Yhteisömanagerit pohtivat Lappeenrannassa verkkoyhteisöjen tulevaisuutta

Jaa

Sosiaalisen median yhteisöjä palvelevien viestintäammattilaisten CMADFI-kouluttautumispäivä 22.1.2018 tehdään kokonaan vapaaehtoisvoimin ja sponsoreiden tuella. Osallistujille maksuttoman tapahtuman puhujiksi kutsutut asiantuntijat jakavat osaamistaan korvauksetta. Tänä vuonna tilat ja käytännön järjestelyjä tarjoaa Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Yhteisömanagerit ja somen ammattilaiset kokoontuivat tammikuussa 2017 Tampereen yliopistolla.
Yhteisömanagerit ja somen ammattilaiset kokoontuivat tammikuussa 2017 Tampereen yliopistolla.

Päivän ohjelma on koottu joukkoistettuna verkkopalavereissa viime vuoden lopulla ja tammikuun alussa. Taustaksi kartoitettiin osallistujien ammatillisen kiinnostuksen kohteita.

– Tällä kertaa päällimmäisenä oli tarve syventää tietämystä yhteisön viestinnän mittaamisesta. Myös yhteisöjen tulevaisuus sekä sisältömarkkinointi käytännössä kiinnostivat kyselyyn vastanneita, yhteisömanageripäivän käynnistäjä, sosiaalisen median kouluttaja, konsultti ja verkkoaktiivi Johanna Janhonen kertoo.

Janhosen mielestä tapahtuma on yhdistellyt hauskasti tutkimusta ja bisnestä. Yliopistot ovat olleet alusta asti näkyvästi esillä ja mahdollistamassa tapahtumaa. Ohjelmassa on tutkijapuheenvuoroja, mutta myös kokemusta yritys- ja järjestömaailmasta. Lappeenrannassa kuullaan esimerkiksi Vuoden professoriksi vastikään nimettyä Lappeenrannan teknillisen yliopiston innovaatiojohtamisen professori Karl-Erik Michelseniä, mutta myös Unicefin Petteri Nummista, mainostoimisto TBWA\Helsingin Marco Mäkistä ja startup-yrittäjä Sami Kuuselaa.

Ensimmäistä kertaa CMADFI-tapahtuman yhteydessä järjestetään myös niin sanottu epäkonferenssi CMADFI Extra Lappeenrannan Kehruuhuoneella tiistaina 23.1. Tavanomaista konferenssia vapaamuotoisemmassa, avoimemmassa ja osallistavammassa kokoontumisessa on mukana ihmisiä kehitysyhtiöistä, yliopistoista ja muista koulutus- ja tutkimusorganisaatioista.

Tapahtuman takana ja lavalla iso joukko vapaaehtoisia

Seitsemättä kertaa Suomessa järjestettävä CMADFI (Community Manager Appreciation Day Finland) on ottanut paikkansa someammattilaisten vuoden kohokohtana. Tapahtumassa tavataan vanhoja ja uusia tuttavia ja keskustellaan ammattikunnan ajankohtaisista kysymyksistä. Johanna Janhonen julkistaa myös tuoreen yhteisömanagerikyselyn tulokset.

– Tämän takana on todella iso joukko vapaaehtoisia, Janhonen muistuttaa.  
– Verkkoyhteisöjen kanssa työskenteleville yhteisömanagereille vapaaehtoistyö on luonteva tapa toimia. Monet valmisteluun osallistuvista ovat itsekin yhteisömanagereita, joten CMADFI on heille myös oppimisalusta, josta voi ammentaa ideoita omaan työhön.

Tapahtuman tekijät haluavat tehdä näkyväksi yhteisömanagereiden jatkuvasti kasvavaa ja kehittyvää ammattikuntaa, joka on avainasemassa organisaatioiden maineenhallinnassa ja vuoropuhelussa sidosryhmien kanssa.
– On tärkeää tunnistaa ja kiittää näitä viestinnän ja vuorovaikutuksen moniosaajia heidän toiminnastaan yhteisöjensä hyväksi, Janhonen sanoo.

Tapahtumaa voi seurata myös Facebookissa, verkkoon striimattuna tai Twitterin kautta.

CMADFI-päivän 2017 pääyhteistyökumppaneita ovat Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Lappeenrannan kaupunki, Business Finlandin Liideri-ohjelma, Sininen Meteoriitti sekä Underhood. Tapahtumaa tukee myös aktiivinen joukko pienempiä yhteistyökumppaneita.

Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta.Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yhteisömanagereiden yhteisömanageri, CMADFI-tapahtuman pääjärjestäjä


Johanna Janhonen

puh. 040 506 1960

johanna@piilotettuaarre.fi

Kuvat

Yhteisömanagerit ja somen ammattilaiset kokoontuivat tammikuussa 2017 Tampereen yliopistolla.
Yhteisömanagerit ja somen ammattilaiset kokoontuivat tammikuussa 2017 Tampereen yliopistolla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Medita Oy
Viestintätoimisto Medita Oy
Yrjönkatu 11 D 17
00120 Helsinki

http://medita.fi

Viestintätoimisto Medita Oy on itsenäinen viestintätoimisto. Toimipisteemme ovat Jyväskylässä ja Helsingissä. Olemme keskittyneet teknologia- ja teollisuusyritysten sekä asiantuntijaorganisaatioiden viestintään ja sisältömarkkinointiin. Vuodesta 1997 toimineen yrityksen omistaa kaksi täysipäiväisesti työskentelevää osakasta. Myyntikate vuonna 2019 oli noin 700 000 euroa ja liikevaihto miljoona euroa.

Medita on Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liiton (MTL) jäsen. Vuodesta 2010 olemme toimineet itsenäisten viestintä- ja mainostoimistojen verkostossa, Worldcom Public Relations Groupissa, johon kuuluu toista sataa yrittäjävetoista PR- ja viestintätoimistoa yli 40 maassa eri puolilla maailmaa. Olemme myös Googlen ja HubSpotin kumppani.

Taloustutkimuksen julkistamassa viestintätoimistojen yrityskuvatutkimuksessa Medita sijoittui yleisarvosanalla kolmanneksi ja hinta-laatu-suhteessa toiseksi 29 toimiston joukossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Medita Oy

Tekoäly, yhteisöllisyys ja analytiikka kiinnostavat someammattilaisia – CMADFI 2019 risteilee Turusta Tukholmaan17.1.2019 08:46:48 EETTiedote

Tammikuun neljäntenä maanantaina muistetaan taas viestinnän ammattilaisia, jotka huolehtivat palveluista ja rakentavasta vuorovaikutuksesta sosiaalisen median yhteisöissä. Yhdysvalloista lähtenyt Community Manager Appreciation Day elää ja voi hyvin Suomessa. Vertaisoppimistapahtuma järjestetään tänä vuonna 27.–28.1. laivaristeilyllä Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja takaisin.

Uusi globaali raportti: Taistelu osaajista tekee vuodesta 2018 työntekijän vuoden25.4.2018 11:26:56 EESTTiedote

Yritysjohdon kannattaa tänä vuonna varautua taisteluun lahjakkaista työntekijöistä, väittää viestintätoimistojen kansainvälisen Worldcom Public Relations Groupin, tuore selvitys. The Worldcom Confidence Indexiksi – Worldcomin luottamusindeksiksi – nimetyn raportin mukaan taistelu kyvykkyyksistä ja huoli uusien uhkien torjumisesta tekee tästä vuodesta todellisen työntekijän vuoden.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme