Osuuskunta Tradeka

TRADEKA TARJOAA JÄSENILLEEN UUSIA SIJOITUSMAHDOLLISUUKSIA

Jaa

Osuuskunta Tradekan jäsenet voivat alkuvuodesta 2019 sijoittaa omistajaosuuskunnan toimintaan tuotto-osuuden kautta. Tradeka suunnittelee myös ottavansa käyttöön verkossa toimivan jäsenaloitejärjestelmän, jossa jäsenet voivat vaikuttaa osuuskunnan toimintaan.

Osuuskunta Tradeka suunnittelee laskevansa liikkeelle vuoden 2019 alussa tuotto-osuuksia, joille tavoitellaan vähintään 3,5 prosentin suuruista vuosituottoa. Tuotto-osuudet on suunnattu Tradekan jäsenille ja niiden vaatima vähimmäissijoitus on 100 euroa. Osuuskunta päättää tuotto-osuuksille maksettavasta tuotosta vuosittain.

”Tradekan jäsen voi tehdä sijoituksen Tradekaan ja päästä osalliseksi oman osuuskuntansa taloudellisesta tuloksesta. Tuotto-osuus on myös uusi tapa kiinnittyä konkreettisesti Tradekan toimintaan”, toteaa Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tuotto-osuuden koronmaksun edellytyksenä on, että Tradekalle kertyy jakokelpoista ylijäämää. Tuotto-osuus on oman pääoman ehtoinen sijoitus, jonka tuottoon ja takaisinmaksuun vaikuttaa Tradekan talouden kehitys. Tuotto-osuus ei kuulu esimerkiksi talletussuojan piiriin.

Jäsenet mukaan vahvemmin päätöksentekoon 

Lisäksi Tradeka ottaa käyttöön alkuvuodesta 2019 sähköisen vaikuttamiskanavan, jonka avulla kerätään suoria jäsenaloitteita. Niiden avulla Tradeka vahvistaa jäsenten mahdollisuutta osallistua ja vaikuttaa osuuskunnan toimintaan nykyistä enemmän.

Tradeka on laaja, noin 225 000 jäsenen omistajaosuuskunta. Tradekan jäsenyys on tapa osallistua yhteisöllisesti omistettuun liiketoimintaan, jonka arvot jäsen kokee omikseen ja toiminnan hyödylliseksi. 

”Haluamme laajan jäsenkuntamme entistä paremmin toimintaamme mukaan. Aloitteiden ja vaikuttamiskanavan kautta jäsenet voivat tehdä konkreettisia aloitteita ja olla mukana kehittämässä Tradekaa. Luonteeltaan jäsenaloite on samankaltainen kuin kansalais- tai kuntalaisaloite”, kertoo Osuuskunta Tradekan vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä.

Jäsenaloitteita voi tehdä tulevaisuudessa sähköisesti jokainen Tradekan jäsen. Samalla jäsenet voivat myös äänestää toisten tekemien aloitteiden puolesta.

Lisätietoja:

Osuuskunta Tradeka, toimitusjohtaja Perttu Puro, puh. +358 40 779 3436

Osuuskunta Tradeka, vastuullisuusjohtaja Satu Niemelä, puh. +358 40 561 6802

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on noin 225 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillisemmän markkinatalouden toteuttaminen käytännössä. Tradekan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy, jonka omistukset on jaettu neljään kategoriaan: Omista ja kehitä, Sijoita ja turvaa, Luo uutta sekä Malta ja toteuta. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua sekä pakettiautomaattiliiketoimintaa harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n sekä sijoitustoimintaa harjoittavan Tradeka-sijoitus Oy:n. Lisätietoja www.tradeka.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

TRADEKA PANOSTAA HOIVAN VASTUULLISUUTEEN28.3.2019 10:06:00 EETTiedote

Osuuskunta Tradekan edustajisto kokoontui Helsingissä 27.3.2019. Kokouksessaan se vahvisti tilinpäätöksen ja päätti ylijäämän käytöstä. Erityisesti edustajistoa puhututtivat hoivaliiketoiminnan vastuullisuuteen liittyvät kysymykset. Edustajisto sai selvityksen toimenpiteistä, joihin Tradeka on ryhtynyt varmistaakseen hyvän henkilöstöpolitiikan sekä liiketoiminnan vastuullisuuden. Kokouksessa käsiteltiin myös Tradekan hoivaan liittyviä yhteiskuntavastuuhankkeita.

OSUUSKUNTA TRADEKAN TUOTTO-OSUUSANTI ON AVATTU4.2.2019 10:07:31 EETTiedote

Osuuskunta Tradeka käynnisti maanantaina 4. helmikuuta 2019 tuotto-osuusannin, jossa se laskee liikkeelle 20 miljoonan euron arvosta tuotto-osuuksia. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–300 osuutta eli yhteensä 100–30 000 euron arvosta. Henkilöjäsenet tekevät merkintähakemukset osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka - jäsenpalvelukanavassa. Palvelusta löytyy myös uusi jäsenaloitejärjestelmä, joka lisää jäsenten vaikuttamismahdollisuuksia.

ROBOTIIKKAA KOTIHOITOON TUOVA EVONDOS OY VARMISTAA KASVUNSA JA SAA KOTIMAISEN INSTITUTIONAALISEN SIJOITTAJAN, TRADEKA-YHTIÖT OY:N26.11.2018 08:01:00 EETTiedote

Evondos Oy on varmistamassa lähivuosien kasvunsa saattamalla päätökseen ylimääräisen yhtiökokouksen valtuuttaman suunnatun osakeannin. Yhtiön osakkaaksi on tulossa suomalainen osuustoimintataustainen Tradeka-Yhtiöt Oy, joka sijoittaa yhtiöön 2 miljoonaa euroa. Samalla yhtiön lead investor -rooliin viime vuonna tullut norjalainen pääomasijoittaja Serendipity Partners tekee jatkosijoituksen yhtiöön. Merkintöjen myötä yhtiön rahoituskierros valmistuu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme