YTK

Työttömyys lokakuussa vain 5,1 %, marraskuun alun hakemusmäärät alhaalla

Jaa

Lokakuun työttömyysaste YTK:lla oli 5,1 %. Työttömyysaste on matalin vuoden 2008 jälkeen. Marraskuun alkupuolen kehitys ei viittaa työttömyyden nousuun, sillä hakemusmäärät ovat pysyneet matalalla.

Pohjanmaalla asuvien 17–30-vuotiaiden työttömyys on painunut erityisen matalalle.
Pohjanmaalla asuvien 17–30-vuotiaiden työttömyys on painunut erityisen matalalle.

YTK Työttömyyskassan jäsenistön työttömyys oli lokakuussa 5,1 %. YTK:n työttömyysaste ei ole ollut kertaakaan näin matalalla vuoden 2008 jälkeen. YTK on Suomen suurin työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta.

Työttömyys ei näyttäisi kääntyvän nousuun marraskuussakaan. Saapuneissa hakemuksissa ollaan marraskuun alkupuoliskon osalta jopa lokakuun vastaavaa ajanjaksoa alempana. Marraskuun 1.–15. päivien aikana YTK:lle saapui yhteensä 19 032 hakemusta, kun lokakuussa vastaavana ajanjaksona niitä saapui 19 851.

”Marraskuun hakemusmäärät ovat tähän mennessä olleet selvästi ennusteidemme alapuolella. Taantuman ennusmerkit eivät näy ainakaan ansiopäivärahan saajissa, vaan työttömyyden lasku jäsenistössämme jatkuu”, kertoo YTK:n toimitusjohtaja Auli Hänninen.

Osittain työttömyysasteen laskua selittää myös enimmäisaikojen päättyminen. Ansiopäivärahan enimmäismaksuaika on tullut täyteen monella niistä, jotka ovat jääneet työttömiksi ensimmäisenä koronavuotena 2020.

Ahvenmaa, Pohjanmaa ja Uusimaa matalan työttömyyden keitaat

Työttömyys YTK:n jäsenistössä on vähäisintä tutuissa työllisyyden menestysmaakunnissa: Ahvenanmaalla, Pohjanmaalla ja Uudellamaalla. Myös Etelä-Pohjanmaa ja Pirkanmaa pääsevät alle viiden prosentin työttömyyteen.

Eteläisen Suomen maakunnista työttömyys on suurinta Etelä-Karjalassa, jonka työttömyys oli lokakuussa 7,8 %. Koko maan tasolla suurin luku löytyy Lapista, jonka työttömyysaste (8,3 %) on ainoana maakuntana yli kahdeksan prosentin.

maakunta työttömyys lokakuussa
Ahvenanmaa  3,3 % 
Pohjanmaa  3,4 % 
Uusimaa  4,1 %
Etelä-Pohjanmaa  4,6 % 
Pirkanmaa  4,8 %
Keski-Pohjanmaa  5,2 % 
Kanta-Häme  5,2 % 
Pohjois-Savo  5,2 % 
Pohjois-Pohjanmaa  5,4 % 

Varsinais-Suomi

5,6 %
Päijät-Häme  6,1 % 
Keski-Suomi 

6,1 %

Satakunta 6,2 % 
Kymenlaakso  6,5 % 
Etelä-Savo  6,9 % 
Kainuu 

7,1 %

Etelä-Karjala  7,8 % 
Pohjois-Karjala  7,8 % 
Lappi  8,3 %

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pohjanmaalla asuvien 17–30-vuotiaiden työttömyys on painunut erityisen matalalle.
Pohjanmaalla asuvien 17–30-vuotiaiden työttömyys on painunut erityisen matalalle.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

YTK
Teollisuuskatu 4
32200 Loimaa

02 760 7620http://www.ytk.fi

YTK Työttömyyskassa on kaikkien alojen palkansaajien työttömyyskassa, joka vakuuttaa yli puoli miljoonaa palkansaajaa työttömyyden varalta. Jäsenmäärältään YTK on Suomen suurin työttömyyskassa. Tehtävämme on järjestää ansioturva jäsenillemme tehokkaasti, helposti ja inhimillisesti. Palvelemme valtakunnallisesti verkossa. Meillä työskentelee noin 200 ansioturvan ammattilaista. www.ytk.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta YTK

YTK Työelämän Lakikaveri auttanut jopa 10 000 asiassa viime vuonna12.1.2023 07:35:00 EET | Tiedote

Jopa 10 000 YTK Työelämä ry:n jäsentä sai viime vuonna apua työsuhteeseen liittyvissä kysymyksissä Lakikaveri-palvelusta. Asioista suurin osa selviää jo ensimmäisellä soitolla ja noin 10 % tapauksista jatkuu tarkempaan selvittelyyn. Lakikaveri-palvelussa halutaan tarjota YTK:n jäsenille helposti ja edullisesti asiantuntevan juristin apu. Tavoite on löytää sovinto ja nopea ratkaisu työsuhteiden yleisimpiin pulmiin. Useimmiten kyse on palkoista tai työsuhteen päättymiseen liittyvistä aiheista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme