Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vill du bli kaféföretagare i Metviksparken som är stadd i utveckling?

Dela
Vi söker en innovativ och ivrig kaféföretagare till den kafébyggnad som uppförts i Metviksparken. Metviksparkens område utvecklas med fart till en plats där alla åldersgrupper gillar att fördriva tiden, och området erbjuder fina möjligheter till kaféverksamhet.
Bild: Rauli Lehto
Bild: Rauli Lehto

Metviksparken är redan nu ett av de populäraste parkområdena i Finland. Parkområdet vill man utveckla till en så mångsidig plats som möjligt med olika aktiviteter att fördriva fritiden på. På området finns redan promenadleder, lekparks- och motionsredskap, en hundpark och en volleybollplan. I fjol öppnades Vasas första officiella skatepark samt ett utegym i parken.

Till parken kommer man behändigt med alla färdsätt. Till exempel blir en kvalitetskorridor för gång och cykling, som går igenom området, klar i år. Den förenar de norra stadsdelarna med centrum av Vasa.

– I sommar inleder vi byggandet av en trafikpark, något som önskats av många. Bredvid den står den nya kafébyggnaden. Vintertid kommer trafikparken att omformas till en belyst skridskobana, och syftet är att den ska tas i bruk redan nästa vinter, berättar grönområdeshortonom Leila Roininen.

Alldeles intill Metviken, på Vöråstans verkstadsområde, byggs under de kommande åren en ny stor stadsdel.

– Även andra nya aktiviteter planeras, såsom Pumptrack och en äventyrsbana i skogen. De här planerna blir mera exakta senare, säger Roininen.

Kaféföretagaren lämnas inte ensam

Kafébyggnaden har en yta på 107,5 m2 och i samband med byggnaden har ett stort terrassområde anlagts. När kaféet byggdes återanvändes volymmoduler som varit i sjukhusets användning, och de fick en ytbeläggning av trämaterial. Kaféets yttre har anpassats till Metviksparkens gröna miljö och dess väggar kommer i fortsättningen att prydas av gröna klängväxter.

– I kaféet kan man också bedriva annan småskalig verksamhet. Där kan man till exempel ordna konstutställningar eller hålla en liten butik. För Vasa stad är det viktigt att kafékonceptet betjänar platsen i fråga och parkens olika användargrupper så väl som möjligt, beskriver Roininen.

Även beaktandet av den cirkulära ekonomin och ekologiska lösningar inverkar på valet av kaféföretagare.

– Till exempel användningen av återvunnet material i inventarierna och inredningen är av betydelse då anbuden jämförs, säger Roininen.

Staden är med och delar på riskerna då affärsverksamheten körs igång genom att binda kaféets hyra till omsättningen. Hyresnivån är antingen 5 eller 10 procent av omsättningen beroende på om företagaren själv inreder kaféet eller om staden gör detta. Om företagaren skaffar till exempel arbetsbänkar och andra fasta möbler, är också hyran lägre.

– Kaféföretagaren lämnas inte ensam, utan målet är att utveckla verksamheten i nära samarbete med staden. Utöver en företagare eller ett företag kan kaféet också förestås av en aktör inom tredje sektorn, tipsar Roininen.

Tiden för att lämna in anbud går ut 14.3.2023. Mera information och anbudsfrågedokumenten hittar du på stadens webbplats på adressen www.vaasa.fi/sv/vasaregionen-for-foretag/offentliga-upphandlingar-och-oppna-anbudsforfragningar/

Bilder

För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.För att se det här innehållet från www.vaasa.fi måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kontakter

Mera information om hyresobjektet ger grönområdeshortonom Leila Roininen, leila.roininen@vasa.fi, +358 40 095 9179

Bilder

Bild: Rauli Lehto
Bild: Rauli Lehto
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

I Vasa, Nordens energihuvudstad, är det lätt att vara lycklig. 

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum