Vihdin kuntaVihdin kunta

Trendejä seuraava Kotinäyttely 2020 rakentuu yhteisöllisesti Vihdissä

Jaa

Vihdin Nummelaan syntyy yhteisöllinen ja pikkukaupunkimaisuutta ilmentävä asuinalue kävelyetäisyydelle keskustan palveluista. Sepänpihan Kotinäyttely uusine koteineen avautuu yleisölle teemalla ”pieni koti, iso elämä” 25.6.-5.7.2020.

Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta

- Olemme tunnistaneet keskeiset trendit. Pienten omakotitonttien kysyntä on kasvanut voimakkaasti jo vuosikymmenen alkupuolelta, kertoo Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Oma aika halutaan käyttää muuhun kuin suurten tonttien hoitamiseen, Ståhl jatkaa.

Vihti on ensimmäinen Uudenmaan kunta, jonne rakentuu suunnitellusti uusien asumistrendien mukainen yhtenäinen pienten omakotitalojen alue. Trendit käyvät ilmi 2017 julkaistusta selvityksestä KUUMA-asuminen 2040.

Asemakaavassa on lähdetty siitä, että rakentajat saavat lähes vapaat kädet talojen ulkonäön suhteen.

- Meidän oli mahdollista yhdistää monta asiaa: oman omakotitalon tehokkaat neliöt ja palvelujen hyvä saavutettavuus yhdistettynä harrastusmahdollisuuksiin, Vihdin kunnan kaavasuunnittelija Miia Ketonen toteaa.

Vihdin kunta on suunnittelu- ja kaavoitusvaiheesta alkaen järjestänyt useita keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia Sepänpihan rakentajille ja yhteistyökumppaneille.

- Olemme kuntana oppineet valtavasti lisää rakentajien tuentarpeesta. Ja rakentajille on muodostunut foorumi, jossa heistä on tullut toisilleen rinnalla kulkijoita elämän ehkä kalleimman hankinnan edessä, Ståhl sanoo.

Kesän 2020 näyttelyssä on luvassa saavutettavia asumisen unelmia ja kiinnostavia ratkaisuja, mm. elinkaariajattelua, ekologisuutta ja älykodin ominaisuuksia. Tapahtumaan on tulossa myös ohjelmaa koko perheelle.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kotinäyttely:
Petra Ståhl
Elinvoimajohtaja Vihdin kunta
050-576 6256
petra.stahl@vihti.fi

Alueen kaavoitus ja rakentajayhteistyö:
Miia Ketonen
Kaavasuunnittelija
vt. kaavoituspäällikkö Vihdin kunta
044-042 1345
miia.ketonen@vihti.fi

Haastattelut rakentajien kanssa:
Hanna Jokitöyrä
Brändikehittäjä Vihdin kunta
050-568 1026
hanna.jokitoyra@vihti.fi

Kuvat

Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Lataa
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Lataa
Havainne Valssipolusta, Sepänpiha. Kuva: Miia Ketonen
Havainne Valssipolusta, Sepänpiha. Kuva: Miia Ketonen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Vihdin uudella Campuksella liikkuu kaikki modernia pedagogiaa tukien23.8.2019 13:51:01 EESTTiedote

8.8.2019 Vihdin kirkonkylällä, Hiidenveden rannalla, otettiin käyttöön uusi koulu- sekä kulttuuri- ja vapaa-ajankeskus Campus. Rakennus tukee nykyistä opetussuunnitelmaa ja taipuu yksilön tai ryhmän tarpeisiin. Seinät ja tuolit ovat liikuteltavia ja myös nuoret saavat liikkua koulutunneillakin. Naapuriin on avautumassa monipuolinen liikuntahalli. Marraskuussa avautuvassa kirjastossa on moderneja ratkaisuja eri-ikäisille. Vihdissä puhutaan myös siitä, onko uudella koululla ehkä Suomen kaunein sijainti.

Wuosisatamarkkinat tuovat Vihtiin yli 10 000 kävijää yhden päivän aikana – Tontinmetsästys vetää kävijöitä kunnan teltalle13.8.2019 16:52:21 EESTTiedote

Vihdissä järjestetään lauantaina 24.8.2019 klo 10.00 - 16.30 jo 13:tta kertaa perinteiset Wuosisatamarkkinat. Tämä Vihdin suurin yleisötapahtuma houkuttelee vuosittain yli 10 000 kävijää nauttimaan lämminhenkisestä ja iloisesta markkinatunnelmasta idylliseen Vihdin kirkonkylään. Markkinapäivän ytimen muodostavat perinteisesti markkinakojut, jotka tarjoavat ostettavaksi laajan valikoiman käsitöitä, vanhoja tuotteita, vanhan ajan tyyliin ja tekniikoilla valmistettuja tuotteita sekä luomu- ja lähituotannon herkkuja. Tänä vuonna markkinoille on tulossa yli 200 myyjää eri puolilta Suomea. Wuosisatamarkkinat järjestää SuurVihdin Kilta ry yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa. Tontinmetsästystä tosissaan, mutta ei vakavissaan Vihdin kunta järjestää Wuosisatamarkkinoilla jälleen suuren suosion saaneen Tontinmetsästyksen. Leikkimielinen kisa alkaa Vihdin kunnan teltalla Niuhalanraitin päässä (kirkon alapuolella) klo 10 ja kisasta on suoriuduttava klo 12 mennessä. Kisan menestyksekkäästi suorittanei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme