Espoon kaupunki - Esbo stad

Ympäristötavoitteet kerää yhteen kaupungin ympäristötoimet: tavoitteena saada päättäjät ja espoolaiset toimimaan yhdessä

Jaa

Espoon ympäristötavoitteet 2017–2021 esittelee pähkinänkuoressa kaikki Espoon ympäristöteemaiset ohjelmat tärkeimpine tavoitteineen sekä keinot näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteiden esittelyn lisäksi esite antaa vinkkejä, mitä sekä päättäjät että espoolaiset voivat tehdä tavoitteiden saavuttamisen hyväksi.

”Halusimme koota tiiviin ja havainnollisen infopaketin kertoaksemme erityisesti uusille päättäjille mitä kaikkea kaupungilla jo tehdään ympäristön eteen ja missä on vielä tekemistä”, kertoo ympäristöjohtaja Tarja Söderman. ”Espoo haluaa olla Euroopan kestävin kaupunki, ja ympäristötavoitteilla pyritään varmistamaan, että kaupungin toiminta on ekologisesti kestävää.”

Uusien yksityiskohtaisten tavoitteiden sijasta esitteessä nostetaan esiin ja kirkastetaan jo sovittua toimintaa. Tämän takia päättäjien ja espoolaisten on helpompi ymmärtää, mihin kaupunki ympäristötyöllään pyrkii ja tavoitteet tulevat myös helpommin osaksi jokapäiväistä toimintaa kaupungin eri yksiköissä ja espoolaisten omassa elämässä.

Vinkkejä miten jokainen espoolainen voi vaikuttaa lähiympäristöönsä

Esitteen teemoja ovat kestävät energiaratkaisut ja liikkuminen, puhdas hengitysilma, melu ja hiljaisuus, luonnon monimuotoisuus, vesiensuojelu ja luonnossa virkistäytyminen. Kunkin aiheen osalta esite kuvaa ja havainnollistaa Espoon ympäristön nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita sekä kokoaa kaupungin asettamia tavoitteita teemoista. Lisäksi esite tarjoaa vinkkejä, miten jokainen espoolainen voi kyseiseen ympäristöasiaan vaikuttaa tai ottaa sen huomioon elinympäristössään.

”Parhaimmillaan kiinnostavassa muodossa tarjottu tieto innostaa myös espoolaisia tekemään oman osansa viihtyisän ja ekologisen kaupungin eteen”, toivoo Söderman.

Ympäristötavoitteet on laadittu Espoon ympäristökeskuksessa ja esitteen teemoista on keskusteltu kaupunkisuunnittelukeskuksen, kaupunkitekniikan keskuksen sekä liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa.

Espoon ympäristötavoitteet yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi ennen erillisinä laaditut ympäristöohjelman ja -politiikan. Esite on suunnattu erityisesti kaupungin päättäjille ja uudelle valtuustolle, jolle se jaettiin maanantaina, sekä ympäristöasioista ja kaupungin ympäristön hyväksi tekemästä työstä kiinnostuneille espoolaisille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöjohtaja Tarja Söderman
Espoon ympäristökeskus
Puh. 050 330 9767
tarja.soderman@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Ympäristökeskus Facebookissa
Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Rut Bryks och Tapio Wirkkalas samlingar visas för första gången på EMMA17.11.2017 09:07Tiedote

EMMA – Esbo moderna konstmuseum och Tapio Wirkkala Rut Bryk Stiftelsen i samarbete med Esbo stad öppnar idag Rut Bryks och Tapio Wirkkalas unika personliga samlingar och arkiv på EMMA. I annexet som döpts till Aukio och reserverats för design visas arkivens och samlingarnas mångsidiga innehåll i ett särskilt visningslager. Samtidigt öppnar Aukios första tillfälliga utställning, STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective med formgivaren Harri Koskinen som kurator. Utställningen pågår ända till den 22 april 2018.

Rut Bryk’s and Tapio Wirkkala’s collections are presented for the first time at EMMA17.11.2017 09:05Tiedote

EMMA – Espoo Museum of Modern Art and Tapio Wirkkala Rut Bryk Foundation are opening a Rut Bryk’s and Tapio Wirkkala’s unique collection today. EMMA’s design-focused annex named Aukio will present the diverse nature of archives and collections in the form of a visible storage. Aukio will also see the opening of its first changing exhibition, STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, which is curated by Harri Koskinen and open until 22 April 2018.

Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelmat ensimmäistä kertaa esillä EMMAssa17.11.2017 09:00Tiedote

EMMA – Espoon modernin taiteen museo ja Tapio Wirkkala Rut Bryk Säätiö yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa avaavat tänään ainutlaatuisen Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan kokoelman EMMAssa. Aukioksi nimetyssä muotoilulle omistetussa laajennuksessa esitellään arkistojen ja kokoelmien runsautta katseluvaraston muodossa. Samanaikaisesti aukeaa Aukio-tilan ensimmäinen vaihtuva näyttely, muotoilija Harri Koskisen kuratoima STILL / LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective, joka on esillä 22.4.2018 asti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme