Vihdin kunta

Vihdin kartingrata sai uuden päällysteen

Jaa

Vihdin perinteikkään, kaikille avoimen, kartingradan kehittäminen jatkuu. Radan pinta päällystettiin uudelleen heinäkuussa ja samalla uusittiin reunakivet eli niin sanotut kanttarit. Myös radan turva-alueita laajennettiin.

Asfalttikallio Oy toteutti Vihdin kartingradan päällystämisen heinäkuun loppupuolella. Kuva: Vihdin UA/Ilari Jokirinne.
Asfalttikallio Oy toteutti Vihdin kartingradan päällystämisen heinäkuun loppupuolella. Kuva: Vihdin UA/Ilari Jokirinne.

- Rata on nyt erinomaisessa kunnossa, ja Vihdissä voidaan järjestää jatkossakin kartingin arvokilpailuita SM-sarjan osakilpailuita myöten, kertoo Vihdin Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Mika Ahonen.              

Radan päällystyksen teki Asfalttikallio Oy, kanttareiden uusiminen ja turva-alueiden parantaminen toteutettiin talkootyönä. Kunnostus on iso investointi radan omistavalta Vihdin Urheiluautoilijat ry:ltä. Seura keräsi rahoitusta vuosien ajan uutta asfalttia varten. Lisäksi Vihdin Urheiluautoilijat on hakenut Ykkösakseli ry:ltä EU:n LEADER-hankerahoitusta. Tukihakemuksen käsittely on vielä kesken.

Vihdin kartingrata valmistui vuonna 1983, ja rata päällystettiin edellisen kerran 1990- ja 2000 -lukujen taitteessa.

- Radan asfaltti oli jo uusimisen tarpeessa, ja olemme todella iloisia uudesta päällysteestä. Samalla pystyimme parantamaan radan turvallisuutta, Ahonen jatkaa.

Kartingilla on Vihdissä pitkät perinteet

1970-luvun puolivälissä Vihdissä oli paljon kartingharrastajia, jotka ryhtyivät miettimään oman radan rakentamista. Ratahanke käynnistyi vuonna 1975 ja rata saatiin valmiiksi vuonna 1983. Vihdin kunta tuki hanketta luovuttamalla maa-alueen rataa varten, ja kunta omistaa edelleen radan maapohjan.

Vihdin rata on noin 1 060 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä. Rata on monen kuljettajan suosikki ajettavuuden sekä teknisyyden johdosta. Radalla järjestetään muun muassa leirejä ja kilpailuja normaalin ajoharjoittelun lisäksi. Radan ovat suunnitelleet Pekka Pirkola ja Lasse Jaatinen.

Laji sopii monen ikäisille

Karting on autourheilun suurin nuorisolaji, jossa luodaan pohja ja tehdään perusharjoittelu myöhempää autourheilu-uraa varten. Karting on myös aitoa kilpaurheilua, jossa voi rakentaa omaa autourheilijan uraa, iästä riippumatta. Kartingissa ajetaan maailmanmestaruudesta, ja tämä antaakin laajat mahdollisuudet kehittää ja luoda uraa lajin sisällä.

Kartingauton ajamisen voi aloittaa hyvin nuorena. Ensimmäiseen harrasteluokkaan (Cadett) pääsee jo kuusivuotiaana, kansallisiin kilpailuihin Mini60- ja Raket-luokissa voi ottaa osaa sinä vuonna kun täyttää yhdeksän vuotta. Pojat ja tytöt ajavat kartingissa samoissa luokissa ja kilpailuissa. Myös varttuneemmille kilpailuhenkisille ja vauhdinnälkäisille karting tarjoaa monia aikuisharrastemahdollisuuksia esimerkiksi joukkuekilpailujen muodossa.

Harrastuksesta hyötyvät myös muut elämän osa-alueet

Menestyäkseen kuljettajana tässä lajissa on hyvin nuorena omaksuttava urheilijaelämän tuomat vaatimukset niin henkiselle kuin fyysisellekin puolelle. Karting myös opettaa lapsia sekä nuoria toimimaan ohjeiden mukaan, sillä kilpailutoimintaa ohjaavat tarkat säännöt.

Vihdin kartingradalla aloiteltiin viime vuonna nuorison Moottoripajaa kunnan nuorisotoimen ja Vihdin Urheiluautoilijoiden yhteistyönä. Koronan aiheuttamasta tilanteesta johtuen toiminta on tällä hetkellä tauolla.

- Kun tilanne antaa mahdollisuuden, aiomme jatkaa toimintaa, kertoo Vihdin kunnan nuorisopäällikkö Sampo Anttila.

Mukaan matalalla kynnyksellä

Vihdin Urheiluautoilijat ry haluaa madaltaa lasten ja nuorten sekä aikuisten kynnystä harrastaa kartingia. Rata on avoin kaikille halukkaille, ei vain Vihdin Urheiluautoilijoiden jäsenille.

Radalla järjestetään kevään, kesän ja alkusyksyn aikana säännöllisesti mahdollisuuksia ajaa laina- ja vuokra-autoilla. Aikuisille on tarjolla kerran viikossa vuokra-autoja. Lapsia varten Vihdin Urheiluautoilijat ry on hankkinut kuusi ns. matalan kynnyksen kartingautoa, joilla he voivat kokeilla lajia. Radalla järjestetään myös vuosittain kartingin arvokilpailuita sekä ajoleirejä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Ahonen, puheenjohtaja, Vihdin Urheiluautoilijat, puh. 050 563 3186

Kuvat

Asfalttikallio Oy toteutti Vihdin kartingradan päällystämisen heinäkuun loppupuolella. Kuva: Vihdin UA/Ilari Jokirinne.
Asfalttikallio Oy toteutti Vihdin kartingradan päällystämisen heinäkuun loppupuolella. Kuva: Vihdin UA/Ilari Jokirinne.
Lataa
Karting on autourheilun suurin nuorisolaji, jossa luodaan pohja ja tehdään perusharjoittelu myöhempää autourheilu-uraa varten. Kuva: Vihdin UA/Seppo Hagerlund.
Karting on autourheilun suurin nuorisolaji, jossa luodaan pohja ja tehdään perusharjoittelu myöhempää autourheilu-uraa varten. Kuva: Vihdin UA/Seppo Hagerlund.
Lataa
Ilmakuva: Vihdin rata on noin 1 060 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä. Rata on monen kuljettajan suosikki ajettavuuden sekä teknisyyden johdosta. Kuva: Vihdin UA/Jami Halonen.
Ilmakuva: Vihdin rata on noin 1 060 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä. Rata on monen kuljettajan suosikki ajettavuuden sekä teknisyyden johdosta. Kuva: Vihdin UA/Jami Halonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Aleksi Kaunisvedelle, Jani Lakaselle ja Janne Korvelle puut Menestyjien puistoon Vihdissä – Vuoden liikuntateko -palkinnon saa NuPS8.10.2021 12:32:15 EEST | Tiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä kolme puuta. Puut saavat Aleksi Kaunisvesi eli ”Alex Mattson” menestyksestään musiikin saralla, suunnistuksessa useita Suomen mestaruuksia voittanut ja EM- ja MM-menestystä saavuttanut Jani Lakanen sekä lumilautailussa ja raviurheilussa Vihtiä tunnetuksi tehnyt Janne Korpi. Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 13. lokakuuta kello 17 alkaen. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan Vuoden liikuntateon voittavaa Nummelan Palloseuraa. Menestyjien puistossa järjestettävä tilaisuus on yleisölle avoin.

Pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä 22.5.22.5.2021 14:39:24 EEST | Tiedote

Suomen pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä lauantaina 22. toukokuuta. Vihdin kunnantalolla hänet ottivat vastaan kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Tapaamiseen osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, valtuuston varapuheenjohtajat Tiina Noro ja Erkki Aronen sekä hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi. - Oli suuri kunnia saada pääministeri vierailulle Vihtiin ja päästä keskustelemaan hyvässä hengessä vihtiläisille ja koko Suomelle tärkeistä asioista, iloitsee kunnanjohtaja Erkki Eerola. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Turun tunnin junaa ja siihen kytkeytyvää Connecting Europe Facility (CEF) -rahoitusta, valtatie 25:n kehittämistä, Nummelan lentokenttää sekä ruuhkamaksuja. Vierailu järjestettiin terveysturvallisesti.

Vihti Race -seikkailun ilmoittautuminen avautuu maanantaina 10.5.2021 klo 12.007.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vihti Race on seikkailu, jossa liikutaan polkupyörillä etsien rastipaikkoja Vihdissä ja sen lähialueilla. Tapahtuma on saanut vaikutteita muun muassa TV-sarjasta Amazing Race. Tänä vuonna Vihti Race järjestetään 7.-8. elokuuta. Kaikkiaan seikkailutapahtuma kestää 24 tuntia jakaantuen kolmeen kestoltaan kuuden tunnin etappiin. Osallistujat liikkuvat kolmen henkilön joukkueina pääsääntöisesti polkupyörillä. Joukkueiden tavoitteena on löytää rastipaikoille vihjeiden ja karttojen avulla sekä suorittaa rasteilla toiminnallisia ja tietoaiheisia tehtäviä. Matkan varrella on myös kylmärasteja, joiden suorittaminen on vapaaehtoista. Vuoden 2021 tapahtumaan otetaan mukaan ensimmäistä kertaa ebike-sarja kokeilumielessä. Mikäli joukkueessa on vähintään yhdellä joukkueen jäsenellä sähköpyörä tulee joukkueen ilmoittautua mukaan ebike-sarjaan. Ebike-sarjan joukkueet tekevät seikkailusarjaan kuuluvat rastit, mutta he eivät voi taistella seikkailusarjan voitosta. Tapahtuman osallistumismaksu on 120 eur

Vihti perustaa raiderahaston vauhdittamaan Turun tunnin junaa2.3.2021 09:56:12 EET | Tiedote

Vihdin kunnanhallitus päätti 1. maaliskuuta järjestetyssä kokouksessaan esittää kunnanvaltuustolle alueen raideliikennettä kehittävän raiderahaston perustamista. Kunnanvaltuusto päättää asiasta 29.3.2021 ja on alustavasti hyväksynyt jo 15.2.2021 järjestetyssä kokouksessa raidehanketta edistävän rahaston tai vaihtoehtoisesti investointivarauksen tekemisen. Raiderahaston avulla kunta vauhdittaa Turun tunnin junan rakennushanketta ja edistää raidehankkeeseen liittyviä kehittämisinvestointeja. Raiderahastoa kartutetaan ainoastaan kunnan tilikauden positiivisesta tuloksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme