Storytel Oy

Vera Valan Storytel Original -äänikirjasarja paljastaa loisteliaan paratiisin pimeän puolen

Jaa

Trilleri Pimeyden paratiisi sai alkunsa, kun kirjailija törmäsi Seychelleillä asuessaan voodoo-alttariin rannalla. Tarinan puitteet perustuvat todellisuuteen mutta hahmot ovat fiktiivisiä.

Storytel julkaisee 10. huhtikuuta Vera Valan äänikirjasarjan Pimeyden paratiisi. Monitasoisessa trillerissä yhdistyvät voodoo, kostonhimo ja onneton rakkaus.

Vala kertoo, että ajatus trilleristä syntyi, kun hänelle avautui uusi näkökulma lomaparatiisiin. Parikymmenen Italian-vuoden jälkeen kirjailija muutti perheineen väliaikaisesti Seychelleille.

”Näin paikallisten gris-gris'ksi nimittämän voodoo-alttarin yhdellä pääsaaren autioimmista rannoista. Se avasi silmäni seychelliläisen kulttuurin niille puolille, jotka paikalliset mielellään pimittävät ulkomaalaisilta. Aloin kysellä asiasta sekä paikallisilta että Seychelleiltä pitkään asuneilta ulkomaalaisilta”, Vala sanoo.

Sekoitus luksusta, rikollisuutta ja luonnonparatiisia tarjosivat asetelman, jota kirjailija ei voinut jättää hyödyntämättä.

Kymmenosaisessa äänikirjasarjassa suomalaissyntyinen Sara seuraa miestään Carloa Seychellien saarivaltioon keskelle Intian valtamerta. Pariskunnan toiveena on jättää taakseen aiemmat kovat koettelemukset. Uhkaavien sattumusten verkko kuitenkin kiristyy ja salaisuudet pulpahtelevat pintaan.

Lopulta saarella tapahtuu verityö, jota rikoskomisario Marlowe, Carlon entinen koulukaveri, alkaa selvittää. Rikos näyttää saaneen alkunsa miesten nuoruutta leimanneesta tragediasta: murhasta, joka on jäänyt tähän asti mysteeriksi.

Lähes kaikki trillerissä kuvaillut paikat ja maisemat ovat olemassa, samoin paikallinen voodoo sekä viittaukset historiaan diktatuurin aikana. Useilla henkilöhahmoillakin on esikuvansa todellisuudessa, mutta heidän tarinansa on fiktiota.

Sarjan lukee näyttelijä Iikka Forss ja se on kuunneltavissa Storytel-kirjapalvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:
Kustannustoimittaja Meri Liukkonen
meri.liukkonen@storytel.com
Puh. 050 323 7984

Kuvat

Pimeyden paratiisi -äänikirjasarjan kansikuva
Pimeyden paratiisi -äänikirjasarjan kansikuva
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Hämeentie 19
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on Pohjois-Euroopan johtava äänikirjapalvelu, jonka valikoimasta löytyy yli 150 000 ääni- ja e-kirjaa. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin tahansa. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä jo 16 eri maassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Mari Wärristä Storytelin Pohjoismaiden sisältöstrategiajohtaja20.10.2020 10:10:00 EESTTiedote

Storytel on nimittänyt Mari Wärrin uuteen pohjoismaiseen sisältöstrategiajohtajan rooliin 9. marraskuuta 2020 alkaen. Täysin uudessa Head of Nordic Content Strategy -roolissa Wärri keskittyy Storytelin pohjoismaisen sisältöstrategian kehittämiseen, pohjoismaisten kustantajien kanssa tehtävän yhteistyön syventämiseen sekä Storytelin oman kustantamisen, tuotannon ja sisällönhankinnan yhteistoiminnan tiivistämiseen. Wärrin esimiehenä toimii Storytelin Chief Content Strategy Officer Helena Gustafsson. Storytelin Suomen maajohtajana jatkaa Claus Wamsler-Nielsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme