Pohjois-Savon ELY-keskus

Waltti-lippujen käyttö loppuu Ylä-Savossa 6.6.2021

Jaa

Ylä-Savon joukkoliikenteen lippujärjestelmä vaihtuu 7.6.2021 alkaen. Waltti-liput poistuvat kokonaan käytöstä Iisalmen liikennealueella ja tilalle tulevat Matkahuollon liput.

Waltti-lippujen käyttö loppuu Ylä-Savossa.
Waltti-lippujen käyttö loppuu Ylä-Savossa.

Waltti-matkakortteja ei voi käyttää enää missään Ylä-Savossa liikennöivässä linja-autossa 7.6.2021 alkaen. Muutos vaikuttaa matkustamiseen

  • Iisalmen paikallis- ja maaseutuliikenteessä sekä
  • yhteysväleillä Keitele-Pielavesi-Iisalmi, Kiuruvesi-Iisalmi, Sonkajärvi-Iisalmi, Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmi ja Vieremä-Iisalmi.

Waltti-matkakortilla olevat liput tulisi käyttää loppuun 6.6.2021 mennessä. Tästä syystä matkakortille voi ladata vain yhden kauden 7.5.2021 alkaen. Suositeltavaa on, että uutta kautta ei ladattaisi enää 31.5.2021 jälkeen, vaan matkat maksettaisiin arvolla.

Jos Watti-matkakortille jää käyttämättömiä matkapäiviä tai arvoa, ne hyvitetään täysimääräisenä. Hyvitys haetaan Iisalmen Matkahuollosta kesäkuun loppuun mennessä tai Pohjois-Savon ELY-keskukselta viimeistään 30.9.2021.

Kuopio-Pielavesi-Keitele -vuoroihin muutoksella ei ole vaikutusta. Kuopion Waltti-liput kelpaavat edelleen Pielavesi-Kuopio -liikenteessä Kuopion Liikenne Oy:n vuoroissa.

Matkakortin vaihtaminen ja uusien lippujen ostaminen

Waltti-matkakortit vaihdetaan Matkahuollon matkakorteiksi Iisalmen Matkahuollossa. Kesäkuun aikana matkakortin voi vaihtaa veloituksetta.

Uudet lipputuotteet Iisalmen paikallisliikenteessä ovat kausiliput aikuisille ja nuorisolle sekä 90 päivää voimassa oleva 44 matkan sarjalippu. Kuntakeskusten välisessä liikenteessä käyttöön tulevat 30 matkan 30 tai 90 päivää voimassa olevat Joukkis-sarjaliput. Ylä-Savon kausilippu tulee käyttöön Iisalmen, Kiuruveden, Sonkajärven ja Vieremän alueelle. Lippu on voimassa 30 päivää ja sillä on rajaton matkustusoikeus alueen kaikissa ELY-keskuksen sopimusliikenteen vuoroissa mukaan lukien Iisalmen paikallisliikenne.

Uudet lipputuotteet tulevat myyntiin Iisalmen ja Kiuruveden Matkahuoltoihin 4.6.2021 ja Matkahuollon nettikauppaan 31.5.2021.

Tietoja muutoksesta

Tietoja uusista lipuista ja hinnoista sekä käyttämättömien Waltti-lippujen hyvittämisestä saa Iisalmen Matkahuollosta sekä ELY-keskuksen internetsivulta
www.ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi. Tietoa on koottu myös linja-autoissa jaossa olevaan esitteeseen Joukkoliikenne Ylä-Savossa 7.6.2021 alkaen.

ELY-keskukset luopuneet Waltti-lipuista

Pohjois-Savon ELY-keskus otti Waltti-liput käyttöön 6.6.2016 neljällä alueella, Joensuun, Kuopion ja Mikkelin liikennealueilla sekä Ylä-Savossa Iisalmen liikennealueella. Kun valtio luopui Waltti-järjestelmää hallinnoivan yhtiön (TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy LMJ) omistuksesta 1.7.2018 alkaen, Pohjois-Savon ELY-keskus teki päätöksen luopua Waltti-lipuista kesään 2021 mennessä.

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö päättyi jo kesällä 2020 Kuopion ja Mikkelin seuduilla. Tulevana kesänä käyttö päättyy Ylä-Savon lisäksi myös Pohjois-Karjalassa. Korvaavat lipputuotteet Joensuun, Kuopion ja Mikkelin seuduilla ovat kyseisten kaupunkien Waltti-liput keskeisillä työssäkäyntialueilla ja muualla Matkahuollon liput. Koska Ylä-Savossa ei ole joukkoliikenteen toimivaltaista kaupunkiviranomaista, Matkahuollon liput tulevat käyttöön koko alueelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Timo Ikonen, p. 0295 016 024
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757

Kuvat

Waltti-lippujen käyttö loppuu Ylä-Savossa.
Waltti-lippujen käyttö loppuu Ylä-Savossa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 25.3.202125.3.2021 13:08:25 EET | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,06. Pinta on laskenut 11 cm maaliskuun alusta ja lienee nyt alimmillaan. Nyt taso on 14 cm yli ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Konnuksen tulvakanava on jo avattu ja Naapuskosken säännöstelypato avataan maanantaina 29.3.2021. Ely-keskus varoittaa jäiden heikkenemisestä erityisesti Hartikansalon itäpuolisissa salmissa Naapuskosken yläpuolisella vesialueella. Juoksutuksen aloittaminen ei aiheuta nopeaa vedenpinnan alenemista Kallavedessä. Iisalmen reitillä sulaminen ei vielä näy Onki- ja Poroveden vedenpinnoissa tai virtaamissa. Nyt uuden säännöstelyluvan mukaisesti ei ole aloitettu pintojen alentamista kevättulvaa varten. Juoksutukset ovat toistaiseksi olleet pieniä, mutta tilanne on juuri muuttumassa. Todennäköisesti aloitetaan runsaampi juoksutus ja vedenpintoja alennetaan 20 - 30 cm. Myös Nilsiän reitillä Syvärin ja Vuotjärven pinnankorkeudet ovat likimain alimmillaan. Sama tilanne on etelämpänä Juojärvellä. Varkauden alapuol

Maatalouden investointitukea haettiin vilkkaasti Pohjois-Savossa alkuvuonna23.3.2021 07:00:00 EET | Tiedote

Maatalouden investointitukihakemuksia saapui Pohjois-Savon ELY-keskukseen tammikuun ja maaliskuun hakujaksoilla yhteensä 156 kappaletta ja avustusta näissä haettiin 6,5 miljoonaa euroa. Vuonna 2020 vastaavilla jaksolla hakemuksia tuli 146 kappaletta ja haettu avustus oli 5,4 miljoonaa euroa. Hakemusmääriin vaikuttaa osittain se, että Joroinen on liittynyt vuoden 2021 alussa Pohjois-Savoon ja Pohjois-Savon ELY-keskus käsittelee tästä eteenpäin myös Joroisen alueen investointitukihakemukset. Vuoden alusta alkaen Joroisista on jätetty 6 hakemusta. - Maatalouden investointeihin haettiin tukea yllättävänkin vilkkaasti huolimatta maatilojen epävarmasta taloustilanteesta, pohtii Pohjois-Savon ELY-keskuksen maaseutuasiantuntija Juha Ikäheimo. Eniten hakemuksia tuli työympäristön ja eläinten hyvinvoinnin parantamiseen, yhteensä 43 hakemusta, Ikäheimo lisää. Energiantuotannon rakentamisen osalta haku on ollut myös vilkasta, yhteensä hakemuksia tuli 20 kpl ja niissä haettiin avustusta 1,8 miljoon

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme