Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Valtakunnallinen Vuoden kesätyökäytäntö -kunniamaininta PKO:lle

Jaa
Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) mahdollisti vuonna 2022 upean kesätyökokemuksen sadalle erityistukea tarvitsevalle nuorelle. Heistä 30:lle eniten apua tarvitsevalle palkattiin tueksi viisi avustajaa. Teko on saanut valtakunnallista tunnustusta, kun se palkittiin Vuoden kesätyökäytäntönä osana Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa. Vastuullinen kesäduuni on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava selvitys.

PKO pärjäsi hienosti myös tutkimuksen kokonaisarviossa sijoittuen ainoana pohjoiskarjalaisena yrityksenä 10 parhaan joukkoon yli tuhat henkeä työllistävien yritysten sarjassa. Maakunnan lippua piti korkealla lisäksi Pohjois-Karjalan Sähkö Oy tekemällä saman tempun 250–1000 henkeä työllistävien yritysten sarjassa. Vuoden kesätyökäytännön valitsi Kuntarekry. Ehdotuksia tuli yhteensä 24, joista PKO erottui selvästi edukseen. Palkintoperustelujen mukaan erityisnuorten työllistäminen ja avustajien palkkaaminen on upea konkreettinen vastuullisuusteko. Näin osuuskauppa tarjosi kesätyökokemuksen monelle sellaiselle nuorelle, jolle se ei muuten olisi ollut mahdollista. Yksi avustajista oli Itä-Suomen yliopistosta tänä syksynä valmistuva Emma Ojala, joka avusti erityisnuoria Prisma Joensuussa. Kokemus oli Emmalle mieleenpainuva.

– Kertoo paljon PKO:n arvoista, että erityisnuorillekin halutaan tarjota töitä ja heistä pidetään hyvää huolta. Ihanaa, että tällainen toimintamalli on aloitettu ja toivottavasti tätä jatketaan tulevina kesinä, hän toteaa.

 

Vastuullinen kesäduuni -kampanjaa on toteutettu vuodesta 2010 lähtien. Aluksi siitä vastasi Lasten ja nuorten säätiö ja tavoitteena oli ehkäistä nuorten syrjäytymistä kesätyöpaikan avulla. Nopeasti laajentuneessa kampanjassa on nykyisin mukana yli 550 yritystä. Kampanjan vetovastuu on Oikotie Työpaikoilla. Osana kampanjaa toteutettava Vastuullinen kesäduuni -tutkimus on Suomen suurin kesätyökokemuksia kartoittava selvitys. Tänä vuonna siihen osallistui 155 organisaatiota ja siihen vastasi ennätykselliset 11 600 kesätyöntekijää. PKO on jo usean vuoden ajan ollut tässä selvityksessä valtakunnan 10 vastuullisimman kesätyöllistäjän joukossa.

– Me haluamme tarjota jokaiselle nuorelle parhaan vastaanoton työelämään. Olemme iloisia, että nuoret kokevat saaneensa meiltä hyviä kokemuksia työelämästä. Suurin kiitos saavutuksesta kuuluu toimipaikkojemme esimiehille ja henkilöstölle. Erityisnuorten työllistämiseksi olemme kehittäneet käytänteitä jo yli 10 vuoden ajan, ja ne on omaksuttu hienosti kaikissa yksiköissämme. Vastuullinen kesäduuni -selvityksestä saamme arvokasta tietoa siitä, missä voimme edelleen parantaa, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen toteaa.


– Nuorten työllistäminen on tärkein vastuullisuustekomme, kun missiomme mukaisesti rakennamme Pohjois-Karjalasta parasta paikkaa elää. Haluamme tarjota turvallisen työyhteisön, jossa jokainen nuori voi oppia tarpeellisia työelämän taitoja. Tänä kesänä työllistimme kesätöihin 1 000 nuorta, joista 100 oli erityisnuoria avustajineen, toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

PKO palkittiin Vastuullinen kesäduuni -kampanjan päätösseminaarissa Helsingissä Työeläkeyhtiö Varman tiloissa tiistaina 11.10. Palkinnon vastaanotti henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, jonka mukaan PKO:n sijoittuminen vuodesta toiseen valtakunnan kärkeen Vastuullinen kesäduuni -selvityksessä on pitkäjänteisen työn tulosta.

– Työtehtäviin perehdytyksessä käytetään niin käytännön oppaita kuin työturvallisuusvideoita. Mobiilikäyttöinen Duunipassi puolestaan auttaa kehittämään nuorten työelämätaitoja ja työhyvinvointia. Apuvälineet ovat tärkeitä, mutta niiden lisäksi nuori tarvitsee suoraa vuorovaikutusta ja keskusteluhetkiä. Palaute puolin ja toisin on tärkeää, Mononen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja: Henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen, PKO, p. 010 762 2024

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa
Pohjois-Karjalan OsuuskauppaPohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) on asiakkaidensa omistama kuluttajaosuuskunta, jonka missiona on tehdä Pohjois-Karjalasta entistä parempi paikka elää. Tuota tehtävää toteutetaan tarjoamalla  palveluja ja etuja omistajille sekä edistämällä maakunnan elinvoimaisuutta. PKO:n arvot ovat yhteistä hyvää ja kilpailukyky.
PKO:lla on yli 100 000 omistajataloutta, jotka omistavat osuuskaupan.
PKO harjoittaa päivittäistavara-, majoitus-, ravitsemis-, liikenne- ja käyttötavarakauppaa sekä palveluliiketoimintoja 13 kunnan ja kaupungin alueella 126 toimipaikassa. Liiketoimintaa on Ilomantsissa, Joensuussa, Juuassa, Kiteellä, Kontiolahdella, Lieksassa, Liperissä, Nurmeksessa, Outokummussa, Polvijärvellä, Rautavaaralla, Rääkkylässä ja Tohmajärvellä.
PKO työllisti vuonna 2021 keskimäärin 1 445 henkilöä, mikä tekee osuuskaupasta maakunnan suurimman yksityisen työllistäjän. PKO:n vuosimyynti oli 523,7 miljoonaa euroa ja tulos 20,1 miljoonaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Karjalan Osuuskauppa

Saija Viiliäinen PKO:n kehitysjohtajaksi29.12.2022 12:04:37 EET | Tiedote

KTM Saija Viiliäinen on nimitetty Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) kehitysjohtajaksi ja palveluliiketoiminnoista vastaavaksi johtoryhmän jäseneksi 9.1.2023 alkaen. Viiliäinen vastaa uusien liiketoimintojen kehittämisestä, toimialojen erillisistä kehityshankkeista sekä S-parturi-kampaamoista, S-Kukasta, PKO Hautauspalvelusta ja PKO Lakipalvelun toiminnasta. Viiliäinen siirtyy PKO:lle Terveystalosta, jossa hän on toiminut vuodesta 2019 lähtien aluejohtajana vastaten Joensuun, Mikkelin, Savonlinnan ja Varkauden yksiköistä. Sitä ennen hän toimi Terveystalolla Joensuun ja Lieksan yksikön johtajana. Ennen Terveystaloa Viiliäinen työskenteli yli 16 vuotta Abloyllä toimien muun muassa liiketoiminnan kehityksessä ja Abloyn Baltian myyntiyhtiöiden johtajana. PKO:n johtoryhmän muodostavat 9.1.2023 lähtien toimitusjohtaja Juha Kivelä, vähittäiskaupan toimialajohtaja Henrik Härkönen, talousjohtaja ja matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Antti Varis, kehitysjohtaja Saija Viiliäinen, henki

Ukko-Kolin rinteet avautuvat 3.12.202226.11.2022 09:55:58 EET | Tiedote

Ukko-Kolin rinteistä kaksi avautuu lauantaina 3.12. klo 10.00. Kauden avauksen merkeissä mäkeä lasketaan Lieksassa Ukko-Kolin rinteillä lauantaista tiistaihin 3.–6.12. klo 10–18. Ukko-Kolin rinteillä avataan päärinne Pielinen (nro 3), joka on 1 000 metriä pitkä ja vaikeustasoltaan punainen. Lisäksi avautuu alkeisrinne (nro 5b). Hisseistä avautuvat tuolihissi ja mattohissi. Muiden rinteiden lumetus etenee ja rinteitä pyritään avaamaan piakkoin lisää. Samalla kun rinteet aukeavat, liikennöintinsä Joensuusta Kolille ja takaisin aloittaa Ski & Spa -bussi. Ski & Spa -bussi liikennöi lauantaisin ja sunnuntaisin rinnekauden alusta rinnekauden loppuun. Kyyti on varattava ennakkoon viimeistään lähtöä edeltävänä päivänä puhelinnumerosta 020 741 4392. Matkan hinta yhteen suuntaan on 10 € ja menopaluu on 20 €. Uutuutena Ski&Spa bussi liikennöi tulevana talvena myös matkailukeskus Koli Freetimen kautta. Pitkän avausviikonlopun jälkeen rinteet ovat aluksi avoinna viikonloppuisin. Rinteet ovat 7.–18.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme