista investoinneista tulee lisätä silloin kun se on tarkoituksenmukaista. Oppimisen tulee olla kaikkien ratkaisujen keskiössä. Koulu- ja päiväkoti-investointien moninaiset ja joustavat toteuttamistavat mahdollistavat tilojen nopeamman ja taloudellisemman toteutuksen. Tilaratkaisuissa on myös huomioitava saavutettavat synergiaedut.

Kaupungin tulee tarkemmin arvioida peruskorjattavan kohteen järkevyyttä. Samalla tulee selvittää mahdollisuus uuden koulu-/päiväkotirakennuksen sijoittelu tontilla, tontin rakennustehokkuuden nostaminen ja rakennusoikeuden täysimääräinen käyttäminen.

Uusien päiväkoti- ja kouluinvestointien osalta tulee toteuttamisaikataulutuksessa huomioida nykyistä paremmin asuinalueiden asuntokannan ja kaavoituksen ajoitus. Lapsiperhevaltaisten pientaloalueiden päiväkoti- ja koulutilatarpeet esim. Espoonlahden suuralueella ovat riittämättömät.

Lisäksi jaosto nostaa esiin seuraavat asiat, joihin on tarpeen kiinnittää huomiota lopullisessa talousarvioesityksessä:

- Meri-Matin lukion ajoituksesta tehdään päätökset lukioverkkotarkastelun pohjalta.

- Uusien alueiden kuten Saunalahden ja Perkkaan alueiden asukasmäärän kasvuun vastataan koulu- ja päiväkotipaikkoja lisäämällä.

- Tapiolan alakoulutilanne (Jousenkaaren ja Aarnivalkean koulujen tulevaisuus) ratkaistaan kokonaisuutena.

- Kokonaan uusien asuinalueiden (Finnoo ja Kera) koulu- ja päiväkotipaikat toteutetaan siten, että alueiden houkuttelevuus uusille asukkaille voidaan turvata.

- Kouluverkosta tehdään tarvittavat valtuustotason linjaukset siten, että ne voidaan huomioida vuoden 2019 talousarvion suunnittelun yhteydessä.

Tila- ja asuntojaosto käsitteli omalta osaltaan vastauksen Laaksolahden jäähallin purkamista koskevan valtuustoaloitteeseen. Vastaus etenee valtuuston käsittelyyn.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Lisäksi jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtisen selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme