Jyväskylän yliopisto

Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiö lahjoitti 100 000 € Jyväskylän yliopiston kauppatieteisiin

Jaa

K-kauppiasliiton yhteydessä toimiva Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiö lahjoittaa 100 000 € Jyväskylän yliopiston kauppatieteelliselle koulutusalalle.

”Säätiöllemme on tärkeää seurata muutoksia kaupan, kuluttamisen, markkinoinnin ja johtamisen aloilla sekä ennakoida tulevaa. Vuonna 2016 alkanut työelämälähtöinen koulutusyhteistyö Jyväskylän yliopiston kanssa tukee hienosti tätä tavoitetta”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Toni Pokela perustelee lahjoitusta.

Jyväskylän yliopisto on tuottanut K-kauppiaille tarkoitetun johtamiskoulutusohjelman, jonka on suorittanut tähän mennessä 80 K-kauppiasta. Heistä 26 on jatkanut Jyväskylän yliopiston EMBA -johtamiskoulutukseen.

”Toivomme, että lahjoitus Jyväskylän yliopistolle vahvistaa ammatillisen täydennyskoulutuksen yhteistyötämme entisestään ja avaa mahdollisuuksia tiedon, osaamisen ja innovaatioiden jakamiseen jatkossakin”, K-kauppiasliiton toimitusjohtaja Jaana Hertsberg toteaa.

Jyväskylän yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on ilahtunut, kun tärkeä kumppani on noteerannut yliopiston työn ja tuellaan mahdollistaa sen edelleen kehittämisen.
”Avoimen yliopiston ja EMBA-johtamiskoulutuksen kautta tarjoamme laajat, kaikille avoimet mahdollisuudet ammatilliseen kasvuun. Tätä niin sanottua jatkuvan oppimisen tarjontaa haluamme rakentaa entistä laajemmaksi”, rehtori Hämäläinen vakuuttaa.

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on viime vuosina panostanut kaupan alan opetukseen ja tutkimukseen, erityisesti digitalisoituvan kaupan teemoihin.

”On hienoa nähdä, että yliopistomme tekee vähittäiskaupan alaa kiinnostavaa kaupan ja kuluttamisen tutkimusta ja koulutusta. K-kauppiasliiton kanssa tehty yhteistyö on tuonut koulutuksen kehittämiseksi tarvittavaa tietoa vähittäiskaupan kentältä”, kauppakorkeakoulun dekaani Hanna-Leena Pesonen kiittää.

Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan. Keräysaika päättyy 30.6.2022.

Vähittäiskaupan Ammattikasvatussäätiö tukee yksityisen vähittäiskaupan hyväksi tehtävää koulutusta, oppilaitoksia ja opiskelua.

 

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jaana Hertsberg, K-kauppiasliitto, puh. 0500 871 647

yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustonen, Jyväskylän yliopisto, puh. 050 564 9022

https://www.jyu.fi/fi/yhteistyo/yliopistontukijat 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme