Espoon kaupunki - Esbo stad

Viisi suunnitteluryhmää kilpailee Tapiolan Kulttuuriaukion ja Kulttuurikeskuksen vaativassa arkkitehtuurikilpailussa

Jaa

Tapiolan Kulttuuriaukion, Kulttuurikeskuksen ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailuun on valittu viisi suunnitteluryhmää:

• JKMM Arkkitehdit Oy
• Verstas Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit Mustonen Oy, LOCI maisema-arkkitehdit Oy
• Aarti Ollila Ristola Arkkitehdit Oy, Arkkitehdit NRT Oy
• LPR-arkkitehdit Oy, Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy
• Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, Emmi Keskisarja & Janne Teräsvirta Arkkitehtitoimisto & Company Oy

Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 17 suunnitteluryhmää, jotka kaikki täyttivät hankintailmoituksen mukaiset vähimmäisehdot. Ilmoittautuneiden välinen vertailu tehtiin laadullisten kriteerien perusteella.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja, teknisen toimen johtaja Olli Isotalo on ilahtunut kilpailun herättämästä mielenkiinnosta.

”Saimme mukaan runsaasti korkeatasoisia suunnittelijoita. Näistä viisi vertailussa parhaat pisteet saanutta pääsi mukaan varsinaiseen kilpailuun.”

Isotalon mukaan kyseessä on poikkeuksellisen haasteellinen tehtävä.

”Kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ympäristö on erittäin monipuolinen ja vilkas alue, jossa asuminen ja kaupalliset palvelut yhdistyvät kulttuuritoimintaan ja Tapiolan rakennettuun kulttuuriympäristöön. Tämä asettaa suunnittelijoille erityisiä haasteita. Myös vireillä oleva suunnitelma Kulttuuriaukion eteläreunaan ja viereiseen Keskustorniin sijoittuvasta uudesta hotellista ja elokuvakeskuksesta määrittelee kilpailun lähtökohtia.”

Kilpailu käynnistyy ennen juhannusta, ja ehdotukset tulee jättää viimeistään 26.10.2018. Kilpailuehdotukset julkaistaan yleisölle kommentoitavaksi marraskuussa 2018, ja palkintolautakunta tekee ratkaisunsa tammikuussa 2019.

Jokaiselle kilpailuohjelman mukaisen, hyväksyttävän ehdotuksen tekevälle suunnitteluryhmälle maksetaan palkkiona 50 000 euroa + alv 24 %.

Tavoitteena on muuttaa Kulttuurikeskus nykyistä monipuolisemmaksi kulttuurikeskittymäksi, jonne sijoittuvat myös Espoon kaupunginteatterin uudet tilat ja nykyistä laajempi kirjasto. Kulttuuriaukiosta halutaan Tapiolan keskustaa elävöittävä korkeatasoinen alue, joka yhdistyy ympäröiviin kiinteistöihin ja niiden toimintoihin, ja joka tarjoaa elämyksiä ja toimintaa kaiken ikäisille.

Uudistunut ja monipuolistunut Kulttuurikeskus avataan yleisölle vuonna 2025.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme