Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tilastotietoja Helsingistä 2018 – taskutilaston sisältö ja muoto uusittiin

Jaa

Vuosittain julkaistava Tilastotietoja Helsingistä -vihkonen eli ”Helsingin taskutilasto” ilmestyi uudistetulla sisällöllä ja ulkoasulla päivitettynä. Taskutilastoon kootaan keskeisiä tilastotietoja kaupungista viideltätoista aihealueelta, joita ovat muun muassa väestö, asuminen, koulutus, työllisyys, kulttuuri, matkailu ja terveys.

Taskutilasto julkaistaan vuosittain suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi taskutilastoa julkaistaan myös venäjäksi, ranskaksi, saksaksi ja kiinaksi.

Poimintoja taskutilaston tiedoista:

  • Helsingissä tehdyistä matkoista 35 % kuljettiin jalan, 34 % joukkoliikenteellä, 21 % henkilöautolla ja 9 % polkupyörällä. Joukkoliikenteen matkoista vajaa puolet kuljettiin bussilla.
  • Helsingin sataman kautta vuonna 2017 kulkeneet noin 13 miljoonaa matkustajaa tekivät Helsingistä maailman vilkkaimman matkustajasataman.
  • Ulkomaisista matkailijoista yleisimmin Helsingissä yöpyivät viime vuonna venäläiset, joiden yöpymisiä rekisteröidyissä majoitusliikkeissä oli yli 195 000. Seuraavilla sijoilla lähes tasavahvoina olivat Saksa (172 000), Britannia (167 000), Yhdysvallat (163 000) ja Ruotsi (162 000).
  • Helsingissä on 25 uimarantaa, 14 talviuintipaikkaa, 13 jäähallia, 16 uimahallia ja maauimalaa, 818 sisäliikuntatilaa ja 91 koirapuistoa.
  • Suosituimmat museot viime vuonna olivat Ateneumin taidemuseo (noin 440 000 käyntiä) ja Helsingin kaupunginmuseo (434 000). Kaupunginkirjastoissa käytiin 6,5 miljoonaa kertaa, eli noin 10 kirjastokäyntiä asukasta kohti.
  • Helsinkiläismiesten odotettu elinikä on vuonna 2017 syntyneillä 78,4 vuotta, mikä on yli kymmenen vuotta enemmän kuin vuonna 1977. Naisten elinajanodote Helsingissä on viime vuonna syntyneillä 84,3 vuotta.
  • Helsingin asuntokunnista lähes 49 % on yhden hengen asuntokuntia. Kahden hengen asuntokuntia on 31 prosenttia, ja noin 11 prosenttiin asuntokunnista kuuluu useampi kuin neljä henkeä.
  • Helsinkiläisten keski-ikä on 40,6 vuotta. Koko Suomen asukkaat ovat keskimäärin vanhempia, 42,7 vuotta.
  • Helsingin kaupungilla on yhteensä 37 090 työntekijää. Yleisimmät ammattinimikkeet ovat lastenhoitaja, sairaanhoitaja ja lähihoitaja. Noin 40 prosenttia kaikista kaupungin työntekijöistä työskentelee sosiaali- ja terveystoimialalla.
  • Ilmanlaatu Helsingin keskustassa oli viime vuonna hyvää tai tyydyttävää noin 95 prosenttia vuoden tunneista. Huonoa ilmanlaatua mitattiin noin joka sadas tunti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja julkaisusta:
tilasto- ja tietopalvelupäällikkö Ari Jaakola, e-mail: ari.jaakola@hel.fi, puh. 09 310 43608
tietopalvelusihteeri Solja Saarto, e-mail: solja.saarto@hel.fi, puh. 09 310 36378

Viestinnän yhteyshenkilö:
tiedottaja Tero Lahti, e-mail: tero.j.lahti@hel.fi, puh. 09 310 36376

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunkitutkimus ja -tilastot -yksikkö on kaupunkitutkimuksen asiantuntija. Tutkimuksen kohteina ovat asuminen, elinolot, alue- ja kuntatalous, kansalaisten osallisuus ja kaupunkikulttuuri. Yksikkö huolehtii myös kaupungin tilastotoiminnan perustietovarannoista ja tilastotietokannoista, tilastojulkaisuista sekä kirjasto- ja tietopalvelusta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme