Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Vielä viikko – jätä ideasi OmaStadi.hel.fi –alustalle

Jaa

Helsinkiläiset ovat lähteneet suurella innolla osallistuvan budjetoinnin ensimmäiselle kierrokselle. Oman asuinalueen kehittämiseksi on jätetty jo yli 500 ehdotusta. OmaStadi.hel.fi –verkkopalveluun tai työpajoihin voi jättää ideoita 9.12. saakka.

Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen
Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen

Kaikkiin ehdotuksiin voi tutustua OmaStadi.hel.fi –verkkosivulla.

Helsingin kaupunki on varannut ensimmäistä kertaa budjetistaan 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten päätettäväksi.  Osallistuvan budjetoinnin raha on jaettu asukasluvun mukaan seitsemän suurpiirin kesken. Koko kaupunkia kehittäviin toimenpiteisiin summasta on varattu vajaa 900 000 euroa.

Keväällä kaupunki kutsuu kaikkia ehdotusten jättäneitä mukaan tekemään ehdotuksista suunnitelmia, joille lasketaan kustannusarviointi. Nämä suunnitelmat menevät sitten äänestykseen. Suunnitelmia tehdään yhteisissä tilaisuuksissa sekä OmaStadi palvelussa, jossa kaikki voivat seurata ja kommentoida suunnitelmien etenemistä.  

Miten voi osallistua ideointiin? Katso täältä

Seuraavat vaiheet: Linkki mediatiedotteeseen

OmaStadi.hel.fi

Mitä sinun alueellasi on jo ehdotettu:

Eteläinen suurpiiri  

Itäinen suurpiiri

Läntinen suurpiiri 

Kaakkoinen suurpiiri

Keskinen suurpiiri 

Koillinen suurpiiri

Pohjoinen suurpiiri 

Koko Helsinki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, Helsingin kaupunki, osallisuus ja neuvonta, puh. 09-310 84026, 040 336 2281, kirsi.verkka@hel.fi

Kuvat

Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen
Osallisuuspeliä pelaamassa Kalliossa. Kuva Sofie Jokinen
Lataa
Osallistuvan budjetoinnin summat suurpiireittäin
Osallistuvan budjetoinnin summat suurpiireittäin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Tiina Nuto, tiedottaja, kaupunginkanslian viestintä, puh. 040 334 9093, tiina.nuto@hel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ilmastonmuutos on helsinkiläisten suurin huolenaihe22.3.2019 10:41:54 EETTiedote

Uuden turvallisuustutkimuksen mukaan kaksi kolmannesta helsinkiläisistä on huolestunut ilmastonmuutoksesta. Heidän osuutensa on kasvanut selvästi kolmen vuoden takaiseen vastaavaan tutkimukseen nähden. Sen sijaan esimerkiksi terrorismi huolestuttaa vastaajia nyt vähemmän. Vieraskieliset helsinkiläiset ovat kantaväestöä enemmän huolissaan terrori-iskuista, sodista ja konflikteista sekä taloustilanteestaan.

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme