Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Vankiloissa otetaan poistumisluvat laajemmin käyttöön ja valvomattomat tapaamiset alkavat

Jaa

Vankiloissa palataan eri tapaamisten myöntämisten osalta normaaleihin käytäntöihin 1.7.2020 alkaen. Myös poistumisluvat ja valvomattomat tapaamiset jatkuvat.

Vankiloissa palataan eri tapaamisten myöntämisten osalta normaaleihin käytäntöihin 1.7.2020 alkaen.
Vankiloissa palataan eri tapaamisten myöntämisten osalta normaaleihin käytäntöihin 1.7.2020 alkaen.

Avolaitoksissa tapaamisia voidaan järjestää myös ulkona. Vankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa huolehditaan turvaväleistä ja käsihygieniasta, samoin suojavälineiden käyttöä jatketaan.

Tarvittaessa vankiloihin perustetaan väliaikaisia käsienpesupaikkoja.

Suojavälineiden oikea käyttö korostuu erityisesti nyt, kun toimintoja avataan alueilla. Henkilökunnan työturvallisuus on tärkeässä roolissa koronarajoitusten poistuessa, pääjohtaja Arto Kujala sanoo.

Vankiloiden toiminta järjestetään normaalisti turvavälit huomioiden. Vankiloiden yhteistyökumppanien järjestämä toiminta alkaa mahdollisuuksien mukaan. Toimintaa, jossa tarvittavien suojaustoimien ylläpito on haastavaa ei vielä järjestetä. Tällaista toimintaa ovat esimerkiksi ruokaryhmät, joissa vangit yhdessä valmistavat ruokaa ohjatusti.

Uskonnollisia tilaisuuksia voivat pitää myös vankilan ulkopuoliset tahot kuten ennen koronapandemian alkua. Tilaisuuksissa huolehditaan turvaväleistä, eikä esimerkiksi kättely ole sallittua.

Vankiloihin ja yhdyskuntaseuraamustoimistoihin ei saa tulla sairaana. Koronavirukselle tyypillisesti oireilevat henkilöt eivät pääse vankilaan tapaamisiin.

Yhdyskuntaseuraamustoimistoissa palataan asteittain 1.7. alkaen normaaliin toimintaan. Asiakkaiden tapaaminen toimistoissa järjestetään suojaetäisyyksin ja käsihygieniasta huolehditaan. Työpalvelua lisätään palvelupaikkojen avautuessa.

Vankeja on vankiloissa tällä hetkellä noin 2 500. Vankiloissa ei ole todettu koronaa. Risen valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta yhteiskunnassa sekä vankiloissa, avovankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa. Tarvittaessa varaudutaan uusiin toimenpiteisiin alueilla ja yksiköissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rikosseuraamuslaitos
pääjohtaja Arto Kujala
puh. 029 56 88500

turvallisuusjohtaja Ari Juuti
puh. 029 56 88456

Kuvat

Vankiloissa palataan eri tapaamisten myöntämisten osalta normaaleihin käytäntöihin 1.7.2020 alkaen.
Vankiloissa palataan eri tapaamisten myöntämisten osalta normaaleihin käytäntöihin 1.7.2020 alkaen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Keskimääräinen vankiluku on kasvanut ja uusintarikollisuuden määrä on vähentynyt7.7.2020 08:11:49 EESTTiedote

Rikosseuraamuslaitos on julkaissut vuoden 2019 tilastollisen vuosikirjan, josta saa ajankohtaisen kuvan Rikosseuraamuslaitoksen asiakas- ja vankimääristä sekä toiminnasta. Vuonna 2019 väkivaltarikoksista tuomittujen määrä väheni ja keskimääräinen vankiluku ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaiden määrä kasvoi. Pitkällä aikavälillä uusintarikollisuuden määrä on vähentynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme