Tradenomiliitto TRAL ry

TRAL: Työaikalakiesitys onnistunut, joustotyömalli erinomainen

Jaa

Tänään julkistettu esitys uudesta työaikalaista päivittää lainsäädännön vastaamaan nykyajan työelämän tarpeita. Esitys huomioi erilaiset työnteon muodot ja lisää työaikajoustoja, samalla säilyttäen työsuojelulliset seikat.

- Kokonaisuutena esitys on onnistunut, se vastaa muuttuneeseen toimintaympäristöön ja joustotyömallista löytyy vastaus 2020-luvun asiantuntijatyön tarpeisiin, sanoo Tradenomiliitto TRAL:n toiminnanjohtaja Mika Varjonen. - Lakiesityksen vaikeaselkoinen soveltamisalakirjaus vaatii kuitenkin täsmentämistä, eikä se saa johtaa nykyisen soveltamisalan minkäänlaiseen kaventumiseen, Varjonen edellyttää.

Lakiesitys lisää edellytyksiä työnantajan ja työntekijöiden tarpeista lähteville työaikajoustoille käytettäviksi tehtävissä, jotka ovat ajasta ja paikasta riippumattomia. Lakiin on myös lisätty joustoja esimerkiksi liukuvan työajan osalta ja siihen on kirjattu työaikapankit.

TRAL toi oman työaikalakiesityksensä julkisuuteen vuonna 2014, jossa asiantuntijoille esitettiin kiinteää kuukausityöaikaa ja korostettiin työaikajoustojen merkitystä tuottavuutta lisäävänä tekijänä.

- Työaikalakiesityksen joustotyömalli lisää muun muassa mahdollisuutta sijoitella työaikaa mille päivälle tahansa. Lisäksi jatkossa kaikki työ riippumatta työntekopaikasta katsotaan työksi, sanoo yksikönjohtaja Ville-Veikko Rantamaula. - Lakiesitys vastaa pitkälti tavoitteitamme, jotka edistävät työ- ja vapaa-ajan parempaa yhteensovittamista, jatkaa Rantamaula.
 
Tänään julkaistussa esityksessä on kuitenkin vielä myös parannettavaa.
- Työaikapankeista sopimisen osapuolet ja matkustamiseen liittyvät kysymykset vaativat vielä muutoksia, Varjonen summaa.

Lisätiedot:

Mika Varjonen, toiminnanjohtaja
p. 040 001 69 00

Ville-Veikko Rantamaula, yksikönjohtaja
p. 040 832 66 82

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomiliitto TRAL ry
Tradenomiliitto TRAL ry
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tral.fi

Tradenomiliitto TRAL on tradenomi- ja tradenomi (ylempi AMK)-tutkinnon suorittaneiden oma ammattijärjestö. Palvelemme ja edustamme tradenomeja työelämään ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. TRAL on 33 000 jäsenellään Akavan viidenneksi suurin liitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomiliitto TRAL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme