Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Yli 8000 nuorta keskustelee Euroopan tulevaisuudesta 1.-2. kesäkuuta

Jaa

Vuosi ennen toukokuussa 2019 pidettäviä EU-vaaleja yli 8000 nuorta ympäri EU:ta kokoontuu Strasbourgissa Ranskassa järjestettävään EYE-nuorisotapahtumaan keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta.

Kolmatta kertaa järjestettävään Euroopan nuorisotapahtumaan (EYE2018) saapuu ennätysmäärä osallistujia. Yli 8000 nuorta osallistuu 400 erilaiseen keskusteluun, esitykseen ja työpajaan Euroopan parlamentin tiloissa Strasbourgissa 1.-2. kesäkuuta. Keskusteluita käydään viidestä teemasta: Nuoret ja vanhat, rikkaat ja köyhät, erillään ja yhdessä, turvassa ja vaarassa sekä paikallisesti ja globaalisti.

Ideoita, jotka ylittävät maantieteelliset ja sukupolvien väliset rajat

Euroopan nuorisotapahtuma on nuorten järjestämä tapahtuma 16-30 -vuotiaille nuorille. Suurimman osan ohjelmasta, ml. parlamentin edessä järjestettävän YO!Festin, on suunnitellut ja järjestänyt jokin tapahtumaan osallistuvista 130 nuorisojärjestöstä.

Parlamentin puhemies Antonio Tajani avaa nuorisotapahtuman perjantaina klo 11.00 Suomen aikaa. Avaukseen, keskusteluihin ja työryhmiin osallistuu myös noin 50 parlamentin jäsentä. Tapahtumaan osallistuu myös muita tunnettuja poliittisia vaikuttajia kuten Ranskan entinen presidentti Valéry Giscard d’Estaing, sosiaaliasioista vastaava komissaari Marianne Thyssen ja entinen Kreikan talousministeri Yanis Varoufakis. Saharov-palkinnon saaneet Denis Mukwege ja Lamiya Aji Bashar pitävät tapahtumassa pääpuheenvuorot.

Seuraavaksi

Nuorisotapahtuman lopputulemat kootaan EYE-raporttiin. Parhaat ideat esitellään nuorten kuulemistilaisuuksissa parlamentin eri valiokunnissa syksyn aikana.

Noin 100 suomalaista nuorta osallistuu tapahtumaan tänä vuonna.

Nuorisotapahtumaan osallistuvat suomalaisryhmät:

Mighty Youths

EYP Finland

Finnish Visionaries

Perussuomalaiset Nuoret ry (2 ryhmää)

Norssi

Ysao Peltosalmi

Allianssi - Finland

Ryhmien johtajiin saa yhteyden Niina Salorannan kautta (yhteystiedot alla).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto
Malminkatu 16
00100 Helsinki

+358 9 622 0450http://www.europarl.fi

Euroopan parlamentin Suomen-toimisto jakaa tietoa parlamentin toiminnasta, jäsenistä ja päätöksistä niin tiedotusvälineille kuin kouluille, viranomaisille, tutkijoille ja järjestöille. Toimisto palvelee myös yksittäisiä kansalaisia. Euroopan parlamentin toimisto järjestää seminaareja ja muita tilaisuuksia sekä pitää luentoja parlamentin toiminnasta tai ajankohtaisista EU-aiheista. Lisäksi toimisto ottaa vastaan vierailijaryhmiä ja järjestää toimittajatilaisuuksia. Parlamentin Suomen-toimisto sijaitsee Helsingin Kampissa, Malminkatu 16:ssa, jossa sijaitsee myös parlamentin ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteinen kansalaisten tietopiste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Euroopan parlamentti – Suomen-toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme