KIASMA

Wihurin rahaston kokoelmat esille Kiasmaan 2022

Jaa

Kiasma, Rovaniemen taidemuseo ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto toteuttavat yhteistyössä näyttelyn, joka esittelee nykytaidetta Wihurin rahaston taidekokoelmasta. Näyttely avautuu Kiasmassa vuoden 2022 lokakuussa ja siirtyy vuonna 2023 Rovaniemen taidemuseoon Korundiin.

Eemil Karila: Before Nights Fall Again. Kuva: Arto Liiti.
Eemil Karila: Before Nights Fall Again. Kuva: Arto Liiti.

Rovaniemen kaupungille lahjoitettu Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma on yksi Suomen merkittävimmistä nykytaidekokoelmista. Yli 3400 teosta sisältävä kokoelma antaa varsin laajan kuvan suomalaisesta nykytaiteesta 1960-luvulta tähän päivään saakka. Kokoelmaan hankitaan sekä nuorempien taiteilijoiden että jo ansioituneempien tekijöiden teoksia.

Tulevassa näyttelyssä Kiasmassa kokoelmaa esitellään laajasti, mutta aivan erityisesti näyttely nostaa esille kokoelman Pohjois-Suomesta kotoisin olevien tai siellä asuvien ja työskentelevien taiteilijoiden teoksia. Näyttelyn kuratoinnista vastaa Kiasman kokoelmatiimi, Saara Hacklin, Kati Kivinen ja Satu Oksanen, Rovaniemen taidemuseon henkilökunnan tuella.

”On ollut kiinnostavaa tutustua Wihurin rahaston monipuoliseen ja runsaaseen kokoelmaan, johon kuuluu monia meille Kiasmassa jo tuttuja taiteilijoita ja teoksia, mutta jonka kautta meille on myös avautunut kiinnostava näkymä pohjoissuomalaiseen nykytaiteeseen. Suunnittelemamme teosvalikoima korostaa kokoelmassa vahvasti läsnä olevia luonnon ja identiteetin teemoja,” kuvailee Kiasman kokoelmaintendentti Kati Kivinen tulevaa näyttelyä.

Näyttely jatkaa Kansallisgallerian ja Wihurin rahaston vuonna 2017 alkanutta yhteistyötä. Sen näkyvin muoto ovat olleet Kansallisgallerian museoissa Kiasmassa, Ateneumissa ja Sinebrychoffin taidemuseossa vuosittain järjestetyt Wihuri-päivät, joiden aikana rahasto on tarjonnut ilmaisen sisäänpääsyn kaikkiin kolmeen museoon. Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 80 vuotta Jenny ja Antti Wihurin rahaston perustamisesta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja medialle

Kiasma
Kati Kivinen, kokoelmaintendentti
kati.t.kivinen@kiasma.fi, p. 0294 500 540

Piia Laita, viestintäpäällikkö
piia.laita@kiasma.fi, p. 0294 500 507

Jenny ja Antti Wihurin rahasto
Emilia Mäenmaa, viestintäkoordinaattori
emilia.maenmaa@wihurinrahasto.fi, p. 050 494 6900

Rovaniemen taidemuseo
Riitta Kuusikko, museonjohtaja
riitta.kuusikko@rovaniemi.fi, p. 016 322 2820

Kuvia www.kiasma.fi/press

Kuvat

Eemil Karila: Before Nights Fall Again. Kuva: Arto Liiti.
Eemil Karila: Before Nights Fall Again. Kuva: Arto Liiti.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

KIASMA
KIASMA
Mannerheiminaukio 2
00100 HELSINKI

0294 500 200, info@kiasma.fihttp://www.kiasma.fi

Nykytaiteen museo Kiasma on osa Kansallisgalleriaa yhdessä Ateneumin ja Sinebrychoffin taidemuseoiden kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta KIASMA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme