Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yö 2020 saapuu 27.11.2020 etätapahtumana

Jaa

On jälleen aika juhlistaa tiedettä ja tutkimusta, kun Tutkijoiden yö avaa ovensa suurelle yleisölle 27.11.2020 – tänä vuonna kokonaan verkossa.

 Tapahtumaa vietetään marraskuun viimeisenä perjantaina, jolloin tutkijat esittelevät työtään ja tutkimustaan sekä vastaavat yleisön kysymyksiin. Tieteeseen voi tutustua etänä esimerkiksi erilaisten verkkopohjaisten videoiden, pelien ja tietoiskujen kautta. Tutkijoiden yö on suunnattu lapsille, nuorille ja aikuisille eli aivan kaikille tiedonjanoisille! Kaikki tapahtumapäivän ohjelmat ovat avoimia ja maksuttomia. Tervetuloa!

Oletko pohtinut, millaista on aivotutkijan työ? Haluatko tietää, kuinka maailma voitaisiin pelastaa tieteen avulla tai nähdä, kuinka kemian laboratoriossa pamahtaa ja poksahtelee? Tämä kaikki on mahdollista kokea Tutkijoiden yössä!

Tänä vuonna Tutkijoiden yön ohjelmaa ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Ranskan Instituutti, Itä-Suomen yliopisto ja VTT.

Lisätietoa:


Koordinaattori Janne Pakarinen, 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Viestintäharjoittelija Minna Selkälä, 040 831 6228, minna.i.selkala@jyu.fi

 

http://www.tutkijoidenyo.fi/

 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Tie auki tehtaisiin - piirilevyjätteestä huuhdotaan arvometallit talteen uudella laitteistolla23.11.2020 09:49:52 EETTutkimus

Kulta ja muut arvometallit eivät jää jatkossa enää elektroniikan jätekasoihin. Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella hyrähtää käyntiin lähipäivinä ainutlaatuinen laitteisto, joka viitoittaa tietä suuremmille teollisille ratkaisuille. Kemian laitoksen hydrometallurginen laitteisto soveltuu jalometallien ja harvinaisten metallien talteenottoon. Se toimii kuuden litran mittakaavassa, mutta tulevaisuudessa siintää jo teollinen konsepti. Jätteestä talteen otettujen metallien hiilidioksidipäästöjen arvioidaan olevan kymmenesosa maankuoresta louhimiseen verrattuna.

Opiskelijan Kompassi kasvattaa ”mielenmuskeleita” – JYU ja JAMK tekevät yhteistyötä opiskelijoiden hyvinvoinnin kohentamiseksi23.11.2020 09:37:19 EETTiedote

Viimeaikaisten selvitysten mukaan neljäsosa suomalaisista opiskelijoista viihtyy koulussa heikosti. Lisäksi opiskelijoiden hyvinvointierot ovat huomattavia ja kasvaneet viime vuosina. Psyykkinen ja henkinen hyvinvointi ei ole itsestäänselvyys vaan taito, joka saattaa olla hukassa – erityisesti haastavien elämäntilanteiden edessä. Onneksi hyvinvointia tuottavia ”mielenmuskeleita” voidaan harjoittaa. Jyväskylän yliopistossa ja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tämä on ymmärretty: koulut tarjoavat oppilailleen verkko-ohjelmaan liittyviä opintojaksoja, mutta ohjelmaa voi käyttää myös itsenäisesti hyvinvoinnin tukena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme