SPR Veripalvelu

Veripalvelun tutkimusapurahat nyt haettavissa

Jaa

Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun uuden tutkimusrahaston ensimmäisten apurahojen haku tutkijoille on alkanut. Apuraha on tarkoitettu tieteellisille hankkeille, jotka tukevat Veripalvelun nykyisten ja tulevien valmisteiden ja palveluiden laadun, turvallisuuden, riittävyyden, käytön vaikuttavuuden ja palveluketjun tehokkuuden arviointia ja kehittämistä. Hakuaikaa on 5.4.2021 asti.

Kuva: Jari Härkönen
Kuva: Jari Härkönen

Rahoitusta voi hakea tutkimuskuluihin, palkkoihin, henkilökohtaiseksi apurahaksi tai tutkijavierailuun.

Rahoitusta voidaan myöntää vuonna 2021 enintään yhteensä 500 000 €, Apuraha voidaan myöntää 1ꟷ3 vuodeksi kerrallaan. Monivuotiset rahoitukset myönnetään kokonaisuudessaan ensimmäisen haun yhteydessä, kuitenkin ehdolla, että apurahan saaja osoittaa vuosiraportoinnissaan riittävää edistymistä.

Arviointitoimikunta käsittelee hakemukset. Veripalvelun johtokunnan tekemät päätökset apurahojen jakamisesta ilmoitetaan hakemuksessa nimetyille vastuullisille tutkijoille syksyllä 2021. Myönnetyt apurahat julkistetaan Veripalvelun verkkosivuilla.

Hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Veripalvelun verkkosivuilta: www.veripalvelu.fi/tutkimusrahasto

Veripalvelun tutkimusrahasto on Suomen Punaisen Ristin perustama sisäinen rahasto, jonka varojen käytöstä SPR:n hallitus päättää vuosittain Veripalvelun talousarvioprosessin yhteydessä. Nyt käynnistyvä apurahahaku on rahaston ensimmäinen.

Rahaston tarkoituksena on tukea Veripalvelun nykyisten ja tulevien valmisteiden ja palveluiden laadun, turvallisuuden, riittävyyden, käytön vaikuttavuuden ja palveluketjun tehokkuuden arviointia ja kehittämistä ja näin edesauttaa SPR:n hallituksen vahvistaman Veripalvelun tutkimusstrategian toteutumista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jukka Partanen
Tutkimusjohtaja, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
Puh. +358 29 300 1759
jukka.partanen@veripalvelu.fi

Willy Toiviainen
Viestintä- ja henkilöstöjohtaja, Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu
Puh: +358 29 300 1830
willy.toiviainen@veripalvelu.fi

Kuvat

Kuva: Jari Härkönen
Kuva: Jari Härkönen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SPR Veripalvelu
SPR Veripalvelu
Kivihaantie 7
00310 HELSINKI

vaihde 029 300 1010https://www.veripalvelu.fi

Veripalvelu on ollut tiukasti kiinni tiedemaailmassa jo yli 60 vuotta. Jatkuva tutkimustoimintamme mahdollistaa Veripalvelun kehittymisen nyt ja tulevaisuudessa ja tuottaa arvokasta tietoa terveydenhuoltoon. Tuemme tutkimuksellamme myös potilaiden hoitoa. Nykyisen tutkimusstrategiamme mukaiset painopisteet ovat verihuoltoketjun sekä soluterapioiden ja transplantaatioiden tutkimus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SPR Veripalvelu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme