SPR VeripalveluSPR Veripalvelu

Veripalvelun tutkimusapurahat 2023 nyt haettavissa

Jaa
Veripalvelun tutkimusrahaston vuoden 2023 apurahojen haku tutkijoille aukeaa 6.2.2023. Apurahojen tavoitteena on tukea tutkimusta, joka liittyy Veripalvelun nykyisiin ja tuleviin valmisteisiin ja palveluihin. Hakuaika on 6.2.–31.3.2023.
Veripalvelun tutkimusrahasto tukee esimerkiksi verivalmisteita ja soluterapioita käsittelevää tutkimusta. Kuva: Jari Härkönen.
Veripalvelun tutkimusrahasto tukee esimerkiksi verivalmisteita ja soluterapioita käsittelevää tutkimusta. Kuva: Jari Härkönen.

Apurahat on tarkoitettu ensi sijassa Veripalvelun ulkopuolella toteutettaviin tieteellisiin hankkeisiin. Hankkeissa voidaan käsitellä esimerkiksi veren tai solujen luovutusta, verivalmisteita, soluterapioita tai transplantaatiota ja kudossopivuutta. Soveltuvia tieteenaloja ovat esimerkiksi bio- ja kliininen lääketiede sekä tekniikan, hoito-, yhteiskunta- ja terveystaloustieteen alueet.

Vuonna 2023 rahoitusta jaetaan enintään 500 000 euroa. Veripalvelun 75-vuotisjuhlan kunniaksi 200 000 euroa on varattu vapaaehtoiseen luovuttamiseen ja luovuttajiin sekä verenkäyttöön liittyvään tutkimukseen. Rahoitusta voi hakea tutkimuskuluihin, palkkoihin, henkilökohtaiseksi apurahaksi tai tutkijavierailuun Suomeen tai Suomesta. Rahoitusta voidaan myöntää 1–3 vuodeksi kerrallaan.

Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Veripalvelun verkkosivuilta: veripalvelu.fi/tutkimusrahasto.

Hakemukset käsittelee arviointitoimikunta. Veripalvelun johtokunnan tekemät päätökset apurahojen jakamisesta ilmoitetaan hakemuksessa nimetyille vastuullisille tutkijoille syksyllä 2023.

Tutkimusrahaston apurahoilla on rahoitettu muun muassa soluterapian, verisolujen ja elinsiirtojen tutkimusta noin 500 000 eurolla vuosittain. Myönnetyt apurahat löytyvät Veripalvelun verkkosivuilta.

Veripalvelun tutkimusrahasto on Suomen Punaisen Ristin perustama rahasto, jonka varojen käytöstä Suomen Punaisen Ristin hallitus päättää vuosittain. Rahaston tarkoituksena on tukea Veripalvelun tutkimusstrategian toteutumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Veripalvelun tutkimusrahasto tukee esimerkiksi verivalmisteita ja soluterapioita käsittelevää tutkimusta. Kuva: Jari Härkönen.
Veripalvelun tutkimusrahasto tukee esimerkiksi verivalmisteita ja soluterapioita käsittelevää tutkimusta. Kuva: Jari Härkönen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Härkälenkki 13
01730 VANTAA

029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Veripalvelun tutkimusrahaston apuraha on tarkoitettu tieteellisille hankkeille, jotka tukevat Veripalvelun tutkimusstrategian kohteita: verihuoltoketjun vaikuttavuutta (verenluovutus, verivalmisteiden tuotanto, verensiirrot potilaille), uusia soluterapiahoitoja sekä kudossiirtojen kehittymistä. Suomen Punaisen Ristin hallitus päättää vuosittain rahaston varojen käytöstä ja Veripalvelun johtokunta päättää apurahojen myöntämisestä arviointitoimikunnan esityksen pohjalta. Lisätietoa: veripalvelu.fi/tutkimusrahasto

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu tuottaa sairaaloille potilaiden hoidossa tarvittavia turvallisia ja tehokkaita verivalmisteita sekä laboratoriopalveluja. Huolehdimme veren keräämisestä vapaaehtoisilta verenluovuttajilta potilashoidon tarpeiden mukaisesti. Tarjoamme sairaaloille myös kantasolu- ja elinten siirtoja tukevia palveluita. Veripalvelu on voittoa tavoittelematon organisaatio. Vuosibudjettimme on noin 60,5 milj. euroa ja palveluksessamme on noin 500 henkilöä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme