Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Z-sukupolvi ei ole kiinnostunut virtuaalimatkailusta

Jaa

Matkailun liikkeenjohdon opiskelija Meri Haavikko tutki opinnäytetyössään vuosina 1995–2005 syntyneiden kiinnostusta virtuaalimatkailua kohtaan. Tutkimuksessa kävi ilmi, että suurin osa vastanneista Z-sukupolven edustajista ei ole käyttänyt virtuaalimatkailutuotteita, eikä ole kiinnostunut niitä kokeilemaan.

Virtuaalimatkailu on matkailumuotona uusi, mutta ilmiö on saanut tuulta alleen koronaviruspandemian tuomien matkustusrajoitusten seurauksena. Virtuaalimatkailulla tarkoitetaan matkakohteeseen tutustumista ja matkustamista virtuaalisesti.

Tutkimuksessa korostui Z-sukupolven edustajien tietämättömyys virtuaalimatkailusta käsitteenä: he eivät tienneet mistä se koostuu ja mitä se pitää sisällään. Tietämättömyys voi olla myös syynä vastaajien vähäiselle kiinnostukselle.

Vastaajista 40 % ei ollut aiemmin käyttänyt virtuaalimatkatuotteita, eikä ollut kiinnostunut niitä kokeilemaan, ja 34 % ei ollut käyttänyt virtuaalimatkailutuotteita, mutta oli kuitenkin kiinnostunut kokeilemaan niitä. Ainoastaan 26 % vastaajista oli kokeillut virtuaalimatkailutuotteita.

Virtuaalimatkailutuotteita aiemmin käyttäneistä vastaajista 80 % käyttäisi tuotteita uudelleen. Tämä kertoo siitä, että Z-sukupolven edustajista voisi tulla kyseisen matkailumuodon suuri kuluttajaryhmä, jos heidät saadaan kiinnostumaan ja käyttämään virtuaalimatkailutuotteita.

Virtuaalimatkailutuotteita on kuitenkin vaikeaa löytää, jos ei tiedä mitä etsii. Virtuaalimatkailua tulisikin markkinoida myös sellaisissa sosiaalisen median kanavissa, jotka tavoittavat Z-sukupolven.

Tutkimus toteutettiin kyselynä, joka lähetettiin Haaga-Helian ja Business College Helsingin opiskelijoille marraskuussa 2020. Kyselylomakkeeseen vastasi 214 henkilöä.

Linkki tutkimukseen: Z-sukupolven kiinnostus virtuaalimatkailua kohtaan

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 000 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia kehittämään pandemiasta kärsineen matkailualan osaamista ja nuorten työllistymistä31.3.2021 07:52:54 EEST | Tiedote

Haaga-Helia kehittää MODULE-hankkeessa jatkuvan oppimisen mallin, jolla edistetään matkailusektorin työvoiman osaamista ja tuetaan nuorten työllistymistä covid-19-kriisin aikana. Tavoitteena on luoda uusi ja ketterä järjestelmä, joka edistää alan koulutuksista valmistuvien nuorten työllistymistä ja tarjoaa samalla matkailu- ja ravintola-alan yrityksille oikeanlaista osaamista.

Selkeämmät uratoiveet ja oman osaamisen arvostaminen avaavat tradenominaisille oven kohti merkityksellistä työuraa19.3.2021 09:01:19 EET | Tiedote

Tradenominaisten omien uratoiveiden ja -haaveiden selkeyttäminen ja oman osaamisen arvostaminen ovat keskeisiä avaimia kohti monipuolista, palkitsevaa ja merkityksellistä työuraa. Tämä kävi ilmi Tradenomien teettämästä ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toteuttamasta tutkimuksesta. Yrittäjyys- ja palkkaneuvottelutaitojen harjoittelu antaa lisää potkua tradenominaisten urakehitykseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme