Espoon kaupunki - Esbo stad

Valtuusto hyväksyi Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan

Jaa

Kaava mahdollistaa 40 000 uutta asukasta ja 7 000 uutta työpaikkaa Pohjois- ja Keski-Espooseen. Kaava-alue on huomattava, sillä se kattaa yli kolmanneksen Espoon maapinta-alasta.

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava mahdollistaa lisärakentamista ja uusia asukkaita muun muassa Kalajärvelle. Havainnekuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava mahdollistaa lisärakentamista ja uusia asukkaita muun muassa Kalajärvelle. Havainnekuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan. Kaava mahdollistaa 40 000 uuden asukkaan ja noin 7 000 uuden työpaikan sijoittumisen Espoon pohjois- ja keskiosiin. 

Koko pohjois- ja keskiosien tulevaisuuden linjauksia yleiskaava ei ratkaise, sillä valtuusto jätti kaavaesityksestä pois kolme aluetta. Histan asemanseudun lähialueet ja Myntinmäki sekä Espoon keskus ympäristöineen jäävät vielä odottamaan uusia päätöksiä. 

Valtuuston hyväksymä yleiskaava mahdollistaa kuitenkin merkittävän osan yleiskaavalle asetetuista tavoitteista kuten Espoo–Salo-oikoradan ja Histan asemanseudun suunnittelun jatkamisen. Kaava mahdollistaa myös Kalajärven ja Viiskorven keskukset. 

 

Kaava kattaa yli kolmanneksen Espoon maapinta-alasta 

Yleiskaavan alue käsittää yli kolmanneksen koko Espoon maapinta-alasta. Nykyinen Espoon pohjoisosien yleiskaava on saanut lainvoiman vuonna 1997. Kaava ei pysty vastaamaan kasvavan pääkaupunkiseudun ja muuttuvan kaupungin haasteisiin. 

Yleiskaava luo raamit tulevaisuuden kaupunkiympäristölle ja hyvinvoinnille. Sen tavoitteena on suunnata pitkän aikavälin kehitystä siten, että väestönkasvu, kaupungistuminen ja hiilineutraalius voidaan sovittaa yhteen. Alueen tarkempi suunnittelu toteutuu asemakaavoilla lähivuosikymmenten aikana. 

 

Luonto ja palvelut lähellä 

Tulevaisuuden Pohjois- ja Keski-Espoossa asukas voi valita asuinpaikkansa joko tiiviimmästä keskuksesta tai uudelta kaupunkipientaloalueelta. Keskukset voivat turvata palveluiden saatavuuden, sillä palvelut edellyttävät riittävää asukaspohjaa. Asuntovaltaisilla alueilla pientalorakentamisen alueita on lisätty tai toteuttamismahdollisuuksia vahvistettu.  

Kun rakennetaan tiiviisti keskuksiin, rakentamiselta jää enemmän tilaa luonnolle. Pohjois- ja Keski-Espoon ekologisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaat viheralueet ja vesistöt säilyvät yleiskaavassa. Noin puolet kaavoitettavasta alueesta on tulevaisuudessakin virkistysalueita, metsää sekä suojelu- ja viheralueita. 

Joukkoliikennettä keskusten välillä on tarkoitus parantaa. Nopeita runkoyhteyksiä on esitetty Kalajärveltä Vihdintielle ja Leppävaaraan. Pyöräilyn edellytyksiä halutaan myös kehittää. Kalajärveltä pääsisi nopeaa pyöräbaanaa pitkin Vihdintietä Vantaalle, Viiskorven kautta Pitkäjärven yli Leppävaaran suuntaan.  

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava on suunniteltu yhteistyössä sidosryhmien kanssa ja erilaisia intressejä yhteensovittaen. Yleiskaava perustuu asukaspalautteeseen sekä laajoihin kaupunkirakenne-, liikenne- ja ympäristöselvityksiin. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava mahdollistaa lisärakentamista ja uusia asukkaita muun muassa Kalajärvelle. Havainnekuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava mahdollistaa lisärakentamista ja uusia asukkaita muun muassa Kalajärvelle. Havainnekuva: Espoon kaupunkisuunnittelukeskus.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme