Tapio Karttakeskus

Uutuusopas antaa retkivinkkejä korkeille näköalapaikoille

Jaa

Suomen huiput on kirjauutuus, joka johdattaa retkille Suomen kallioille ja tuntureille. Kirja esittelee tekstein, kartoin ja kuvin 80 hienon näköalan retkeilykohdetta kaikkialta Suomesta.

Ihmisellä on kautta aikain ollut halu kiivetä muuta ympäristöä korkeammille paikoille. Nykyajan retkeilijätkin nauttivat huiputtamisesta, laelle kiipeämisestä ja näköalan ihailusta. Jotkut kirjan laet ovat seudun korkeimpia, mutta mukana on paljon myös hieman matalampia mäkiä, joilta avautuva näköala hivelee silmää, ja retkeilijän palvelutkin ovat kohdallaan. Jokainen kohde esitetään myös kartoilla, joiden avulla retken suunnittelu voi alkaa.

Teoksen kirjoittaja Petri Hallberg on näköalabongari, joka on kavunnut korkeille paikoille jo kymmeniä vuosia ja kerännyt kokemuksistaan laajan tietovaraston ja nettisivun.

– Maisematurismi on perinteinen matkailun muoto ja itse hurahdin siihen jo lapsena, kun kiersimme vanhempieni kanssa Suomea matkailuvaunun kanssa. Jostakin syystä mieleen jäivät erityisesti korkeat paikat kuten Koli ja historialliset näkötornit, kuten Kaukolanharju ja Aulanko, Petri Hallberg kertoo.

– Korkeisiin mäkiin liittyy usein paljon kiinnostavaa historiaa. Mäet voivat olla entisiä pyhiä paikkoja tai tähystyspaikkoja, niitä on voitu käyttää esimerkiksi puolustautumiseen, rajapyykkeinä tai kartoituksessa, kertoo Petri Hallberg. – Olenkin pyrkinyt valitsemaan kirjaan myös historialtaan vaihtelevia kohteita.

Huippujen vaativuusluokitus auttaa valitsemaan itselle sopivimmat kohteet ja joukossa on myös liikuntaesteisille soveltuvia kohteita. Myös huipulta avautuva näköala on pisteytetty huomioiden muun muassa se, kuinka kauas ja moneen suuntaan huipulta voi nähdä sekä kuinka monipuolinen avautuva maisema on.

– Kirjan kohteet on valittu niin, että ne soveltuvat päiväretkikohteiksi useimmiten koko perheelle. Kaukaisimpien erämaiden tuntureita kirjasta ei siis löydy – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Monella huipulla on näkötorni ja usein merkittyjä reittejä tai taukopaikkojakin, Hallberg sanoo.

Tuotetiedot:
Petri Hallberg
Suomen huiput – Retkivinkkejä kallioilta tuntureille
• nidottu, 176 s.
• 17 x 21 cm
• ISBN 978-952-266-680-2
• suositushinta 29 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet:
Aino Wuolijoki
p. 050 5647684
Kustannuspäällikkö, Karttakeskus
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme