Alko Oy

Uuden sadon Beaujolais Nouveau -viinit myyntiin 19.11.

Jaa

Uuden sadon odotetut beaujolais nouveaut ovat yksi Beaujolais’n alueen taidonnäytteistä. Viinit tulevat myyntiin torstaina 19.11.

Iida Seppälä muistuttaa, että Beaujolais Nouveau kannattaa nauttia viilennettynä, optimaalinen lämpötila on noin 12-14 astetta.
Iida Seppälä muistuttaa, että Beaujolais Nouveau kannattaa nauttia viilennettynä, optimaalinen lämpötila on noin 12-14 astetta.

Beaujolais Nouveau on Ranskan Beaujolais'n alueelta tuleva, käsin poimituista Gamay-rypäleestä valmistettu, uuden sadon viini. Viini vapautuu myyntiin samaan aikaan ympäri maailman, aina marraskuun kolmantena torstaina.

Viini tulee markkinoille vain muutamien viikkojen kuluttua sadonkorjuusta ja on nuorimpia kansainvälisillä markkinoilla myytäviä viinejä. Erityisesti Ranskassa Beaujolais Nouveau -päivää juhlitaan näyttävästi ja sadon punaviiniä nautitaan jo heti keskiyöllä, kun vuorokausi vaihtuu. Myös Suomessa nämä marjaisat ja raikkaat viinit ovat löytäneet ystävänsä.

Beaujolais Nouveau -viinit myyntiin torstaina 19.11.

Vuoden 2020 viinit saapuvat Alkon valikoimaan 19.11. Tänä vuonna Alkon hyllyiltä löytyy kaksi Beaujolais Nouveau -viiniä: Beaujolais Nouveau ja ja Beaujolais-Villages Nouveau, joka tulee alueen kylistä: Beaujolais'ssa on 38 Villages-nimeen oikeutettua kylää. Nouveau’sta noin kolme neljäsosaa osaa tulee Beaujolais'n alueelta, loput Villages -luokituksella.

Tuotteet: 

420217 Albert Bichot Beaujolais Nouveau, 9,98€
Vähätanniininen, karhunvatukkainen, mustikkainen, villivadelmainen, metsämarjainen, hennon mausteinen.

488607 La Reine Pedauque Beaujolais Villages Nouveau, 11,89€
Keskitanniininen, mustaherukkainen, karpaloinen, hapankirsikkainen, vadelmainen, hennon yrttinen, runsas.

Äärimmäisyyksien vuosikertaa

Tuotepäällikkö Iida Seppälän mukaan tämän vuoden sato oli hieman keskimääräistä satoa pienempi, mutta silti erittäin laadukas.

”Vuotta 2020 on kutsuttu äärimmäisyyksien vuosikerraksi. Tämä viittaa sekä poikkeukselliseen maailmantilanteeseen että ennen kaikkea vaihteleviin sääolosuhteisiin Beaujolais'ssa”.

”Talvi oli todella leuto ja kukinta alkoi tänä vuonna hyvin varhain. Heinäkuussa satoa koetteli pitkään jatkunut kuivuus, jollaista ei ollut koettu useisiin vuosiin. Elokuun puolivälin sade kuitenkin pelasti tilannetta ja sato kehittyi suotuisasti. Sadonkorjuu Beaujolais'ssa aloitettiin tänä vuonna poikkeuksellisen varhain. Lopputuloksena on laadukkaita, marjaisia, hapokkaita, runsasaromisia viinejä, joissa on tänä vuonna havaittavissa hieman enemmän tanniinisuuttakin.”

Iida Seppälä suosittelee yhdistämään viineihin muun muassa kalaa, salaattia, kevyitä juustoja sekä kana- tai kasvisruokia. Marjaisa ja raikas Nouveau on erinomainen valinta myös joulupöytään, sillä se sointuu hienosti yhteen esimerkiksi joulukinkun kanssa.

”On hyvä muistaa, että viinit on tarkoitettu nauttivaksi nuorena eivätkä ne juurikaan kestä kypsytystä. Nouveaut kannattaa nauttia viilennettynä, optimaalinen lämpötila niiden tarjoilulle on noin 12-14 astetta.”

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8–16), viestinta@alko.fi

Kuvat

Iida Seppälä muistuttaa, että Beaujolais Nouveau kannattaa nauttia viilennettynä, optimaalinen lämpötila on noin 12-14 astetta.
Iida Seppälä muistuttaa, että Beaujolais Nouveau kannattaa nauttia viilennettynä, optimaalinen lämpötila on noin 12-14 astetta.
Lataa
Albert Bichot Beaujolais Nouveau
Albert Bichot Beaujolais Nouveau
Lataa
La Reine Pedauque Beaujolais Villages Nouveau
La Reine Pedauque Beaujolais Villages Nouveau
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva yli 9 500 tuotteen valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Asiakkaitamme palvelee monikanavainen palveluverkosto: 362 myymälää, 100 noutopistettä, verkkokauppa ja mobiilisovellus. Vuosittain meillä asioi reilut 54 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2019 Alkon liikevaihto oli 1,14 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme