Tapio Karttakeskus

Uudet veneilykartat kattavat rannikon Suomenlahdelta Selkämerelle

Jaa
Tapio Karttakeskuksen veneilykartat kattavat nyt koko rannikon Virolahdelta Poriin. Uudistetuilla kartoilla kuvataan merenkulkutietojen ohella tarkasti myös maasto. Kartat soveltuvat mainiosti Suomen saaristoon tutustuvan veneilijän tai melojan matkakumppaniksi. Taitettuna pienikokoista ja vedenkestävää karttaa on helppo käsitellä ja säilyttää veneessä.

Uusi karttasarja on luotu yhdistämällä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin merikartta-aineistoa Maanmittauslaitoksen maastotietokantaan. Lisäksi kartoilla esitetään kohdetietoja, kuten käyntisatamia ja vesillelaskupaikkoja. Uutta on myös aiempaa tarkempi mittakaava 1:50 000 ja kaksipuolinen painatus, jonka ansiosta karttalehdet kattavat laajan alueen.

– Veneilijät liikkuvat tänä päivänä paljolti erilaisia digitaalisia navigointituotteita hyödyntäen. Painettua karttaa pidetään kuitenkin tärkeänä reitinsuunnittelun ja kokonaisuuksien hahmottamisen kannalta. Merikartoilla maa-alueet on kuvattu vain yleispiirteisesti, mutta uusi veneilykartta näyttää myös saarten sisäosien maaston, kertoo tuotepäällikkö Mikko Lantz.

Veneilykaudelle 2022 julkaistiin karttasarjan viisi ensimmäistä osaa, jotka kattoivat Suomenlahden rannikon ja Saaristomeren: Loviisasta Turun saariston länsireunalle Kihdin selälle asti. Niitä täydentävät nyt ilmestyneet neljä uutta karttaa, jotka laajentavat karttojen kattamaa aluetta itäiselle Suomenlahdelle, Paraisten ja Kemiönsaaren vesille sekä Selkämeren rannikolle aina Porin Reposaareen asti.

Karttakeskuksen veneilykartoissa on hyödynnetty Traficomin merikartta-aineistoa. Kyseessä ei kuitenkaan ole virallinen merikartta eikä karttaa ole tarkoitettu navigointikäyttöön.

Tutustu uusiin veneilykarttoihin Karttakaupassa. Voit myös käydä tutustumassa uusiin veneilykarttoihin tänään alkavilla Vene 2023 -messuilla Karttakeskuksen osastolla 3c58!

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää.

Tuotetiedot

  • Taitettu karttasarja
  • Painettu vedenkestävälle ja repeämättömälle materiaalille
  • Kartan koko 100 × 70 cm, kaksipuolinen painatus
  • Mittakaava 1:50 000

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme