Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Vuoristoradan juhlapäivää 13.7. vietetään, vierahaksi ystävät ja tutut kutsutaan

Jaa

Linnanmäen Huvipuiston puinen Vuoristorata täyttää torstaina 13.7. kunnioitettavat 66 vuotta. Syntymäpäivän kunniaksi Linnanmäki tarjoaa Vuoristoradan kyydit maksutta juhlapäivän ajan.

Vuoristorata
Vuoristorata

Vuoristorata on kaikkien aikojen suosituin laite Linnanmäellä, jossa sukupolvi toisensa jälkeen on nauttinut vauhdin hurmasta. Linnanmäen Vuoristoradan avajaisia juhlittiin 13.7.1951 ja valmistuessaan se oli Pohjoismaiden suurin vuoristorata. Yhdysvaltalainen vuoristoratakerho American Coaster Enthusiasts on julistanut Vuoristoradan virallisesti ’klassikoksi’. Nämä vaatimukset täyttää enää vain 8 rataa Euroopassa ja noin 30 rataa koko maailmassa.

- Klassikkoradan vaatimuksissa on määritelty mm. puu radan rakennusmateriaalina, asiakkaan vapaa mahdollisuus valita oma paikkansa, yhtenäinen penkki sekä turvapuomi vaunuissa, jarrumiehenä vuodesta 2002 saakka toiminut Tuomas Paunonen kertoo.

Linnanmäen Vuoristorata on 960 metriä pitkä ja sen pisin lasku on 48 metriä. Junat vedetään vaijerilla ylös, jonka jälkeen jarrumies säätelee vauhtia jarrustaagista eli kahvasta. Jarrumiehestä riippuen jokainen kierros on siis aavistuksen erilainen. Linnanmäellä jarrumiehiä työskentelee kesän aikana noin kaksikymmentä, juhlapäivänä työvuorossa on peräti 8 jarrumiestä.

- Tavallisena päivänä rataa ajetaan kahdella tai kolmella junalla, mutta nyt juhlapäivänä on käytössä varmasti ainakin osan päivästä neljä junaa. Laiturilla oleva laiturimies vastaa junien lähettämisestä ja toimii ikään kuin liikenteenohjaajana, Paunonen kertoo.

Vuoristorata pyörii kesän aikana noin 47 000 kierrosta. Kun Vuoristorata aikoinaan avattiin, pidettiin sitä niin hurjana, että ensimmäiset jarrumiehet palkattiin armeijan lentäjien joukosta työn vaativuuden takia. Nykyisin jarrumiehen tehtävään hakeudutaan Linnanmäen muiden kausitehtävien kautta, mutta tiettyä hurjapäisyyttä työ edelleen vaatii.

- Vuoristoradasta on tullut vuosien saatossa jo Linnanmäen symboli. Mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa tuota upeaa puurataa kuin tarjoamalla sen kyydit juhlapäivänä kaikille veloituksetta, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin iloitsee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Vuoristorata
Vuoristorata
Lataa
Vuoristorata ennen
Vuoristorata ennen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki
Tivolikuja 1
00510 HELSINKI

09 773 991http://www.linnanmaki.fi

Lasten Päivän Säätiön ovat perustaneet kuusi lastensuojelujärjestöä: Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Barnavårdsföreningen i Finland, Ensi- ja turvakotien liitto, Parasta Lapsille ja Pelastakaa Lapset. Lasten Päivän Säätiö on jo vuosikymmeniä ylläpitänyt ja kehittänyt Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja suomalaiselle lastensuojelutyölle. Vuonna 2016 lahjoitettiin 4,3 miljoonaa euroa ja tavoite vuodelle 2017 on 4,5 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä kaikki asiakkaamme tukevat suomalaista lastensuojelutyötä.

Linnanmäen pääyhteistyökumppanit vuonna 2017 ovat SOK/HOK Elanto, Unilever Finland Oy, Oy Hartwall Ab, MTV Oy sekä Bauer Media Oy. Linnanmäen yhteistyökumppaneina nämä yritykset tukevat omalla panoksellaan arvokasta lastensuojelutyötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki

Linnanmäki vie viihteen pyörteisiin koko kesän ajan!27.4.2018 09:39Tiedote

Linnanmäen Huvipuisto on runsaan laitetarjontansa lisäksi tunnettu myös kesäviihteen keskuksena, joka saa kaupungin sydämen sykkimään. Huvipuiston kolme teemaviikkoa rytmittävät kauden ohjelmatarjontaa ja viihteellistä menoa on tarjolla taaperosta tanssihirmuihin läpi kauden. Terassiuutuus Keidas tuo uuden rentoutumisen mekan keskelle huvipuistoa. Keitaan terassitarjontaan kuuluvat myös alku- ja loppukesästä tunnetut dj:t sekä vaihtuvat bändit ja artistit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme