Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vielä viikko – jätä ideasi OmaStadi.hel.fi –alustalle

Jaa

Helsinkiläiset ovat lähteneet suurella innolla osallistuvan budjetoinnin ensimmäiselle kierrokselle. Oman asuinalueen kehittämiseksi on jätetty jo yli 500 ehdotusta. OmaStadi.hel.fi –verkkopalveluun tai työpajoihin voi jättää ideoita 9.12. saakka.

Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen
Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen

Kaikkiin ehdotuksiin voi tutustua OmaStadi.hel.fi –verkkosivulla.

Helsingin kaupunki on varannut ensimmäistä kertaa budjetistaan 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten päätettäväksi.  Osallistuvan budjetoinnin raha on jaettu asukasluvun mukaan seitsemän suurpiirin kesken. Koko kaupunkia kehittäviin toimenpiteisiin summasta on varattu vajaa 900 000 euroa.

Keväällä kaupunki kutsuu kaikkia ehdotusten jättäneitä mukaan tekemään ehdotuksista suunnitelmia, joille lasketaan kustannusarviointi. Nämä suunnitelmat menevät sitten äänestykseen. Suunnitelmia tehdään yhteisissä tilaisuuksissa sekä OmaStadi palvelussa, jossa kaikki voivat seurata ja kommentoida suunnitelmien etenemistä.  

Miten voi osallistua ideointiin? Katso täältä

Seuraavat vaiheet: Linkki mediatiedotteeseen

OmaStadi.hel.fi

Mitä sinun alueellasi on jo ehdotettu:

Eteläinen suurpiiri  

Itäinen suurpiiri

Läntinen suurpiiri 

Kaakkoinen suurpiiri

Keskinen suurpiiri 

Koillinen suurpiiri

Pohjoinen suurpiiri 

Koko Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, puh. 09-310 84026, 040 336 2281, kirsi.verkka@hel.fi

Kuvat

Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen
Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen
Lataa
Osallistuvan budjetoinnin summat suurpiireittäin
Osallistuvan budjetoinnin summat suurpiireittäin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Tiina Nuto, tiedottaja, kaupunginkanslian viestintä, puh. 040 334 9093, tiina.nuto@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme