Vihdin kuntaVihdin kunta

Trendejä seuraava Kotinäyttely 2020 rakentuu yhteisöllisesti Vihdissä

Jaa

Vihdin Nummelaan syntyy yhteisöllinen ja pikkukaupunkimaisuutta ilmentävä asuinalue kävelyetäisyydelle keskustan palveluista. Sepänpihan Kotinäyttely uusine koteineen avautuu yleisölle teemalla ”pieni koti, iso elämä” 25.6.-5.7.2020.

Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta

- Olemme tunnistaneet keskeiset trendit. Pienten omakotitonttien kysyntä on kasvanut voimakkaasti jo vuosikymmenen alkupuolelta, kertoo Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Oma aika halutaan käyttää muuhun kuin suurten tonttien hoitamiseen, Ståhl jatkaa.

Vihti on ensimmäinen Uudenmaan kunta, jonne rakentuu suunnitellusti uusien asumistrendien mukainen yhtenäinen pienten omakotitalojen alue. Trendit käyvät ilmi 2017 julkaistusta selvityksestä KUUMA-asuminen 2040.

Asemakaavassa on lähdetty siitä, että rakentajat saavat lähes vapaat kädet talojen ulkonäön suhteen.

- Meidän oli mahdollista yhdistää monta asiaa: oman omakotitalon tehokkaat neliöt ja palvelujen hyvä saavutettavuus yhdistettynä harrastusmahdollisuuksiin, Vihdin kunnan kaavasuunnittelija Miia Ketonen toteaa.

Vihdin kunta on suunnittelu- ja kaavoitusvaiheesta alkaen järjestänyt useita keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia Sepänpihan rakentajille ja yhteistyökumppaneille.

- Olemme kuntana oppineet valtavasti lisää rakentajien tuentarpeesta. Ja rakentajille on muodostunut foorumi, jossa heistä on tullut toisilleen rinnalla kulkijoita elämän ehkä kalleimman hankinnan edessä, Ståhl sanoo.

Kesän 2020 näyttelyssä on luvassa saavutettavia asumisen unelmia ja kiinnostavia ratkaisuja, mm. elinkaariajattelua, ekologisuutta ja älykodin ominaisuuksia. Tapahtumaan on tulossa myös ohjelmaa koko perheelle.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kotinäyttely:
Petra Ståhl
Elinvoimajohtaja Vihdin kunta
050-576 6256
petra.stahl@vihti.fi

Alueen kaavoitus ja rakentajayhteistyö:
Miia Ketonen
Kaavasuunnittelija
vt. kaavoituspäällikkö Vihdin kunta
044-042 1345
miia.ketonen@vihti.fi

Haastattelut rakentajien kanssa:
Hanna Jokitöyrä
Brändikehittäjä Vihdin kunta
050-568 1026
hanna.jokitoyra@vihti.fi

Kuvat

Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Lataa
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Sepänpiha 7.5.2019. Kuva: Vihdin kunta
Lataa
Havainne Valssipolusta, Sepänpiha. Kuva: Miia Ketonen
Havainne Valssipolusta, Sepänpiha. Kuva: Miia Ketonen
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Kuka on vienyt Vihtiä maailmankartalle? Ehdota hänelle puuta Menestyjien puistoon28.5.2020 14:27:27 EESTTiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan jälleen puita vihtiläisten menestyjien kunniaksi. Koska koronapandemia on aiheuttanut muun muassa kulttuuritilaisuuksien ja kansainvälisten arvokilpailujen peruuntumisia, Vihdin kunta palkitsee tänä vuonna puulla aiempien vuosien menestyjiä urheilun ja kulttuurin saralta. Ehdotuksia puiden saajiksi kerätään kuntalaisilta.

Vihdin kunnan talouden Vihta-tasapainotusohjelman päivittäminen: kysely kuntalaisille ja henkilöstölle22.5.2020 14:44:15 EESTTiedote

Vihdin kunta ottaa vuonna 2019 hyväksytyn Vihta-tasapainotusohjelman uudelleen tarkasteluun ja avaa kyselyn kehittämisideoista kuntalaisille ja kunnan henkilöstölle. Alun perin vuosille 2020–2022 laaditun tasapainotusohjelman arvioidut talousvaikutukset olisivat olleet 11 570 655 euroa. Nyt niin Suomen kuntakentän kuin Vihdin kunnan talousnäkymien heikentyessä äkillisesti koronapandemian takia alkuvuoden 2020 aikana tarvitaan uusia sopeutustoimenpiteitä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme