Kirjapaja

Vauhdikkaita henkilötarinoita kirkon historiasta

Jaa

Kirkon ihmeellisimmät tarinat (Kirjapaja) johdattaa lukijan matkalle kirkon 2000-vuotiseen historiaan. Sitä keritään auki 20 henkilön kautta, joista kukin eli eri vuosisadalla ja jätti pysyvän merkin historiaan.

Kirkon ihmeellisimmät tarinat, kansi
Kirkon ihmeellisimmät tarinat, kansi

Eero Hietalan ja Heikki Rusaman historiallis-fiktiivinen teos on vauhdikas kokoelma jännittäviä elämäntarinoita, jotka paitsi viihdyttävät ja ihmetyttävät myös tarjoavat avartavia välähdyksiä menneestä maailmasta.

”Tarinat muistuttavat siitä, että kristityt ovat eläneet hyvin erilaisissa yhteiskunnissa. Välillä heitä on vainottu, välillä he ovat olleet vallassa. Usein on sodittu, välillä on ollut rauhallisempaa”, tekijät luonnehtivat. ”Kirjan kautta on helppo hahmottaa, että kirkon taipaleeseen on kuulunut aina aaltoliike. On kuljettu kriisistä kriisiin, mutta kirkko on aina lopulta löytänyt keskeisen näkynsä uudestaan. Kirkkoa eteenpäin johdattaneet hahmot ovat usein nousseet kirkon ja yhteiskunnan reunoilta, eivät vallan keskuksista.”

Huolimatta siitä, että kristinuskon historia painottuu Eurooppaan ja Lähi-itään ja on varsin miehistä, kirjan maantieteellistä otantaa on laajennettu ja päähenkilöistä lähes kolmannes on naisia. Henkilöt edustavat myös eri kirkkokuntia.

Ensimmäisen vuosisadan päähenkilö on Neitsyt Maria, ensimmäinen kristitty. 300-luvulta esiin pääsee Pyhä Helena, tomera eläkeläisvanhus, joka kaivoi esiin Jeesuksen haudan, 1400-luvulta Jeanne d’ Arc. 1500-luku on Martti Lutherin, ja tarina kertoo miten hänen joutumisensa ukkosmyrskyyn on vaikuttanut nyky-Suomeen saakka. Viimeisinä esitellään Samuel Ajayi Growther ensimmäinen afrikkalaistaustainen anglikaanipiispa 1800-luvulta sekä Äiti Teresa viime vuosisadalta.

”Kirkon tarina on usein ollut muuta kuin voitokas, mutta sen keskiössä ovat aina olleet tavalliset ihmiset, jotka tekevät ihmeellisiä asioita”, tekijät toteavat. ”Olemme yrittäneet kuvitella, millaiset tahdonsuunnat ja tunteet kuljettivat päähenkilöitämme.”

Teos pohjautuu suosittuun podcastiin, jossa on käsitelty ilmiöitä laajemmin. Kirjassa keskitytään ihmisiin.

Eero Hietala on tv-tuottaja Take Two Studios -yhtiönsä kautta, Heikki Rusama johtaa opetusteknologiayritys Freeediä. He ovat molemmat työskennelleet myös monipuolisesti journalisteina.

Eero Hietala ja Heikki Rusama, Kirkon ihmeellisimmät tarinat Parhaat jutut kristinuskon jokaiselta vuosisadalta. Kirjapaja 2021. 256 s. Kansi ja ulkoasu Mika Tuominen. Kl 28 / 99. ISBN 978-952-354-459-8

 

Lisätietoja ja haastattelut: Marja-Liisa Saraste | viestintäpäällikkö | p. 040 553 4757| marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Eero Hietala | ejhietala@gmail.com | p. 050 3682818 ja Heikki Rusama | heikki.rusama@gmail.com

Arvostelukappaletilaukset: Minna Vatja | mediakoordinaattori | minna.vatja@kirjapaja.fi     

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kirkon ihmeellisimmät tarinat, kansi
Kirkon ihmeellisimmät tarinat, kansi
Lataa
Eero Hietala ja Heikki Rusama
Eero Hietala ja Heikki Rusama
Lataa
Eero Hietala
Eero Hietala
Lataa
Heikki Rusama
Heikki Rusama
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Itälahdenkatu 27 A
00210 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme