ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu

Jaa

Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.

Kovatasoisessa kokkikilpailussa toiseksi sijoittui Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa ja Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki. Vuoden Tarjoilija -finaalissa toiseksi sijoittui Joona Finni ja kolmanneksi Jeremias Salonen. 

"Oikein helpottunut ja onnellinen olo. Olin viime vuonna hopeasijalla, nyt kaikki muu olisi ollut pettymys. Odotan edustusvuodelta paljon uusia kokemuksia, että pääsen tekemään sellaista mitä en ole aiemmin tehnyt ruoan parissa. Kiitos työnantajlle kaikesta tuesta!", sanoo Lari Helenius.

Vuoden Kokki 2020 palkittiin Suomen Messusäätiön myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen, Messukeskus Helsinki. 

Vuoden Tarjoilija 2020 palkittiin MaRa ry:n Henrik Bitten stipendirahaston myöntämällä 10 000 euron apurahalla ja palkinnon ojensi koulutuspoliittinen asiantuntija Minna Halmetoja, Mara ry. Lisäksi voittajilla on edessään ikimuistoinen edustusvuosi moninaisine tehtävineen ravintola-alan edelläkävijöiden kanssa Suomessa.

"Helpottunut ja iloinen olo, ei oikein muuten voi kuvailla. Olen kilpaillut jo Perhon Liiketalousopiston aikana sekä kansainvälisesti, viime vuonna olin PM-kilpailuissa. Näissä kilpailuissa olen saavuttanut aiemmin hopean ja pronssin. Edustusvuodelta odotan yhteistyökumppanuutta, oikeastaan haluan vain aloittaa!", kommentoi Christian Angelov.

Vuoden Kokki 2020 finaalin tulokset:

  1. Vuoden Kokki: Lari Helenius, Ravintola Olo, Helsinki, 1329/1710
  2. Simon Selin, Restaurant HEJM, Vaasa, 1265/1710
  3. Jarkko Pulkkinen, Ravintola Finnjävel Salonki, Helsinki, 1238/1710
  4. Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki, 1215/1710
  5. Kim Päivästö, Ravintola Demo, Helsinki, 1202/1710
  6. Kozeen Shiwan, I AM, Helsinki, 1173/1710
  7. Niko Suomalainen,  Ravintola Olo, Helsinki, 1002/1710
  8. Turo Väärti Ravintola Juuri, Helsinki, 985/1710

Maksimipisteet: 1710 p.


Vuoden Tarjoilija 2020 finaalin tulokset:

  1. Vuoden Tarjoilija: Christian Angelov 81,66 / 110
  2. Joona Finni, 74,01 / 110
  3. Jeremias Salonen, 69,94 / 110
  4. Otto Kämppi,  64,02 / 110
  5. Tiia Hänninen, 58,50 / 110
  6. Anu Kärki, 57,75 / 110
  7. Milla Nordlund, 53,88 / 110

Maksimipisteet: 110 p.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat: HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Jubilee Oy, Decanter, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia, Diversey Suomi Oy, Laurea, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki, Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta, SLC ry ja Vitriini-lehti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö
0400 460894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi

Sini Garam, projektipäällikkö
050 587 0929, sini.garam@elo-saatio.fi

Henry Tikkanen, Vuoden Kokki -kilpailun johtaja
050 585 8812, htikkan3@gmail.com

Toni Yksjärvi, Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtaja
045 8437 888, toni.yksjarvi@gmail.com

www.facebook.com/vuodenkokki
www.facebook.com/vuodentarjoilija

Haastattelupyynnöt Mari Cadaut, 040 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi

Bettina LindforsToimitusjohtaja / Executive Director / VD

ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO Foundation for the Promotion of Finnish Food Culture ELO Stiftelsen för främjande av finländsk matkultur

+ 358 (0)40 920 9810bettina.lindfors@elo-saatio.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Vuoden Kokki
www.vuodenkokki.fi
Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki

Vuoden Tarjoilija
www.vuodentarjoilija.fi
Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki

Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 kuvapankki:
https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157713011942033 
Kuvaajana Santeri Stenvall / ELO-säätiö
 
ELO-säätiö
www.elo-saatio.fi

Bettina Lindfors (haastattelupyynnöt)
Toimitusjohtaja
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+ 358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi
@BettinaLIndfors

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EESTTiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EETTiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

Kutsu: Ravintola-alan huiput kilpailevat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta Gastro Helsinki – ammattitapahtumassa 12-13.3.202012.3.2020 09:00:00 EETKutsu

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa 12-13.3.2020. Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa seuraamaan läheltä ravintola-alan ammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä, jossa niin yksityiskohdat kuin kunniahimo on hiottu huippuunsa.

Kutsu seminaariin: Ruokapalvelu innoittaa -vaikuttajaseminaari avaa Gastro Helsinki 11.3.20206.3.2020 09:00:00 EETKutsu

Ilmastonmuutos, yhteiskunnallinen vastuu, asiakkaiden muuttuvat vaateet – mistä ideoita ja innostusta haasteisiin? Mistä voimia muutokseen? Näihin kysymykseen pureutuu Gastro Helsinki avajaisseminaari ”Ruokapalvelu innoittaa – ratkaisuja, vauhtia ja voimia tulevaisuuden haasteiden selättämiseen”. Seminaari järjestetään keskiviikkona 11.3.2020 klo 9:00-11:15 seminaaritilassa 204-205 Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme