VUODEN NUORI SOMMELIER LÄHTEE KISAAMAAN MEKSIKOON
Voitokas Kirsi Seppänen työskentelee tamperelaisen viinibaari Deli & Wine Bar 1909:n ravintolapäällikkönä. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. Ravinteli Huberissa. Seppänen oli voitostaan ja kehityksestään ansaitun iloinen.
– Jo tekiessä tuntui siltä, että nyt menee paremmin kuin viime vuonna. Toki koko ajan tiesin, että kun olen näin kovassa seurassa, tulevat pisteet menemään tiukille. Huippuhauska kisa jälleen kerran!
Seppänen suosittelee kisaamaan lähtemistä kaikille nuorille alalla operoiville, sillä opin ammentamisen ja lystikkyyden lisäksi kisakokemukset helpottavat jännitystä arjen kiperissä työtilanteissa.
– Kisatilanteissa sitä laittaa itsensä likoon ja jännittää todella paljon, mutta niistä kokemuksista saa varmuutta omaan työskentelyyn. Se helpottaa itsensä kantamista vaikeissakin tilanteissa, Seppänen kertoo.
Alastaan innostunut Seppänen organisoi työssään Delissä erilaisia viinitastingeja ja pääsee tapaamaan lukuisia juomatuottajia.
Tamperelaisessa Ravintola C:ssä työskentelevä Juulia Eloranta suoriutui kisassa toiseksi. Eloranta ja Seppänen ovat treenanneet kisoja varten myös yhdessä, toinen toistaan kannustaen.
– Kisat ovat kokonaisuudessaan todella opettavaisia. Huomasimme taas, että olemme kaikki kehittyneet viime kerrasta. Tämä on muutenkin äärimmäisen hieno kilpailuyhteisö, jossa kaikki tsemppaavat toisiaan. Ja loppujen lopuksi tässä kaikki kilpailevat itseään vastaan. Kyseessä on oma, henkilökohtainen haaste, Eloranta summaa.
Kolmanneksi sijoittunut Saara Alander on voittanut Vuoden Tarjoilija -tittelin vuonna 2015. Hän työskentelee helsinkiläisen ravintola Murun ravintolapäällikkönä.
– Treenaamme Murussa paljon yhdessä. Työnantaja antaa harjoittelulle resurssit, tilat ja raaka-aineet. Tämä on todella tärkeää kisaan valmistautumisessa, Alander kiittelee.
Vuoden Nuori Sommelier -kilpailu
Vuoden Nuori Sommelier -kisa on Chaîne des Rôtisseurs -järjestön vuosittain järjestämä kilpailu. Yksi järjestön tärkeimpiä päämääriä on auttaa lahjakkaita nuoria ravintola-ammattilaisia kehittämään ammattitaitoaan edelleen.
Sommelierien finaalitehtävät:
Viinin tunnistustehtävä (valmistusalue jne.)
Kuohuviinin kaataminen ja tarjoilu
Juustojen tunnistus ja juomasuositukset niille
Viinin dekantoiminen ja tarjoilu
Viinilistan korjaus
Tammikuussa tamperelainen Emmiina Lehtonen voitti Vuoden Nuori Kokki 2018 -kisan ja mittelee taitojaan 7. 9.2018 MM-taistossa Taiwanissa.
Lataa kuvat täältä
Kuvat Ronja Honko
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Taina Vilkuna
+358405211559
Chargée de Presse La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, Finlande
finlande@rotisseurs.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.