HUS

Välkommen att bekanta dig med Brosjukhuset 16.1.2023 klockan 10–12

Dela
Brosjukhuset, som byggts på Mejlans sjukhusområde, är det största byggprojektet i HUS historia. När verksamheten inleds, delas byggprojektet som gått under namnet Brosjukhuset in i Mejlans brosjukhus och Cancercentrum. Patientvården inleds på båda sjukhusen i januari 2023.

Vi bjuder in journalister att bekanta sig med de nya sjukhusutrymmena måndagen den 16 januari klockan 10–12. På Brosjukhuset vårdas vuxna patienter inom olika specialiteter. Från Tölö sjukhus flyttar bland annat ortopedi, traumatologi och neurokirurgi till Brosjukhuset. Dessutom fusioneras Olycksfallsstationen vid Tölö sjukhus med Mejlans samjour.

Anmäl dig till rundvandringen senast den 10 januari.

Program  

  • Anmälan och kaffe från kl. 9.30

  • Välkomstord kl. 10
    Johanna Mattson, direktör för Cancercentrum och Jarkko Pajarinen, direktör för Muskuloskeletal och plastikkirurgi.

  • Rundvandring i Brosjukhusets utrymmen, möjlighet till intervjuer.

Vi träffas vid Cancercentrums huvudingång (Haartmansgatan 4, byggnad 2), dvs. ingång nummer 2 på bilden. 

För mera information: viestinta@hus.fi 

Nyckelord

Bilder

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum