Espoon kaupunki - Esbo stad

Ympäristötavoitteet kerää yhteen kaupungin ympäristötoimet: tavoitteena saada päättäjät ja espoolaiset toimimaan yhdessä

Jaa

Espoon ympäristötavoitteet 2017–2021 esittelee pähkinänkuoressa kaikki Espoon ympäristöteemaiset ohjelmat tärkeimpine tavoitteineen sekä keinot näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteiden esittelyn lisäksi esite antaa vinkkejä, mitä sekä päättäjät että espoolaiset voivat tehdä tavoitteiden saavuttamisen hyväksi.

”Halusimme koota tiiviin ja havainnollisen infopaketin kertoaksemme erityisesti uusille päättäjille mitä kaikkea kaupungilla jo tehdään ympäristön eteen ja missä on vielä tekemistä”, kertoo ympäristöjohtaja Tarja Söderman. ”Espoo haluaa olla Euroopan kestävin kaupunki, ja ympäristötavoitteilla pyritään varmistamaan, että kaupungin toiminta on ekologisesti kestävää.”

Uusien yksityiskohtaisten tavoitteiden sijasta esitteessä nostetaan esiin ja kirkastetaan jo sovittua toimintaa. Tämän takia päättäjien ja espoolaisten on helpompi ymmärtää, mihin kaupunki ympäristötyöllään pyrkii ja tavoitteet tulevat myös helpommin osaksi jokapäiväistä toimintaa kaupungin eri yksiköissä ja espoolaisten omassa elämässä.

Vinkkejä miten jokainen espoolainen voi vaikuttaa lähiympäristöönsä

Esitteen teemoja ovat kestävät energiaratkaisut ja liikkuminen, puhdas hengitysilma, melu ja hiljaisuus, luonnon monimuotoisuus, vesiensuojelu ja luonnossa virkistäytyminen. Kunkin aiheen osalta esite kuvaa ja havainnollistaa Espoon ympäristön nykytilaa ja tulevaisuuden haasteita sekä kokoaa kaupungin asettamia tavoitteita teemoista. Lisäksi esite tarjoaa vinkkejä, miten jokainen espoolainen voi kyseiseen ympäristöasiaan vaikuttaa tai ottaa sen huomioon elinympäristössään.

”Parhaimmillaan kiinnostavassa muodossa tarjottu tieto innostaa myös espoolaisia tekemään oman osansa viihtyisän ja ekologisen kaupungin eteen”, toivoo Söderman.

Ympäristötavoitteet on laadittu Espoon ympäristökeskuksessa ja esitteen teemoista on keskusteltu kaupunkisuunnittelukeskuksen, kaupunkitekniikan keskuksen sekä liikunta- ja nuorisopalveluiden kanssa.

Espoon ympäristötavoitteet yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi ennen erillisinä laaditut ympäristöohjelman ja -politiikan. Esite on suunnattu erityisesti kaupungin päättäjille ja uudelle valtuustolle, jolle se jaettiin maanantaina, sekä ympäristöasioista ja kaupungin ympäristön hyväksi tekemästä työstä kiinnostuneille espoolaisille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristöjohtaja Tarja Söderman
Espoon ympäristökeskus
Puh. 050 330 9767
tarja.soderman@espoo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Ympäristökeskus edistää ympäristövastuullisuutta Espoossa vaalimalla ja parantamalla luonnon monimuotoisuutta ja toimintakykyä, ennaltaehkäisemällä ja korjaamalla ympäristöhaittoja sekä lisäämällä ympäristötietoisuutta ja kannustamalla vaikuttamaan. 

Ympäristökeskus Facebookissa
Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupungin apurahakirjailijan Ilkka Auerin kauden päätös- ja Ex Libriksen julkistamisjuhla15.1.2018 15:41Tiedote

Tapiolan kirjaston järjestämä Ex Libris-kilpailu, jossa tuli tehdä kirjailija Ilkka Auerille oma Ex Libris, on päättynyt. Voittajia sekä kirjailija Ilkka Auerin Espoon kaupungilla päättynyttä taiteilijavuotta juhlitaan 23.1.2018 Tapiolan kirjastossa klo 13-15. Ohjelmassa on palkinnonjaon lisäksi lyhyitä puheita, pientä purtavaa ja musiikkia. Voittajatyöt ovat nähtävillä tilaisuudessa.

Näyttelykeskus WeeGeen kävijämäärä kasvoi vuonna 201715.1.2018 11:19Tiedote

Näyttelykeskus WeeGeessä vieraili 357 270 kävijää vuonna 2017. Yhteensä näyttelyitä oli vuoden aikana 24 ja erilaisia oheistapahtumia 2 438. Museokävijöiden määrää kasvattivat laadukkaan näyttelyohjelmiston sekä tapahtumien lisäksi uuden katseluvaraston avaaminen, Suomi 100 -juhlavuosi ja Tapiolan saavutettavuutta parantanut Länsimetro sekä suosittu Museokortti. EMMA – Espoon modernin taiteen museo, KAMU – Espoon kaupunginmuseo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo tarjosivat runsaan ja kiinnostavan näyttelyohjelmiston oheistapahtumineen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme