Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

300 sairaalarakentamisen asiantuntijaa Tampereella My Optimal Hospital -konferenssissa 12.-13.9.

Jaa

300 sairaalarakentamisen asiantuntijaa Tampereella My Optimal Hospital –konferenssissa 12.-13.9. 

Tampereen yliopistollinen sairaala ja Tampereen yliopisto järjestävät ensimmäistä kertaa kansainvälisen sairaalarakentamisen konferenssin.  Tapahtuma kokoaa 300 sairaalapäättäjää ja kehittäjää sekä sairaalasuunnittelun ja sairaalarakentamisen asiantuntijaa. Osallistujia on pohjoismaiden lisäksi mm. Hollannista, Englannista, USA:sta ja Japanista. Konferenssi on loppuunmyyty.

My Optimal Hospital -konferenssi tarjoaa monipuolisen katsauksen sairaalatoiminnan ja sairaalan prosessien optimointiin niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Teemoina ovat sairaalan tilaratkaisut, asiakaslähtöinen tilasuunnittelu ja tilojen kehittäminen sairaalan toiminnan ehdoilla. Miten rakennetaan viihtyisä mutta tehokas sairaalaympäristö? Miten alati muuttuvassa yhteiskunnassa rakennetaan sairaala, joka palvelee sekä nyt että tulevaisuudessa?

Sairaalakehittämistä tarkastellaan eri toimintojen näkökulmista huomioiden esimerkiksi poliklinikat, osastot, tehohoito, ensiapu ja leikkaustoiminta sekä opetuksen ja harjoittelun järjestäminen.

Konferenssi sisältää luentoja, posteriesityksiä, yhteistyökumppaneiden näyttelyn sekä opastetun kierroksen Tampereen yliopistollisen sairaalan uudistetuissa tiloissa. Puhujia konferenssissa on lähes kymmenestä eri maasta.

Sairaalarakentaminen on ajankohtaista monissa Suomen sairaaloissa. Tampereen yliopiston historian mittavin rakennushanke on juuri saatu päätökseen ja uusi pääsisäänkäynti otetaan käyttöön 28.9.2019. Taysin etupihahanke kattaa kolme uudisrakennusta sekä maanalaisen pysäköintihallin.

My Optimal Hospital -konferenssi, 12.-13.9., Tampereen yliopisto, Arvo-rakennus, Arvo Ylpön katu 34, Tampere Konferenssin ohjelma: https://events.uta.fi/myoptimalhospital2019/

Lisätietoja: kehitysjohtaja Isto Nordback, puh. 050 5911458,  isto.nordback@pshp.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa Oy, Tays Sydänsairaala Oy ja Fimlab Laboratoriot Oy. Lisätietoja meistä tays.fi ja valinnanvapaus.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon12.2.2020 14:03:14 EETTiedote

Kaksi pirkanmaalaista on sairastunut tuhkarokkoon kaukomatkan jälkeen. Sairastuneet ovat rokottamattomia nuoria aikuisia, ja he matkustivat samassa seurueessa tammikuussa. Sairastuneet ovat joutuneet sairaalahoitoon voimakkaiden oireiden takia. Koska rokottamattomien henkilöiden tuhkarokko on erittäin tarttuva, taudille altistuneet on kartoitettu ja heihin ollaan yhteydessä. Tuhkarokko tarttuu helposti. Tartuntaan riittää oleskelu samassa tilassa sairastuneen kanssa. Tuhkarokkorokotuksia alettiin antaa Suomessa vuonna 1975 ja MPR-rokotukset käynnistettiin 1982. 60-luvulla Suomessa esiintyi vielä laajoja tuhkarokkoepidemioita, ja useimmilla ennen vuotta 1965 syntyneillä on suoja tuhkarokkoa vastaan. Vuosina 1965-74 syntyneillä saattaa olla puutteita rokotussuojassa, eivätkä he välttämättä ole sairastaneet tuhkarokkoa. Jos ei ole varma rokotussuojastaan, MPR-rokote kannattaa ottaa. Suoja tuhkarokkoa vastaan edellyttää joko sairastettua tuhkarokkoa tai kahden MPR-rokotuksen antamaa suojaa

Nuorten mielenterveyden häiriöiden kasvu on hätähuuto yhteiskunnan muutoksesta10.2.2020 11:00:00 EETTiedote

Yhä useammalla nuorella havaitaan masennusta ja ahdistuneisuutta. Jopa joka neljännellä nuorella on todettavissa mielenterveyden häiriö. Nuorisopsykiatrian potilasmäärät kasvavat mutta kasvaneeseen hoidon tarpeeseen ei pystytä vastaamaan. Hoitojonojen kasvua ei voida ratkaista vain lisäämällä hoitoresurssia. Nuorisopsykiatrian ammattilaiset arvioivat, että perheissä, kouluissa ja yhteiskunnassa on tapahtunut asioita, jotka uhkaavat nuorten tulevaisuutta ratkaisevalla tavalla.

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille31.1.2020 12:00:00 EETTiedote

Taysissa kehitetty epilepsiahoidon seurantatyökalu USA:n markkinoille Neuro Event Labsin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan yhdessä kehittämä tekoälyavusteinen epilepsiahoidon seurantatyökalu Nelli mahdollistaa hoidon parantamisen tuhansilla potilailla, jotka kärsivät epilepsiasta ja muista neurologisista sairauksista. Järjestelmä tunnistaa ja seuraa epilepsiaa sairastavan henkilön yöaikaisia kohtauksia ja vähentää kalliiden video-EEG -seurantojen tarvetta. Sillä voidaan tukea potilaan kotona asumista ja työssäkäyntiä.

Eturauhassyöpä ja alaraajojen valtimotauti teemoina Tays tutuksi -luentosarjan aloituksessa 22.1.17.1.2020 11:10:40 EETTiedote

Tays tutuksi -yleisöluennot valottavat kevätkaudella uusinta tutkimusta ja hoitoa. Ensimmäinen luento pidetään 22.1. otsikolla "Miesten päivä". Professori Teuvo Tammela kertoo eturauhassyövän hoidosta ja verisuonikirurgian dosentti Velipekka Suominen ikääntyvillä miehillä yleisestä alaraajojen valtimotaudista ja sen hoidosta. Luentoja voi seurata myös verkosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme