Espoon kaupunki - Esbo stad

Viljelypalstojen vuokraus siirtyy kaupungilta yhdistyksille Espoossa

Jaa

Espoon kaupunki valmistelee viljelypalstojensa hallinnointiin uuden toimintamallin, jossa palstojen vuokraus siirtyy kaupungilta yhdistyksille ja yrityksille. Espoo luopuu viljelypalstojen vuokraamisesta vuoden 2018 loppuun mennessä. Tekninen lautakunta päätti asiasta kokouksessaan 15.11.2017

Viljelypalstojen siirtäminen ulkopuolisten hoitoon tukee kaupungin talous- ja tuottavuustavoitteita ja vapauttaa resursseja ydintoimintoihin. Viljelypalstoista kertyy kaupungille kuluja muun muassa työntekijöistä, vesilaskuista, jätehuollosta, huoltotöistä sekä urakoitsijoiden laskuista.

 Ympäröivissä kunnissa yhdistykset ja yritykset vuokraavat palstoja viljelijöille ja kaupungit vuokraavat vain maan viljelykäyttöön. Viljelijöille on myös tarjolla runsaasti ulkopuolisia yrityksiä ja toimijoita viljelyssä avustamiseen, kertoo infrapalvelupäällikkö Toni Korjus.

Espoossakin muutamia viljelypalsta-alueita on jo vuokrattu yhdistysten hoitoon esimerkiksi Perkkaalla ja Soukassa.

 Malli on toiminut hyvin. Kaikki palstoja hallinnoivat yhdistykset ovat lisäksi voineet pitää vuokrahinnan alhaisempana kuin kaupunki, Korjus sanoo.

Kaupungin perimä viljelypalstan vuosivuokra on 48 euroa.

Espoon kaupunki on vuokrannut viljelypalstoja kuntalaisille monia vuosia. Viljelypalsta-alueita on neljätoista, joista Espoo hallinnoi yhtätoista. Vuokrattavia palstoja on yhteensä 1 164. Palstojen vuokrauksesta vastaa kaupunkitekniikan keskus. Uudistuksessa turvataan nykyisten palstaviljelijöiden sopimusten säilyminen muutostilanteessa.

Uudessa toimintamallissa palstoja hallinnoiva yhdistys voi olla paikallinen kyläyhdistys, viljelypalstakohtainen yhdistys tai esimerkiksi 4H-yhdistys. Maanvuokraussopimuksen tekee kaupungin tonttiyksikkö. Yhdistyksille tai yrityksille, jotka viljelypalstat ottavat hoitaakseen, laaditaan ohjeistuksia ja vinkkejä viljelypalstojen vuokraamista ja hoitoa varten. Lisäksi ne sitoutuvat noudattamaan yhteisiä sääntöjä.

Uudistuksen jälkeenkin palstojen suunnittelu, rakentaminen ja perusparannus sekä palsta-alueita ympäröivän infran ylläpito kuuluu edelleen kaupungille. Valmisteilla oleva viljelypalstastrategia selvittää tulevia, poistuvia ja perusparannettavia palsta-alueita.

Yhteyshenkilöt

Teknisen lautakunnan pj. Simo Grönroos, puh. 050 321 1755

Infrapalvelupäällikkö Toni Korjus, Espoon kaupunki, kaupunkitekniikan keskus, puh. 043 824 4834, toni.korjus@espoo.fi

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esbo blir medlem i FCAI: forskare ska utveckla artificiell intelligens för stadens tjänster23.5.2018 15:39Tiedote

Esbo stad har blivit medlem i Centret för artificiell intelligens, FCAI (Finnish Center for Artificial Intelligence). FCAI är ett forskningscenter som grundats av Aalto-universitetet och Helsingfors universitet och som för samman Finlands bästa forskare i artificiell intelligens. FCAI har som mål att de mest utvecklade metoderna inom artificiell intelligens ska kunna tas i bruk i företag, offentliga organisationer och samhället.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme