Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Vankiloissa puretaan koronan takia tehtyjä rajoituksia harkitusti 1.6. alkaen

Jaa

Vankiloissa koronaepidemian takia tehdyt rajoitukset puretaan harkitusti 1.6. alkaen. Rajoitusten purkaminen aloitetaan vankiloiden sisäisistä toiminnoista. Sekä suljetuissa että avovankiloissa kaikki kuntosalit, liikuntasalit, saunat ja kirjastot avataan vankien käyttöön 1.6. alkaen.

koronavirus
koronavirus

Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Arto Kujala kertoo, että rajoituksia puretaan laitoksissa asteittain ja harkitusti, jotta työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuus voidaan taata mahdollisimman hyvin.

Vankien poistumisluvat ovat voimassa nykyisen käytännön mukaisesti eli vain erittäin tärkeästä syystä kuten lähiomaisen hautajaiset tai lähiomaisen vakava terveydellinen syy.

Lähiomaisten ja vankien lasten tapaamisiin liittyviä päätöksiä tehdään juhannusviikolla. Tapaamiset ovat olleet keskeytyksissä13.3.2020 lähtien. Henkilökohtaiset tapaamiset on koronarajoitusten aikaan korvattu Skype-tapaamisilla.

Suljettujen laitosten työtoimintaa laajennetaan 1.6. alkaen ja työtoimintaa tarjotaan useammalle vangille. Avolaitostyöt aloitetaan ulkotöiden osalta pienryhmissä.

Esimerkiksi nuorisorangaistusten valvontoja jatketaan toistaiseksi puhelimitse ja etäyhteyksillä.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä suunnittelee vankiloiden ja yhdyskuntaseuraamusten rajoitusten purkamista. Rajoitusten lievennysten seurauksia arvioidaan säännöllisesti ja jos esimerkiksi koronatapauksia vankiloissa ilmenee, niin Risellä on valmius päättää uusista rajoituksia. Tällä hetkellä vankiloissa ei ole koronaa.

Valmiusryhmä seuraa koronaviruksen tartuntatilannetta ja lievennysten vaikutuksia vankiloissa, avovankiloissa ja yhdyskuntaseuraamustoimistoissa sekä ohjeistaa alueita ja yksiköitä.  

Kriminologinen kirjasto avaa palveluitaan 1.6. alkaen. Lainaustoimintaa tehdään sopimuksen mukaan 1.6. – 18.6. ja jälleen 1.8. alkaen. Kirjasto on suljettuna 22.6. – 31.7.

Lisätiedot:
pääjohtaja Arto Kujala, puh. 029 56 88500
turvallisuusjohtaja Ari Juuti, puh. 029 56 88456

Avainsanat

Kuvat

koronavirus
koronavirus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Keskimääräinen vankiluku on kasvanut ja uusintarikollisuuden määrä on vähentynyt7.7.2020 08:11:49 EESTTiedote

Rikosseuraamuslaitos on julkaissut vuoden 2019 tilastollisen vuosikirjan, josta saa ajankohtaisen kuvan Rikosseuraamuslaitoksen asiakas- ja vankimääristä sekä toiminnasta. Vuonna 2019 väkivaltarikoksista tuomittujen määrä väheni ja keskimääräinen vankiluku ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaiden määrä kasvoi. Pitkällä aikavälillä uusintarikollisuuden määrä on vähentynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme