Espoon kaupunki - Esbo stadEspoon kaupunki - Esbo stad

Tornitalon asukkaat muuttavat 21-kerroksisen asuintalonsa suureksi valoteokseksi Espoossa

Jaa

Asukkaat toteuttavat suurikokoisen valoteoksen 21-kerroksiseen kerrostaloonsa lauantaina 21.10. klo 18-20. Leppävaaran juna-aseman vieressä sijaitsevan tornitalon asukkaat valaisevat oman kotinsa ikkunat värikkäin valoin yhdessä kuvataiteilija Anne Roinisen kanssa, jolloin kaupunkimaisemaan muodostuu hetkellisesti näyttävä taideteos. Valoinstallaatiota kutsutaan katsomaan kaikki kaupunkilaiset.

Anne Roininen ja Merikarhunkuja 8:n asukkaat: Espoonlahden valoteos,2017. 

Kuva: 110th Street Productions
Anne Roininen ja Merikarhunkuja 8:n asukkaat: Espoonlahden valoteos,2017. Kuva: 110th Street Productions

Yksityisen ja julkisen tilan rajapinnalle syntyvä valoteos kertoo upealla tavalla yhdessä tekemisen mahdollisuuksista. ”Projekti alkaa niin, että kierrän ovelta toisella kysymässä, kuka haluaa osallistua. Kaikki reagoivat omalla tavallaan ovella kolkuttelevaan tuntemattomaan. Olin yllättynyt, miten monet kutsuivat suoraan peremmälle. Yhteisöllisyyden kaipuu on yleistä, mutta usein vain harvat ovat valmiita toimimaan sen edistämiseksi”, kertoo valoteoksesta vastaava kuvataiteilija Anne Roininen teoksen yhteisöllisistä piirteistä.

Osana teosta nähdään myös talon asukkaan, Hannu Sieväsen kuvaama valokuvasarja talon asukkaista. Leppävaaran valoteos on jatkoa kevään 2017 aikana Espoossa toteutetuille Suvelan, Matinkylän ja Espoonlahden valoinstallaatioille. Valoprojektit tuottaa Espoon kaupunkitapahtumat.

Valolinnat toteutetaan osana Valovuosi-projektia, joka on Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden ja kaupunkitekniikan keskuksen yhteishanke. Tapahtumasarja on osa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Leppävaaran valoteos
La 21.10.2017
Klo 18-20
Leppävaaran keskus: Leppävaaran Torni, Valurinkuja 2
 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurituottaja Laura Läntinen
P. 043 824 6337
laura.lantinen@espoo.fi
espoo.fi/suomi100

Kuvataiteilija Anne Roininen
P. 050 403 9008
anne@anneroininen.com
anneroininen.com

Kuvat

Anne Roininen ja Merikarhunkuja 8:n asukkaat: Espoonlahden valoteos,2017. 

Kuva: 110th Street Productions
Anne Roininen ja Merikarhunkuja 8:n asukkaat: Espoonlahden valoteos,2017. Kuva: 110th Street Productions
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme