Vihdin kunta

Vihdin ensimmäinen katutilaa elävöittävä muraali tilattu Sepänpihaan

Jaa

Kunta tekee yhteistyötä vihtiläisen muraalitaiteilija Salla Ikosen kanssa, joka toteuttaa keväällä seinämaalauksen Sepänpihan alueelle. Alueella järjestetään kesällä 2020 Sepänpihan Kotinäyttely.

Vihtiläinen muraalimaalari Salla Ikonen. Kuva: Maria Kimalle
Vihtiläinen muraalimaalari Salla Ikonen. Kuva: Maria Kimalle

Jo ensimmäisessä suunnittelupalaverissa löytyi yhteinen visio tulevasta taideteoksesta. Taideteoksesta tulee Vihdin luontoa kuvaava. Talon omistajat, joiden seinään muraali tehdään, ovat osallisena suunnitteluprosessissa.

­–Ympäristö vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Poimin siitä sävyjä ja muotoja ja katson valon vaikutusta muraaliin eri vuorokaudenaikoina, jotta teoksesta tulee osa ympäröivää maisemaa, kertoo Salla Ikonen.

Salla Ikonen on 34-vuotias itseoppinut vihtiläinen muraalimaalari. Hän yhdistää töissään fotorealismia ja katutaidetekniikoita. Mukana on usein mielikuvituksellinen aspekti. Ikosen suuria kutsumuksia ovat maalaustaide sekä muraali- eli seinämaalauskulttuurin levittäminen Euroopasta Suomeen.

Yhteyshenkilöt

Maalaus ja maalaustekniikka: Salla Ikonen, 044-549 9939, salla.ikonen@gmail.com

Sepänpihan Kotinäyttely: Petra Ståhl, Elinvoimajohtaja, Vihdin kunta, 050-576 6256, petra.stahl@vihti.fi

Kuvat

Vihtiläinen muraalimaalari Salla Ikonen. Kuva: Maria Kimalle
Vihtiläinen muraalimaalari Salla Ikonen. Kuva: Maria Kimalle
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme