Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Työllisyyden kasvu vaatii, että työnhakijoiden osaaminen kohtaa työnantajien tarpeet

Jaa
Keski-Suomeen luodaan parhaillaan jatkuvan oppimisen palveluketjua, joka kokoaa yhteen työllisyyttä tukevan koulutustarjonnan sekä uraohjauksen. Sen tavoitteena on saada osaavia työntekijöitä työvoimapulasta kärsiville aloille. OsaajaKS-palveluketjun rakentamista esitellään tiistaina 23.2.2021 aloitusseminaarissa, jonka järjestää Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomen työllisyyden kokeilukuntiin -hanke (2020–2023).

Työllisyyden kuntakokeilussa etsitään uusia keinoja, jotta työttömät työnhakijat työllistyisivät aiempaa sujuvammin. Kokeilu käynnistyy maaliskuussa 2021. OsaajaKS-palveluketjun rakentaminen kytkeytyy tiiviisti kuntakokeilun ensivaiheeseen, jossa Keski-Suomen kunnista ovat mukana Jyväskylä, Laukaa, Muurame ja Äänekoski.

OsaajaKS-palveluketjuun kootaan työllistymistä edistäviä lyhytkestoisia koulutuksia ja uraohjauspalveluita. Kokonaiskuvan luomisen lisäksi hanke kehittää tarjontaa vastaamaan paremmin työelämän tarpeita.

”Tavoitteenamme on, että keskisuomalainen työnhakija saa kätevästi tietoa koulutuksista ja urapalveluista, jotta hän voi kehittää ja uudistaa osaamistaan työuran eri vaiheissa. Tätä varten rakennamme yhteistä palveluketjua, johon kokoamme tietoa näistä asioista. Suunnittelemme myös, millaisia koulutuksia tarvitaan ja miten uraohjauksessa voidaan huomioida paremmin työnhakijan yksilöllisiä tarpeita, jotta työllistyminen olisi sujuvampaa”, projektipäällikkö Maarit Viljakainen Jyväskylän yliopistolta kertoo.

Oppilaitoksista hankkeessa ovat mukana Jyväskylän yliopisto, JAMK, Gradia, Poke, Alkio-opisto, Humak, Jyväskylän kesäyliopisto, Jyvälän kansalaisopisto sekä Jyväskylän kansalaisopisto.

Osaamistarpeita selvitetään niin työnantajilta kuin työnhakijoilta

Seminaarissa kuullaan hanketoiminnan lisäksi myös Keski-Suomen työmarkkinatilanteesta sekä työllisyyden kuntakokeilusta. Oppilaitosten ja työllisyyspalveluiden ohella palveluketjun rakentamisessa tehdään yhteistyötä alueen elinkeinoelämän ja työnantajien kanssa.

”Kartoitamme yhdessä työllisyyspalveluiden ja työnantajien kanssa, millaista osaamista Keski-Suomessa tarvitaan etenkin niillä aloilla, joilla on pulaa osaavasta työvoimasta, kuten sosiaali- ja terveysalalla, kone- ja tuotantotekniikassa sekä ICT-alalla. Selvitämme myös, millaista koulutusta ja tukea työttömät työnhakijat tarvitsevat, jotta heidän osaamisensa kohtaisi työnantajien tarpeen”, Viljakainen sanoo.

Viljakaisen mukaan OsaajaKS-palveluketjusta luodaan samalla kansallinen toimintamalli, jota voidaan hyödyntää muuallakin Suomessa.

OsaajaKS – Uusi jatkuvan oppimisen palveluketju Keski-Suomessa -seminaari järjestetään tiistaina 23.2.2021 klo 9–11 Zoom-verkkoalustalla. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Tutustu seminaarin ohjelmaan ja ilmoittaudu osoitteessa tinyurl.com/osaajaks-2302  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maarit Viljakainen
projektipäällikkö, Jyväskylän yliopisto
maarit.h.viljakainen@jyu.fi
p. 050 310 5895


Heli Joutsen
markkinointisuunnittelija, Jyväskylän yliopisto
heli.a.joutsen@jyu.fi
p. 040 652 4168

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Vertailututkimus sai jatkoa: Onko suomalaisnuorten kuva yhteiskunnasta muuttunut?24.4.2024 13:39:02 EEST | Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitokselle noin 1,2 miljoonan euron rahoituksen kansainväliseen vertailevaan ICCS 2027 -tutkimukseen, jossa arvioidaan 8.-luokkalaisten nuorten yhteiskunnallisia tietoja, asennoitumista kansalaistaitoihin ja kansalaisuuteen sekä sitoutumista ja halukkuutta sitoutua aktiiviseen kansalaisuuteen.

Fintrafficin ja Jyväskylän yliopiston yhteistyö tähtää liikenneturvallisuuden parantamiseen tekoälyn ja datatieteen avulla22.4.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Fintraffic ja Jyväskylän yliopisto allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on parantaa tieliikenteen turvallisuutta ja kehittää liikenteestä sujuvampaa ja ympäristöystävällisempää. Yhteistyö yhdistää toisiinsa Fintrafficin tuottaman ja hallinnoiman tiedon sekä Jyväskylän yliopiston datamalli- ja analytiikkaosaamisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye