McDonald's

Yhdessäolo oleellinen osa McDonald’sia – nostaa esiin yhdemmäisyyden

Jaa

Suomalaisista 71% liittää Mäkkärin brändiin yhdessäolon ja yhdessä tekemisen.* Mäkkäriin on jokainen aina yhtä tervetullut.

Parhaiten ihmisten mielikuvia McDonald’sista kuvaa englannin togetherness-sana, mutta sille ei ole suoraa vastinetta suomen kielessä. Rikkaassa kielessämme on monelle liiankin tuttu yksinäisyys-sana, mutta sen vastinpari piti keksiä. Näin syntyi McDonald’sin kehittämä sana, yhdemmäisyys. Yhdemmäisyys on lähimmäisyyttä, yhdessä tekemistä ja tasa-arvoa. Asioita, joita Suomi tarvitsee nyt enemmän kuin koskaan.

”Haluamme viestiä vastuullisuustoimintaamme ohjaavista arvoista ja loimme kampanjan kärjeksi sanan, joka herättää keskustelua yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista”, Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson sanoo.

”Yhdemmäisyys kertoo kaikesta siitä hyvästä, mitä McDonald’s on tehnyt ja tekee suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Yhdemmäisyys on voimavara, tunne, aate ja allekirjoitus vastuulliselle tämän päivän McDonald’sille.”

Brändikampanja keskittyy McDonald’sille tärkeisiin teemoihin

Perjantaina 13.11.2020 käynnistyvä McDonald’sin brändikampanja kertoo yhdemmäisyys-teemasta käytännön tasolla. Yhdemmäisyys on esimerkiksi sitä, että McDonald’s työllistää Suomessa noin 2 800 työntekijää, joista suurin osa on nuoria ja opiskelijoita, jotka viihtyvät usein yhdessä myös työajan ulkopuolella. Se on sitä, että lastenateriaan mukana tarjottavien kirjojen avulla McDonald’s haluaa omalta osaltaan edistää lasten lukemista ja kiinnostusta kirjoja kohtaan sekä tukea lapsiperheiden yhteisiä lukuhetkiä. Yhdemmäisyys on sitä, että Ronald McDonald Lastentalosäätiön Talo Helsingin Meilahdessa tarjoaa pienten pitkäaikaispotilaiden vanhemmille ja sisaruksille kodinomaisen paikan majoittua Helsingin Uuden lastensairaalan läheisyydessä ja saada vertaistukea Talossa asuvilta perheiltä. Lisäksi se on sitä, että raaka-aineet kulkevat McDonald’s-ravintoloihin uusiutuvalla biokaasulla ja biodieselillä. Yhdemmäisyys on vastuullisuutta.

*McDonald’s Suomen 1 000 suomalaiselle (ikähaarukka 15–64 vuotta) tammikuussa 2020 tekemä kysely

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Heli Ryhänen, puh. +358 40 501 7179, heli.ryhanen (at) fi.mcd.com

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

McDonald's
Paciuksenkatu 29
00270 Helsinki

http://www.mcdonalds.fi

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Tuttu kaarikuvio kohoaa yli 100 maassa, yhteensä noin 37 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 70 miljoonaa asiakasta. Maailmanlaajuisesti ketjun palveluksessa työskentelee 1,7 miljoonaa työntekijää. Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1984. Tällä hetkellä Suomessa on 66 McDonald's-ravintolaa. McDonald’s ravintoloiden yhteenlaskettu verollinen myynti oli 205,8 M€ vuonna 2019. Kasvua oli edelliseen vuoteen verrattuna lähes 7 %. Ravintoloista 55 eli noin 83 % on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 11. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta McDonald's

Rauman uudistunut McDonald’s palkkaa uusia työntekijöitä – avoin rekrytointitilaisuus 15.7.202112.7.2021 08:00:00 EEST | Tiedote

Rauman McDonald’s-ravintolan alkuvuonna toteutettu kokonaisvaltainen remontti on siivittänyt toiminnan kasvuun, ja ravintola palkkaa useita uusia työntekijöitä. McDonald’s-yrittäjä Johanna Junkkari järjestää ravintolassaan avoimen rekrytointitilaisuuden torstaina 15.7.2021 kello 10–12. Kaikki paikalle tulleet hakijat haastatellaan tilaisuuden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme