Varsinais-Suomen ELY-keskus

Työttömien ja lomautettujen määrät vähenivät yhä marraskuun aikana

Jaa

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 25 100 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja nyt niin tapahtui 150 henkilöllä.Viime vuoden marraskuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 6 600 henkilöä enemmän (36%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi koko lailla samaa tahtia (38 %). Lomautettujen määrä oli marraskuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna, vaikka se väheni marraskuun ajan.

Työttömien osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 11,0 % eli 2,9 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (12,0 %).

Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös Varsinais-Suomen seutukunnissa. Voimakkaimmin työttömien määrä kasvoi Turunmaan saaristossa (50 %), kun se väheni (-16%) Vakka-Suomessa – ainoana seutukuntana koko maassa. Turunmaa ja Vakka-Suomi  kuuluvat koko maan pienimpien työttömyysprosenttien seutukuntien TOP10:een. Pitkäaikaistyöttömiä on enemmän kuin vuosi sitten, samalla kun määrä kasvoi lievästi marraskuun aikana – nyt jo seitsemäntenä kuukautena peräkkäin.

Joulukuun aikana työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrät yleensä kasvavat ja näin tapahtuu tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

www.temtyollisyyskatsaus.fi

-        kaikkien ely-keskusten ja koko maan viimeisin työllisyyskatsaus löytyy tästä samasta paikasta.

-        Palvelusta voi kopioida katsauksen kuviot ja niiden lähteenä olevat taulukot mm. excel-muodossa.

Työllisyyskatsaukset, Varsinais-Suomi

-        työllisyyskatsaukset pdf-muodossa vuodesta 2012 alkaen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uusi mobiilikausituote Seutu+ Paraisten, Paimion ja Auran joukkoliikenteen linjoille28.1.2021 09:24:09 EETTiedote

Bussilinjojen 801-802, 901-904 (Parainen-Turku), 703-709 (Paimio-Turku) ja 413 (Aura-Turku) matkustajille tarjotaan uusi helppokäyttöinen kausituote ja samalla luovutaan asteittain nykyisestä kahden kortin menettelystä. Seutu+ kausituote on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenneviranomaisen kokeilu. 1.2.2021 alkaen matkustajat voivat hankkia kausituotteen mobiilisovelluksesta. Kausituote Seutu+:lla voi matkustaa sekä perusmatkan että jatko- ja vaihtomatkan Föli-alueella. Kausituote Seutu+ toteutetaan alkuvuoden aikana myös korttiversiona.

Antalet arbetslösa och permitterade ökade vilket det brukar i december28.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Vid Egentliga Finlands arbets­ och näringsbyrå fanns i slutet av december 30 900 arbetslösa arbetssökande. I december brukar arbetslösheten vanligen öka och så gick det också denna gång – antalet arbetslösa ökade med 5 700 personer. Jämfört med året innan ökade antalet arbetslösa med 9 200 personer (43 %). I hela landet ökade antalet arbetslösa något långsammare än året innan, dvs. med 39 procent. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes ökningen av antalet arbetslösa fortsättningsvis i huvudsak av en ökning av antalet permitterade. I slutet av december var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 13,5 %, vilket är 4,0 procentenheter mer än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (13,6 %). I december ökade antalet arbetslösa drastiskt jämfört med året innan i de flesta av Egentliga Finlands ekonomiska regioner. Arbetslösheten ökade snabbast i Åboregionen (63 %), men minskade i Nystadsregionen (­25 %).

Työttömien ja lomautettujen määrät kasvoivat joulukuiseen tapaan28.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 30 900 työtöntä työnhakijaa. Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja nyt niin tapahtui 5 700 henkilöllä. Tämä johtuu vuodenvaihteeseen ajoittuvista lomautuksista ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä. Viime vuoden joulukuuhun verrattuna työttömänä oli nyt 9 200 henkilöä enemmän (43%). Koko maassa työttömien määrä kasvoi hieman tätä hitaampaa tahtia (39 %). Lomautettujen määrä oli joulukuun lopussa moninkertainen vuotta aiempaan verrattuna. Niin Varsinais-Suomessa kuin koko maassakin työttömien määrän kasvu oli edelleen painotetummin lomautettujen määrän kasvua. Työttömien osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa Varsinais-Suomessa 13,5 % eli 4,0 %-yksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (13,6 %). Työttömien määrä kasvoi vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Näin myös yleensä Varsinais-Suomen seutukunnissa. Voimakkaimmin ty

Ota kantaa mt 110 jalankulku- ja pyöräilyväylän talvikunnossapitoon - kaikille avoin kysely 7.3. saakka27.1.2021 08:16:33 EETTiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Väyläviraston yhteisessä tutkimushankkeessa selvitetään jalankulku- ja pyöräilyväylien talvikunnossapidon kehittämistarpeita. Tutkimuskohteena on mt 110 (Uudenmaantie) jalankulku- ja pyöräilyväylät Turun ja Kaarinan välillä, joka on ELY-keskuksen alueen merkittävimpiä jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Kaikille avoimen kyselyn kautta selvitetään käyttäjien kokemuksia jalankulku- ja pyöräilyväylän talvikunnossapidosta.

Varsinais-Suomen ELY-keskus avaa liikenteelle kaksi uutta siltaa Satakunnassa26.1.2021 10:43:17 EETTiedote

Raumalla, Kodisjoella maantiellä 12635 (Ihodentie) sijaitseva puukantinen Uusisilta ja Eurassa, Kiukaisissa maantiellä 12787 (Ilmoitussuontie) sijaitseva puukantinen Kylä-Peron silta avataan liikenteelle 29.1.2021. Molemmilta silloilta poistuu samalla raskasta liikennettä haittaava painorajoitus. Työt siltapaikoilla jäävät talven myötä tauolle, mutta viimeistelytyöt jatkuvat vielä keväällä.

Tiesuunnitelman laatiminen käynnistyy valtatien 2 parantamiseksi Porin keskustan kohdalla8.1.2021 09:20:29 EETTiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus on käynnistänyt tiesuunnitelman laatimisen valtatien 2 parantamiseksi Porin keskustan kohdalla. Nykyinen vt 2 Porin keskustan kohdalla on pääosin yksiajoratainen ja erittäin vilkasliikenteinen. Hankkeen tavoitteena on parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta keskusta-alueella. Hankkeesta kiinnostuneet voivat ilmoittautua postituslistalle, jonka kautta tiedotetaan hankkeen etenemisestä ja osallistumistilaisuuksista. Ensimmäinen vuorovaikutustilaisuus järjestetään kevättalvella 2021. Tiesuunnitelma valmistuu keväällä 2022.

Antalet arbetslösa och permitterade fortsatte att minska i november22.12.2020 08:00:00 EETTiedote

Vid Egentliga Finlands arbets- och näringsbyrå fanns i slutet av november 25 100 arbetslösa arbetssökande. I november brukar arbetslösheten vanligen minska och så gick det också denna gång – antalet arbetslösa minskade med 150 personer. Jämfört med året innan ökade antalet arbetslösa med 6 600 personer (36%). I hela landet ökade antalet arbetslösa jämfört med året innan i ungefär samma takt, dvs. med 38 procent. Både i Egentliga Finland och i hela landet utgjordes ökningen av antalet arbetslösa fortsättningsvis i huvudsak av en ökning av antalet permitterade. I slutet av november var andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften i Egentliga Finland 11,0 %, vilket är 2,9 procentenheter mer än året innan. Andelen arbetslösa av arbetskraften var således mindre än i hela landet (12,0 %). I november ökade antalet arbetslösa drastiskt jämfört med året innan i Egentliga Finlands ekonomiska regioner. Arbetslösheten ökade snabbast i Åbolands skärgård (50 %), men minskade i Nystadsregionen (

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme