Tradenomiliitto TRAL ry

TRAL: Ikärasismi ei edistä työelämän tasa-arvoa

Jaa

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan tänään esittämä (HS 7.11.) ajatus irtisanomisjärjestyksestä ei ole uusi. Esityksen mukaan suosittaisiin yrityksessä pisimpään työskennelleitä nuorten kustannuksella. Tradenomiliitto TRAL tyrmäsi ajatuksen jo vuonna 2013, eikä edelleenkään kannata esitystä.

- Kaikenikäisten työntekijöiden pysyminen työelämässä on oleellista, mutta nuorten työsuhdeturvan heikentämisellä tätä haastetta ei ratkaista, sanoo yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula. - Ei ole mitenkään hyväksyttävää, että nuoret ikäluokat laitettaisiin eriarvoiseen asemaan työelämässä irtisanomissuojan osalta, Rantamaula toteaa.

Jo nyt esimerkiksi määräaikaiset työsuhteet kasautuvat pääasiallisesti nuorille ja jokaisessa eläkeuudistuksessa nuorten työurien pituutta on kasvatettu huomattavasti aiempiin sukupolviin verrattuna.

SAK perustelee esitystä sillä, että yli 50-vuotiaiden mahdollisuudet uudelleentyöllistyä ovat heikommat kuin nuorilla. Muutosturvan parantaminen kompensoisi SAK:n mielestä nuorten irtisanomissuojan heikentämisen.

Nuorten harteilla on jo nyt pitkälti yritysten osaamisen kehittäminen ja tällaisella uudistuksella olisi heikentäviä vaikutuksia myös siihen.

- Tämä malli johtaisi siihen, että ikääntyneiden työntekijöiden osaamisen kehittäminen vähenisi entisestään ja se merkittävästi heikentää työmarkkina-arvoa kenen tahansa kohdalla, Rantamaula huomauttaa. Parasta työsuhdeturvaa on oman ammatillisen osaamisen ylläpito, jatkaa Rantamaula.

Työelämän uudistuksia tehtäessä on nähtävä nykyistä pidemmälle ja huomioitava myös työelämään tulevat ikäluokat, joita on vuosi vuodelta vähemmän.

– Ikärasismin varaan rakennettu uudistus olisi todella lyhytnäköistä. On hyvä muistaa, että nimenomaan nämä ikäluokat tulevaisuudessa rahoittavat yhteiskunnan toiminnot ja eläkkeet, myös kaikkien nykyisten päättäjien osalta, Rantamaula summaa.

Lisätietoja:
Ville-Veikko Rantamaula, yksikönjohtaja
p. 040 832 6682

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)- tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on lähes 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme