Vihdin kunta

Vihdin suurin TV-tuotanto ikinä – Kotinäyttely TV:ssä syyskuussa

Jaa

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely –sarjan ensimmäinen jakso tulee ulos AlfaTV:llä lauantaina 5.9. kello 17:00. Toinen jakso saa ensiesityksesä seuraavana lauantaina 12.9. samaan aikaan. Kaksiosainen sarja korvaa yhdessä onlinemateriaalien kanssa Sepänpihan Kotinäyttelyn kävijätapahtuman. Sarjassa juontajina toimivat Hanna Sumari ja Perttu Sirviö.

Pieni koti iso elämä - Vihdin Kotinäyttely -sarjan juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari. Kuva: Noora Ahonen
Pieni koti iso elämä - Vihdin Kotinäyttely -sarjan juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari. Kuva: Noora Ahonen

Vihdin kunta teki ketterästi päätöksen virtuaalitapahtumasta. Muutoksen mahdollisti yhteistyö kunnan päättäjien ja työntekijöiden, Sepänpihan rakentajien, TV-kanavan, tuotantoyhtiön ja Sepänpihassa mukana olevien yritysten välillä. Heti ohjelmien jälkeen saamme AlfaTV:ltä katsojadataa, joka kertoo valtakunnallisen näkyvyyden tason, kertoo Vihdin kunnan brändikehittäjä Hanna Jokitöyrä.

TV-ohjelman katsoja pääsee virtuaaliselle kotinäyttelykierrokselle omalta kotisohvaltaan. Sepänpihan Kotinäyttelyn taloja esitellään yksityiskohtaisesti näyttelyn kotisivuilla Kotinayttely.fi.

Ohjelmat on tuottanut Long Story Short. Ohjaaja on Timo Lampinen, jolla on laaja kokemus alalta mm. Huvila ja Huussi -sarjasta.

Pienmessujen toteuttaminen tv-ohjelmana oli mielenkiintoinen haaste. Televisiossa on helppoa näyttää upeaa arkkitehtuuria ja kauniita sisustusratkaisuja, mutta kodit ovat paljon muutakin. Kodeissa on elämää ja henkeä. Sepänpihan ihmiset ovat rakentaneet alueen, missä henki ja elämä näkyy joka puolella. Myös televisiossa, ohjaaja Timo Lampinen kertoo.

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely –sarjassa esitellään toteutuneita asumisen unelmia uudella pientaloalueella Etelä-Nummelassa Vihdissä. Ensimmäisessä jaksossa pääpaino on rakentamisessa. Toisessa jaksossa on päästy jo muuttamaan taloihin, joiden sisustuksesta löytyy uutuuksia ja toteutettuja haaveita.

Sarjassa haastatellaan pääasiassa oman kotinsa Sepänpihaan rakentaneita, joilla rakentamisen tarpeet ja toiveet ovat olleet hyvin erilaisia. Taloissa korostuvat elinkaariajattelu, luonnolliset materiaalit ja pihan käyttö eri vuorokaudenaikoina ja toiminnoille. Alue on rakennettu ympäristöviisaasti ja yhteisöllisesti kauniiksi kokonaisuudeksi.

Sepänpiha-projekti on ollut hyvä osoitus siitä, että kunta itse on oman elinvoimansa seppä. Uskomalla omiin vahvuuksiimme ja niitä rohkeasti hyödyntäen olemme Sepänpihan avulla kääntäneet tonttimyyntimme jälleen kasvuun. Lisäksi olemme saaneet kullanarvoista oppia siitä, mikä tämän päivän omakotiasumisessa on asukkaille tärkeää, ja millaista tukea rakentaja projektissaan kunnan taholta kaipaa, arvioi Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl.

Kotinäyttelyä alettiin suunnitella vuonna 2017 osana Vihdin kunnan omaa asumisenkehittämishanketta. Alueen sijainti palvelujen lähellä ja mahdollisuus aktiiviseen elämäntapaan kotona ja sen läheisyydessä vastaa Suomessa erityisesti tänä vuonna nousseisiin, muuttuneisiin asumistoiveisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Sepänpiha: Petra Ståhl, elinvoimajohtaja, Vihdin kunta, petra.stahl@vihti.fi, 050-576 6256
- TV-ohjelma: Hanna Jokitöyrä, brändikehittäjä, Vihdin kunta, 0505681026, hanna.jokitoyra@vihti.fi

Kuvat

Pieni koti iso elämä - Vihdin Kotinäyttely -sarjan juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari. Kuva: Noora Ahonen
Pieni koti iso elämä - Vihdin Kotinäyttely -sarjan juontajina toimivat Perttu Sirviö ja Hanna Sumari. Kuva: Noora Ahonen
Lataa
Sarjassa tutustutaan toteutuneisiin asumisen haaveisiin Vihdin Sepänpihan alueella. Kuva: Noora Ahonen.
Sarjassa tutustutaan toteutuneisiin asumisen haaveisiin Vihdin Sepänpihan alueella. Kuva: Noora Ahonen.
Lataa
Sarja käsittelee sekä rakentamista että sisustamista ja puutarhoja. Kuva: Sanna Nuutinen, Foto Bakery.
Sarja käsittelee sekä rakentamista että sisustamista ja puutarhoja. Kuva: Sanna Nuutinen, Foto Bakery.
Lataa
Sepänpihan Kotinäyttelyn alue on nyt valmis. Kuva: Sanna Nuutinen, Foto Bakery.
Sepänpihan Kotinäyttelyn alue on nyt valmis. Kuva: Sanna Nuutinen, Foto Bakery.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vihdin kunta
Vihdin kunta
Asemantie 30
03100 NUMMELA

https://www.vihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Aleksi Kaunisvedelle, Jani Lakaselle ja Janne Korvelle puut Menestyjien puistoon Vihdissä – Vuoden liikuntateko -palkinnon saa NuPS8.10.2021 12:32:15 EEST | Tiedote

Nummelassa sijaitsevaan Menestyjien puistoon istutetaan tänä syksynä kolme puuta. Puut saavat Aleksi Kaunisvesi eli ”Alex Mattson” menestyksestään musiikin saralla, suunnistuksessa useita Suomen mestaruuksia voittanut ja EM- ja MM-menestystä saavuttanut Jani Lakanen sekä lumilautailussa ja raviurheilussa Vihtiä tunnetuksi tehnyt Janne Korpi. Puiden saajia juhlistetaan Menestyjien puistossa Pajuniityn puistoalueella keskiviikkona 13. lokakuuta kello 17 alkaen. Samassa tilaisuudessa juhlistetaan Vuoden liikuntateon voittavaa Nummelan Palloseuraa. Menestyjien puistossa järjestettävä tilaisuus on yleisölle avoin.

Pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä 22.5.22.5.2021 14:39:24 EEST | Tiedote

Suomen pääministeri Sanna Marin vieraili Vihdissä lauantaina 22. toukokuuta. Vihdin kunnantalolla hänet ottivat vastaan kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Tapaamiseen osallistuivat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, valtuuston varapuheenjohtajat Tiina Noro ja Erkki Aronen sekä hallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Anu Rajajärvi. - Oli suuri kunnia saada pääministeri vierailulle Vihtiin ja päästä keskustelemaan hyvässä hengessä vihtiläisille ja koko Suomelle tärkeistä asioista, iloitsee kunnanjohtaja Erkki Eerola. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Turun tunnin junaa ja siihen kytkeytyvää Connecting Europe Facility (CEF) -rahoitusta, valtatie 25:n kehittämistä, Nummelan lentokenttää sekä ruuhkamaksuja. Vierailu järjestettiin terveysturvallisesti.

Vihti Race -seikkailun ilmoittautuminen avautuu maanantaina 10.5.2021 klo 12.007.5.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Vihti Race on seikkailu, jossa liikutaan polkupyörillä etsien rastipaikkoja Vihdissä ja sen lähialueilla. Tapahtuma on saanut vaikutteita muun muassa TV-sarjasta Amazing Race. Tänä vuonna Vihti Race järjestetään 7.-8. elokuuta. Kaikkiaan seikkailutapahtuma kestää 24 tuntia jakaantuen kolmeen kestoltaan kuuden tunnin etappiin. Osallistujat liikkuvat kolmen henkilön joukkueina pääsääntöisesti polkupyörillä. Joukkueiden tavoitteena on löytää rastipaikoille vihjeiden ja karttojen avulla sekä suorittaa rasteilla toiminnallisia ja tietoaiheisia tehtäviä. Matkan varrella on myös kylmärasteja, joiden suorittaminen on vapaaehtoista. Vuoden 2021 tapahtumaan otetaan mukaan ensimmäistä kertaa ebike-sarja kokeilumielessä. Mikäli joukkueessa on vähintään yhdellä joukkueen jäsenellä sähköpyörä tulee joukkueen ilmoittautua mukaan ebike-sarjaan. Ebike-sarjan joukkueet tekevät seikkailusarjaan kuuluvat rastit, mutta he eivät voi taistella seikkailusarjan voitosta. Tapahtuman osallistumismaksu on 120 eur

Vihti perustaa raiderahaston vauhdittamaan Turun tunnin junaa2.3.2021 09:56:12 EET | Tiedote

Vihdin kunnanhallitus päätti 1. maaliskuuta järjestetyssä kokouksessaan esittää kunnanvaltuustolle alueen raideliikennettä kehittävän raiderahaston perustamista. Kunnanvaltuusto päättää asiasta 29.3.2021 ja on alustavasti hyväksynyt jo 15.2.2021 järjestetyssä kokouksessa raidehanketta edistävän rahaston tai vaihtoehtoisesti investointivarauksen tekemisen. Raiderahaston avulla kunta vauhdittaa Turun tunnin junan rakennushanketta ja edistää raidehankkeeseen liittyviä kehittämisinvestointeja. Raiderahastoa kartutetaan ainoastaan kunnan tilikauden positiivisesta tuloksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme