Karttakeskus

Uusi kirja korostaa vastuullista retkeilyä kansallispuistoissa

Jaa

Korona-aika on houkutellut luonnossa liikkumisen ja retkeilyn pariin paljon uusia ihmisiä. Kansallispuistot ovat mainioita retkikohteita myös ensikertalaisille. Kirjassa kerrotaan, millaisia kansallispuistot ovat ja miten retkeillään vastuullisesti.

Kansallispuistojen kultainen opas kuljettaa lukijan retkelle kaikkiin Suomen kansallispuistoihin, esittelee niiden erityispiirteitä sekä antaa neuvoja vastuulliseen ja monipuoliseen retkeilyyn. Kirjassa on mukana myös vasta valmisteilla oleva Suomen 41. kansallispuisto Sallassa.

”Kansallispuistoissa vieraillessamme olemme aina vieraana luonnossa”, kirjan päätoimittaja Jonna Saari muistuttaa. ”Retkietiketin tunteminen on tärkeää, ettemme aiheuttaisi haittaa luonnolle tai muille retkeilijöille.” Suomessa kansallispuistot ovat merkittyine reitteineen ja huollettuine taukopaikkoineen matalan kynnyksen kohteita, joissa kaikentasoiset retkeilijät voivat päästä nauttimaan sykähdyttävistä maisemista ja luontoelämyksistä ympäri vuoden.

Jokaiselle vuodenajalle on aina omat elämysvinkit ja käyntikohteista poimitaan parhaat niin pikapiipahtajille, rauhaa rakastaville kuin liikuntarajoitteisillekin. Lisäksi teos tuo esille käytännön retkeilyyn liittyviä olennaisia teemoja, joista niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin vaeltajat voivat ammentaa vinkkejä oman retkielämän monipuolistamiseen.

”Meidän unelmamme on, että mahdollisimman moni ihminen löytäisi retkeilystä kotimaassa uuden pitkäaikaisen intohimonsa myös koronan jälkeen” Saari kertoo. ”Uskomme, että tämä kirja osaltaan edesauttaa suomalaisen retkeilykulttuurin kestävyyttä ja vastuullisuutta.”

Kirja on toteutettu yhdessä Suomen suurimman retkeilymedian Retkipaikan kanssa, ja retkipaikkalaisten omat retkeilykokemukset jokaisesta puistosta ovat kirjassa tärkeässä osassa. Haastattelujen ja omien kokemusten kautta kerrotaan myös kansallispuistojen palveluista ja suojelualueiden rajoituksista.

Kirja on kirjoitettu kaikille kansallispuistoista kiinnostuneille ja suomalaisessa luonnossa retkeileville. Myös heille, jotka vasta suunnittelevat ensimmäistä retkeään.

Tuotetiedot:
Jonna Saari (toim.)
Kansallispuistojen kultainen opas
• sidottu, 192 s.
• 19 x 23 cm
• ISBN 978-952-266-704-5
• suositushinta 29 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:
Aino Wuolijoki
p. 050 5647684
Kustannuspäällikkö, Karttakeskus
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Karttakeskus
Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme